MANUALITATS DE TARDOR PER FER AMB NENS

Manualitats de tardor per fer amb nens

Quins són els millors treballs manuals per fer amb nens a la tardor?🍁

Comencen a caure les fulles dels arbres. El fred comença a aparèixer als carrers. La brisa freda ens informa que arriba la tardor. I nosaltres? Què podem fer a la tardor? A Sortir amb nens us proposem unes manualitats molt divertides per a fer en aquesta estació de l’any.

manualitats de tardor per fer amb nens

Manualitats de tardor amb fulles

Les fulles que cauen dels arbres a la tardor sempre han servit d’inspiració als més creatius a l’hora de fer obres artístiques. Van Gogh per exemple era un amant de la tardor i molts dels seus quadres reflecteixen els elements i colors d’aquesta estació de l’any. Per als més petits també pot ser una meravellosa oportunitat per a desenvolupar la vena artística que porten dins. Treballar amb les fulles com a element principal sembla avorrit en un principi, però hi ha milers d’opcions per a fer-ho d’allò més divertit!


PUBLICITATCollage amb fulles 🍂

Una bona manera d’aprofitar el que ens ofereix la tardor és anar a buscar fulles que han caigut dels arbres i fer un collage amb elles. Dibuixeu un arbre en una cartolina i feu que les fulles siguin de veritat, o un paisatge de tardor amb una casa ben gran o un carrer ple d’arbres… Tingueu imaginació!

Podeu fer el dibuix amb retoladors o si voleu una mica de relleu, ho podeu fer amb plastilina i cartolines. Per enganxar les fulles necessitareu cola blanca.

manualitats de tardor per fer amb nens

Folrem una llibreta amb fulles 🍃

Les fulles són molt interessants com a element decoratiu. Podem decorar milers d’objectes amb elles. I que res millor que portar la nostra llibreta folrada amb fulles.

Escollirem les fulles amb els colors més bonics i farem un collage sobre la tapa de la llibreta. Les anirem enganxant amb cola de barra una a una i perquè es mantinguin enganxades durant més temps, la podem folrar amb fulls transparents.

manualitats de tardor per fer amb nens

➡ Més informació sobre La llibreta de fulles AQUÍ

Fem un punt de llibre amb fulles 🍂

Primer de tot retallarem una cartolina amb la forma del punt de llibre. Enganxarem les fulles col·locades en la disposició que més ens agradi i ho folrarem amb plàstic adhesiu per folrar llibres. Si la cartolina és blanca, també podeu pintar-la abans d’enganxar les fulles i així donar-li un color al fons.

Un cop acabat, ja podrem llegir sense por de perdre la pàgina!

manualitats de tardor per fer amb nens

➡ Més informació sobre com fer un punt de llibre amb fulles AQUÍ

Dibuix amb flors i fulles premsades 🌼

Recollir flors i plantes de tots els colors i les mides. Ho podem fer en família i així aprofitar per fer una petita excursió amb els nens.

Quan arribem a casa, guardarem les flors i fulles entre les fulles d’un llibre de gran pes o amb un pes gran a sobre per a què es premsin. Podem fer un dibuix pensant que després hi afegirem els elements recollits a sobre.

L’endemà ja estarà tot llest per a enganxar les fulles i les flors al vostre dibuix. És una forma genial de donar color a les creacions dels petits artistes.

manualitats de tardor per fer amb nens

➡  Mira com fer el dibuix amb flors premsades pas a pas AQUÍ

Fem figures d’animals amb fulles 🦉

Si tenim imaginació, segur que trobarem formes a les fulles. Mai no heu pensat: “aquesta fulla té forma de…”? Doncs ara és hora de demostrar qui pot fer més figures amb l’ajuda només de fulles. Podem fer animals, paisatges, cases, o fins i tot vehicles.

Qui farà la figura més original?

manualitats de tardor per fer amb nens

També podem fer un dibuix qualsevol i després anar retallant trossos de fulla per omplir el dibuix fent un collage de fulles.

Si teniu la idea ja pensada, podem començar directament enganxant les fulles amb cola de barra o cola blanca.

manualitats de tardor per fer amb nens


PUBLICITATManualitats de tardor amb cartolina

Mòbil amb fulles

Podem fer mòbils per penjar a la paret amb fulles recollides del terra o bé amb fulles fetes per nosaltres amb cartolina.

Necessitarem pinces de la roba per a aguantar les fulles i un cordill o cinta per a fer el mòbil.

