MANUALITATS PER FER AMB INFANTS DE 2 ANYS
Treballs manuals pels més petits

Les manualitats són una de les millors maneres de passar estones més divertides en família a casa. Per això, des de Sortir amb nens us donem una recopilació de manualitats per fer amb infants de 2 anys. I n’hi ha de tots els tipus! Per reforçar la memòria, per jugar amb els colors, per aprendre del tacte… Comencem!


 

Manualitats sensorials

 

Fem una manyopla de bany

Fer una manyopla de bany és útil tant pel que creem com pel seu procés, perquè treballem diferents materials, i els nens els poden tocar! A més, poden escollir el material de la seva pròpia manyopla i fer-li una cara divertida.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer una manyopla de bany AQUÍ 

Retallem i fem peus i mans amb diferents materials

Aquesta manualitat és sensorial tant pels materials que utilitzem com pel fet de fer-ho mitjançant peus i mans. Retallem la forma de dos peus i dues mans i enganxem els materials que vulguem. Podem jugar a endevinar!

 

Fem figures de feltre

El feltre és també un dels altres materials favorits per descobrir el tacte. I fer-ho mitjançant figuretes de feltre és una bona manera de fer-ho amb nens petits.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer figures de feltre AQUÍ

 

Fem manualitats per treballar emocions

Que els nens toquin diferents materials per aprendre més sobre el tacte és molt bo, i si a més es combina amb les emocions, encara és millor. A partir de diferents materials, com el feltre, les canyes o les cartolines, els petits poden aprendre a expressar-se.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com treballar les emocions AQUÍ

 

Maraques musicals

Els sentits no es componen només per tocar, també ho és per sentir i escoltar, per això podem fer unes maraques musicals, per passar una bona estona amb els petits escoltant música!

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer maraques musicals AQUÍ

 

Hola senyor Pedra

A vegades, els nens petits són uns grans recol·lectors de pedres boniques que veuen pels carrers, i si les aprofitem? Podem fer al senyor pedra! I jugar tant amb els colors com amb el tacte de la pedra.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer el senyor pedra AQUÍ

 

Manualitats per aprendre els colors

Cada color a la seva caixeta

Aprenem els colors. Cada color l’hem de col·locar a la seva caixeta corresponent.

 

Fem sal de colors

Si tenim guixos per casa i no sabem què fer-ne amb ells, aquesta és la solució! Fem una manualitat que després es convertirà en un bonic element decoratiu. Agafem els nostres colors preferits, desfem els guixos i anem col·locant els colors.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer sal de colors AQUÍ

 

Juguem amb pintures

Combinem tacte amb colors! Que els nens escullin les seves pintures preferides i res de pinzells, tot amb les mans. Així juguen i són creatius alhora.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com jugar amb pintura AQUÍ

 

Manualitats per la concentració

 

Fem flors secretes

Fer figures i objectes amb formes diferents afavoreix la concentració dels petits, comencem per una flor! I no n’és una de normal, perquè el seu interior té una capsa per guardar objectes secrets.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer flors secretes AQUÍ

 

Fem una serp amb cartolina i llana

En aquest cas fem una serp i un ratpenat. Dibuixem les seves formes a cartolines de colors i acabem de decorar amb l’ajuda de fils de tots els colors.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer una serp i un ratpenat amb cartolina AQUÍ

 

Decorem una capsa

També podem decorar una capsa on guardar els objectes preferits dels petits. Agafem cartó o una capsa ja buida, la pintem i enganxem amb les formes que més ens agradin.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com decorar una capsa AQUÍ

 

Fem art amb plastilina

Fem un bonic quadre amb plastilina. Sí, com l’heu sentit, un quadre! Agafem plàstic i deixem que els nens facin les formes que vulguin amb plastilina de tots els colors. Que es concentrin bé! Com més coses, millor quedarà. Després incorporem un altre plàstic al damunt i aplanem bé.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer art amb plastilina AQUÍ

 

Fem un gelat de maduixa amb plastilina

Us agraden els gelats? Doncs això també us agradarà! Dibuixem la forma d’un gelat, molt ben feta, i l’omplim de plastilina vermella perquè sigui de maduixa.

manualitats per fer amb infants de 2 anys

➡  Mira com fer un gelat de maduixa amb plastilina AQUÍ

 

Manualitats per millorar la motricitat

 

Col·loquem els macarrons als palets

Els nens i nenes hauran de posar la pasta als palets. Per fer més divertida aquesta manualitat podem pintar els macarrons de diferents colors.

 

Fem un passadís de mans i peus

Aquesta manualitat ens farà passar una estona divertida tant fent-la com jugant amb ella. Unim moltes cartolines i hi dibuixem mans i peus per tal de fer diferents posicions amb el cos. Els petits de la casa hauran de superar aquest camí.

 

Fem cucs que caminen

També podem treballar la respiració amb els nens. Fem cucs de paper amb el cos doblegat cap a dalt i, amb una canya, els nens han de bufar per tal que els cucs puguin caminar.

 

Fem fitxes amb pals

Mitjançant petits pals hem de crear figures de diferents colors. És una bona manera d’estimular la imaginació dels nens i, a més a més, treballar la motricitat de mans i dits per tal de formar les figures.

 

Manualitats per millorar la memòria

 

Fem  figures per relacionar

Treballar la memòria és imprescindible! I també es pot aconseguir amb manualitats. Agafem o creem fitxes, i cadascuna ha de tenir una doble. Després les barregem i juguem per veure qui aconsegueix reunir més fitxes en menys temps.

Ajunteu les dues meitats

Un petit problema ha sorgit. Els dibuixos s’han separat i haurem de buscar la seva meitat corresponent. Segur que trobeu fàcilment la meitat que falta.

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.