ESCAPADA AMB NENS A GIRONA

escapada amb nens a Girona

Escapada amb nens a Girona, què fem?

Girona és una ciutat meravellosa, plena d’història, art, construccions impressionants i amb molta natura. És un destí perfecte per anar amb els petits de la casa, hi podem fer de tot! Podem aprendre sobre arqueologia i escultura i també gaudir de vistes increïbles passejant per la seva muralla. Des de Sortir amb nens t’expliquem les millors activitats i i els llocs que podeu visitar si feu una escapada amb nens a Girona.

escapada amb nens a Girona

 

Edificis emblemàtics per visitar a Girona

La Catedral de Girona

La Catedral de Girona és, potser, l’edifici i monument més conegut de la ciutat. Qui no la va veure a Joc de Trons? Va ser construïda entre els segles XI i XIII i agrupa diversos estils, des del barroc fins al gòtic. Destaca la seva façana i la gran escalinata.

Font: Ajuntament de Girona. Roger Colom.

 
Les Cases de l’Onyar

No podem parlar de Girona si no parlem de les Cases d’Onyar! Un conjunt d’edificis amb façanes de molts colors que queden just al costat del riu Onyar. S’ha convertit en un emblema de la ciutat, on fer una parada per fer-se una fotografia i contemplar la seva bellesa.

Font: Ajuntament de Girona

 

La Muralla de Girona

La muralla de Girona és el camí perfecte per recórrer i conèixer tota la ciutat. Gràcies a diverses ampliacions, es pot caminar per ella sense deixar de contemplar Girona i les muntanyes del costat. A més a més, cadascuna de les seves torres són miradors on podrem descansar i gaudir de paisatges increïbles.

Font: Ajuntament de Girona

 

Els banys àrabs

Els banys àrabs van ser construïts durant el segle XII inspirant-se en els banys romans. Destaquen estançes com l’entrada al vestidor i la sala de descans, així com la cúpula que cobreix la piscina central.

Font: Ajuntament de Girona

 

El Monestir de Sant Daniel

A la vall de Sant Daniel hi destaquen dues coses; la natura que hi ha al seu voltant i el Monestir, un exemple perfecte de construcció romànica amb acabats gòtics. És un gran lloc on passar el dia passejant i descobrint la història d’aquest monestir.

Font: Ajuntament de Girona

 

Sant Pere de Galligants i Sant Nicolau

Aquest és un dels monestirs benedictins que  destaquen a Catalunya. Té un gran interès iconogràfic pels capitells de la nau central i del claustre, que han esdevingut un museu. És un dels conjunts romànics més importants arreu del territori català.

Font: Ajuntament de Girona

 

La basílica de Sant Feliu

Aquesta basílica va ser la primera catedral de Girona, formada per naus gòtiques i façana barroca. A dins s’hi conserven grans obres d’art i amb gran valor històric com els vuit sarcòfags pagans i paleocristians del segle IV.

Font: Ajuntament de Girona. Erik Estany.

 

El Call

El Call és una de les zones jueves més importants de tota Europa gràcies a la bona conservació dels seus carrerons i patis.

Font: Ajuntament de Girona

 

Parcs per visitar a Girona

El Parc de la Devesa

El Parc de la Devesa és el gran parc de Girona, format per 40 hectàrees. I, de fet, és el parc urbà més gran de Catalunya. A dins hi trobem un munt d’espècies de plantes, flors i arbres diferents, algunes d’elles provinents d’Amèrica. Un espai perfecte on gaudir de la natura.

Font: Ajuntament de Girona

 

Museus per anar amb nens a Girona

Museu d’Història dels Jueus

El Museu d’Història dels Jueus de la ciutat de Girona explica la cultura i l’estil de vida que portava aquesta comunitat medieval a Catalunya. Escrits, quadres, manuscrits i objectes que han quedat són una mostra excel·lent per explicar aquesta història.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.

 

Museu d’Història de Girona

Aquest museu repassa la història de la ciutat, des que va ser fundada pels romans fins a la recuperació democràtica al 1975. A través d’un seguit de mosaics, objectes, mostres i sales temàtiques, es mostra el procés i creixement de Girona.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.

 

Museu-Tresor de la Catedral

El Museu-Tresor de la Catedral amaga, tal com indica el seu nom, un munt d’antics tresors per descobrir. Escultures, pintures, joies i diversos objectes de diferents estils i èpoques.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.

 

Museu d’Arqueologia

Un dels museus d’arqueologia més antics de Catalunya. En aquest cas, va ser fundat l’any 1846 i recull els materials arqueològics trobats a la regió de Girona, sobretot de Girona ciutat i d’Empúries.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.

 

Museu d’Art

Aquest museu d’art és el tercer més important de tota Catalunya dins d’aquest àmbit. Conserva una valuosa col·lecció d’art de la regió de Girona, i hi destaquen principalment les obres romàniques i gòtiques.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.

 

Casa Masó

La casa de l’arquitecte Rafael Masó ha esdevingut un museu sobre la seva pròpia vida. I a més a més, és l’única casa de les Cases d’Onyar on s’hi pot entrar. Un autèntic privilegi ser-hi! Tant per observar el riu des de ben prop com per conèixer més sobre l’arquitecte.

escapada amb nens a Girona
Font: Ajuntament de Girona.Dates especials per visitar Girona

Girona Temps de Flors

Girona és una ciutat ben bonica durant tot l’any, però potser la seva cara més espectacular la llueix durant l’activitat “Temps de Flors”, una exposició de flors on l’escenari és la mateixa ciutat! Carrers, edificis, museus… Tots es mostra ple de les flors més acolorides.

Festes de Sant Narcís

Sant Narcís és el patró de la ciutat de Girona. El 29 d’octubre, dia del patró, se celebren les seves grans festes! Plenes d’actes culturals tradicionals, com els castellers, correfocs i trobades geganteres, i d’altres per passar-ho d’allò més bé en família, com les fires i els concerts.

 

➡ Mira tot el que fer a una escapada amb nens a Barcelona AQUÍ

escapada con niños a Barcelona

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.