Si ho fem amb fulles de cartolina, amb un llapis farem la forma de les fulles i les retallarem i a continuació amb les pinces i el cordill o cinta crearem un mòbil ben vistós per penjar.

manualitats de tardor per fer amb nens

Dibuixem fulles amb mil colors 🖍️

Us proposem un dibuix molt original i gairebé màgic! Pinteu amb ceres multicolors tot el foli o cartolina i a sobre pinteu amb  cera negra. Per fer que surti el dibuix multicolor desitjat, agafeu un color de fusta blanc i feu el dibuix sobre les dues capes de ceres. Miraculosament apareixerà el dibuix. També podeu retallar fulles en diferents cartolines de colors i a sobre pintar amb ceres.

➡ Recordeu! Heu de pintar 3 capes, una multicolor, una negra i a sobre dibuixar amb color blanc de fusta.

manualitats de tardor per fer amb nens

Fem un arbre de tardor amb els nens ✂️

Amb bosses de paper farem un taller amb material reciclable.

Aixafem la bossa i retallem tires des de la boca de la bossa fins a la meitat d’aquesta.

Obrim la bossa i aplanem la base mentre creem el tronc de l’arbre estrenyent el centre.

Girem les tires amb compte, enroscant-les sobre si mateixes. Així anirem fent la forma de branca.

I ja tindrem el nostre arbre de tardor! I li podrem enganxar petites fulles de colors.

manualitats de tardor per fer amb nens

Manualitats de tardor amb pintura 👩🏻‍🎨

Pintem fulles 🖌️

Existeixen fulles de mil colors i de mil formes. Algunes fins i tot fan degradats o tenen més d’un color. Tanmateix, sempre tenim l’opció de pintar-les nosaltres perquè ressaltin més.

Ho podem fer amb pintura … De colors clarets perquè es vegi bé el dibuix i amb un pinzell fi per a poder fer els detalls. Una altra opció és fer-ho amb retolador blanc o típex.

Podem fer sanefes que es repeteixin jugant amb la simetria de la fulla o fer cada meitat amb formes diferents.

manualitats de tardor per fer amb nens

També podem pintar-les i utilitzar-les per imprimir la seva fulla en un paper o cartolina de color.

Per fer-ho, pintarem la fulla amb el color que us agradi i immediatament després col·locareu la fulla pintada a sobre del paper o cartolina. Podeu jugar amb les diferents formes de les fulles i fer un dibuix maquíssim!

manualitats de tardor per fer amb nens

Manualitats de tardor amb plastilina

La plastilina és un material molt modelable una vegada agafa escalfor.  N’hi ha de tots colors i agrada molt a grans i petits.

Per fer una papallona amb fulles i plastilina escollirem dues fulles molt vistoses i plastilina dels nostres tres colors preferits. Agafarem la plastilina del primer color i farem una forma allargada que farà de cos de la papallona i amb el mateix color farem les antenes. En aquest cos enganxarem les ales (fulles) amb cola blanca o modelant la plastilina fins que s’enganxi.

Amb un altre tros de plastilina d’un altre color, fem boletes que decoraran les ales de la papallona i amb l’últim color decorarem el tronc de la papallona. 🦋

També podem agafar més colors i fer més decoracions a les ales sense sobrecarregar-lo massa, ja que les fulles no aguanten molt pes.

manualitats de tardor per fer amb nens

Si no tenim fulles, també podem fer mussols i ocellets amb plastilina de colors.

Farem una bola gran amb un dels colors. Aquesta bola serà el cos dels animals. Seguidament farem els ulls amb plastilina blanca i li farem la nineta dels ulls amb plastilina negra. A continuació farem el bec amb una bola de plastilina taronja o groga una mica allargada. Les ales seran dues boles de colors aplanades amb el dit i farem les potetes fent-li la forma dels dits.

manualitats de tardor per fer amb nens

Amb la plastilina podem fer dibuixos amb relleu. Una lluna i uns estels, un arbre gegant o una casa. Què preferiu dibuixar avui?

manualitats de tardor per fer amb nens

Manualitats de tardor amb pinyes

Recollir pinyes també és una activitat que agrada molt als nens. Seria interessant que en collir-les ja agaféssim únicament aquelles que estan en millor estat per a poder-les aprofitar després.

Podem fer moltes manualitats amb pinyes com per exemple un mussol o un gall d’indi.

El que necessitarem en ambdós casos són uns ulls i un triangle petit de feltre per fer el bec. Una vegada tinguem la cara formada, podem fer dos tipus d’animals.

Si li afegim unes plomes a la part del darrere amb silicona, fent de cua, es tractarà  del gall d’indi.

Si li afegim les plomes al costat de la cara, simulant unes ales apareixerà el mussol.

manualitats de tardor per fer amb nens


PUBLICITATManualitats de tardor amb llavors

Fem un arbre amb llavors 🎨

Voleu fer un dibuix divertidíssim amb llavors pintades? Per començar guardareu una vintena de llavors de la mida d’una ametlla. Pot ser d’albercoc, de pruna, de préssec, o qualsevol fruita amb una llavor gran. En aquest cas hem utilitzat les llavors de la carabassa. Les pintareu amb pintura acrílica i les deixareu assecar.

