MANUALITATS PER FER INSTRUMENTS MUSICALS AMB ELS NENS

Fem un Twister

Fem instruments musicals amb els nens i nenes!

Tocar instruments és molt beneficiós: relaxa, educa i és un procés molt bo per l’aprenentatge. Però també els podem fer! I fer-los, també té molts beneficis per a la imaginació dels nens. Us expliquem com fer diferents instruments musicals en família.

manualitats per fer instruments musicals

 

Maraques musicals

Un instrument ben fàcil de fer i amb molt ritme! Per fer aquestes maraques necessitem dos pots petits i una mica allargats on ficarem arròs. Emboliquem dos pals amb una mica de celo o paper i els introduïm dins dels pots. Així quan ho movem sonarà l’arròs com si fossin maraques!

manualitats per fer instruments musicals

➡  Consulta com fer les maraques musicals AQUÍ
 

Fem un mòbil sonor

Tot i que no és ben bé un instrument musical, sona bé! I a més a més és un element decoratiu genial. Sempre sonarà quan hi hagi una mica de vent, o fins i tot podem moure-l nosaltres mateixos. Per fer-ho, decorem un rotllo de cartó i enganxem diversos fils al cartó. Aleshores, anem afegint galets dins el fil fins a completar-lo. Fem un nus ben gros perquè no s’escapin, i llest!

manualitats per fer instruments musicals

➡  Mira com fer el mòbil sonor AQUÍ

 

Fem un timbal de llauna

Un timbal és com un tambor però en petitet, molt més còmode i portable per tocar música a tot arreu. I fer-ho és molt senzill! Agafem un pot gran, com els de cacau de l’esmorzar, i fem dos petits forats a la tapa per on passarem la corda que ens ajudarà a aguantar l’instrument. Després, ho decorem com vulguem! Pot ser amb papers de colors, dibuixos o amb pintura.

manualitats per fer instruments musicals

➡  Mira com fer el timbal de llauna AQUÍ

 

Mòbil amb cascavells

Us agraden els cascavells? Doncs us expliquem com fer un mòbil amb ells! Així, quan vingui una mica d’aire sentirem aquest so meravellós. Retallem cada peça ovalada que forma un pack d’ous i a dins, amb l’ajuda d’un fil, hi enganxem els cascavells. Decorem les formes com vulguem i les pengem.

manualitats per fer instruments musicals

➡  Mira com fer el mòbil amb cascavells AQUÍ

 

Fem un pal de pluja

El pal de pluja prové de la tradició dels indígenes de l’Equador, i diuen que expressa la llibertat dels humans. També és un so meravellós que podem tocar quan vulguem i que sempre ens recordarà a la pluja. Per fer-lo només cal unir dos o més rotllos de cartons que podem decorar com vulguem, i millor si tenen molts colors! Després tapem un dels extrems, afegim arròs, i tapem l’altre extrem. Cada vegada que ho girem sonarà com la pluja!

manualitats per fer instruments musicals

➡  Mira com fer un pal de pluja AQUÍ