FEM UN DIARI

Hacemos un diario

Per escriure secrets i sentiments!

Els nens i nenes, encara que siguin petits, tenen sentiments, pensaments, situacions viscudes, il·lusions i d’altres que han de compartir amb ells mateixos, i un diari és el lloc perfecte per a plasmar tot allò que porten dins. Des de Sortir amb nens us expliquem com fem un diari per als nens i nenes amb ells/es.

Fem un diari

 

Per què fer un diari

On poden guardar els secrets? O les situacions que viuen cada dia? O com se senten? A un diari, és clar! Perquè un diari secret té moltes coses positives, i guardar sentiments i secrets només n’és una de moltes. Amb un diari també es practica l’escriptura gairebé sense que els nens i nenes es donin compte, ja que ho veuen com una activitat d’esbarjo.

Fem un diari

 

D’altra banda, també és important que els nens comencin a preguntar-se pels seus sentiments i a conèixer com se senten, a més a més de ser capaços d’explicar-ho.

Un diari secret és un mirall on poden guardar-hi a dins tot això.

Fem un diari

 

Com podem decorar el nostre diari

I una altra part positiva del diari, és com el fem! Perquè el podem personalitzar amb materials, colors o la forma que vulguem. Us donem unes quantes idees:

  • Goma eva i purpurina: Podem utilitzar goma eva per fer-hi la portada i contraportada, i acabar-ho de decorar amb purpurina!
  • Teles de colors: utilitzar teles de formes i dibuixos diferents i fer-hi flors, papallones, cors… Tot allò que ens vingui de gust.
  • Missatges secrets: sempre ens podem deixar uns quants missatges dins del diari, i també a la portada, amb una bonica frase de colors.
  • Botons: també podem utilitzar botons perquè ningú més obri el diari. Unim un botó a una banda, i l’altre botó a la portada, així ja ho podem tancar.

I molt, molt important, hem de deixar clar que és un diari secret! El compartim amb qui nosaltres volem, i ningú l’ha de llegir sense permís, per això és secret!

Fem un diari
➡  Mira com fer flors secretes AQUÍ

manualitats per fer amb infants de 2 anys

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.