Mentrestant, pintareu el tronc d’un arbre amb pintura en un foli o cartolina i també deixareu que s’assequi. Quan ja tinguem tot sec, enganxareu amb cola de barra les llavors de colors simulant les fulles de l’arbre. Podeu escollir els colors que més us agradin tenint en compte que les fulles a la tardor solen ser de colors marrons, groguencs i taronges.

manualitats de tardor per fer amb nens

Fem un quadre amb llavors

Busquem fideus fins, tot tipus de llavors, llegums, arròs, alguna branqueta de fusta, fulles de te, cotó… I sense por d’embrutar-nos les mans anem enganxant els diferents elements!

➡ Més informació AQUÍ

 Fem eriçons amb els nens 🦔

Per fer un eriçó per decorar l’escriptori o un prestatge, podem utilitzar el material reciclat que vulguem com per exemple, cordills, papers reciclats, grans de cafè, cartó, entre d’altres.

Per començar, hem d’agafar un cartó i fer una forma ovalada per fer la base de l’eriçó. A continuació, l’anirem cobrint per tots els costats amb cordill gruixut. L’anirem enganxant amb silicona perquè quedi ben rígid i ben cobert i el deixem assecar.

Per fer el cap de l’eriçó, necessitem un con de porexpan que cobrirem amb cordill gruixut com heu fet amb el cos. Li afegirem dues boletes negres de paper per fer els ulls i una més gran pel nas. Després, ho enganxarem al cos.

Per acabar, agafarem els grans de cafè i els enganxareu un a un creant les pues de l’eriçó com veiem a la imatge.

Queda un eriçó ben juganer!

manualitats de tardor per fer amb nens

Una altra forma de fer un eriçó és amb cartolines i papers de colors.

Agafem una cartolina gran que utilitzarem de base. En un foli fem la forma del cos de l’eriçó i el retallem. A continuació, l’enganxem sobre la cartolina i li pinteu el nas, els ulls i la boca.

Per fer les pues, podem fer dues opcions: retallar tires d’una cartolina negra o retallar tires d’una cartolina blanca i pintar-les amb un retolador negre.

Un cop feta una de les dues opcions, enganxarem les tires en forma de gota com veieu a la imatge.

manualitats de tardor per fer amb nens

Manualitats de tardor amb llana

La llana és un teixit molt utilitzat a la tardor perquè escalfa i n’hi ha de molts colors. Per aquesta raó no podia faltar a la nostra guia!

manualitats de tardor per fer amb nens

La manta dels mitjons

Una manualitat pensada per aprofitar els mitjons que ens enamoren però que ja s’han quedat petits. Els podem reciclar i fer una manta ben maca.

Agafeu els diferents trossos i cosiu-los perquè formin una manta de la mida que més us interessi.

manualitats de tardor per fer amb nens

➡ Mira com fer la manta dels mitjons pas a pas AQUÍ

Pop de llana

Si agafeu dos cabdells de llana, podeu fer un pop. És així de senzill!

manualitats de tardor per fer amb nens

➡ Mira com fer el pop de llana pas a pas AQUÍ


PUBLICITATJocs de tardor per fer amb nens

Laberint per jugar amb nens

Trobaran el solets els bolets?

Per jugar al laberint heu d’escollir quin bolet creieu que pot arribar al sol. Únicament hi pot arribar un dels quatre. Ho podem imprimir i fer-ho amb llapis o en un dispositiu electrònic i resseguir el caminet amb el dit. Qui l’endevinarà? Ho provem?

 

 

dibuixos infantils per colorejar

Retalla i pinta un bolet

Aquesta manualitat és molt fàcil i la podem aprofitar per fer un mòbil de bolets o alguna decoració.

Imprimim aquest full, retallem totes les peces i les enganxem amb cola de barra. Primer enganxarem la peça vermella sobre la part inferior del bolet i a continuació les boletes a sobre de la part vermella.

Una altra opció és retallar les peces i calcar la forma en un cartó, després el retallareu i pintareu amb pintura. Per últim enganxareu les parts. Així quedarà més rígid i serà més fàcil fer un mòbil.


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.


Les nostres idees per sortir amb els nens!

Estem molt contents d’anunciar-te la nova REVISTA PREMIUM de Sortir amb nens.

La revista té un preu de 2,5 euros!

COMPRA LA REVISTA DE SORTIR AMB NENS AQUÍ

Una guia on trobaràs més d’una trentena d’activitats per fer amb nens a la província de Barcelona.

  • Sortides a la natura
  • Sortides culturals
  • Museus
  • Coves
  • Parcs
  • Espais amb animals
  • Castells
  • Espais esportius
  • I molt més