MANUALITATS PER TREBALLAR LES EMOCIONS AMB NENS PETITS

manualitats per fer amb infants de 2 anys

Manualitats per treballar les emocions amb els petits

La infància és un període ple d’emocions tant pels pares com pels nens, i moltes vegades són emocions confuses i barrejades que els més petits no saben com controlar. Per això és important ensenyar als nens i nenes a descobrir els seus sentiments i saber gestionar-los correctament. Una de les formes més pràctiques i divertides per fer-ho és a través de treballs manuals. Som-hi!

 

manualitats per treballar les emocions

 

Manualitats amb colors

Els colors són molt més que això, ja que expressen diferents emocions. El blau és tristor, el verd és alegria, el groc és calma, el vermell és empipament… I així podriem seguir fins a acabar. Aquestes emocions que ens transmeten els colors poden anar molt bé per ensenyar als més petits a distingir sentiments.

Podem pintar ninots amb diferents colors i fer una petita història de què sent cada ninot. Per què està verd? I ara com pot ser que estigui vermell? Què sent? I què ha passat? Fins i tot podem explicar als nens què ha viscut el ninot i que els petits decideixin quin color va millor segons el que li ha passat.

Per fer aquests ninots podem fer servir plastilina de diferents colors i els fem un cap, un cos i dues cames per tal que semblin persones.


PUBLICITAT 

Manualitats amb titelles

I parlant de ninots… També podem fer titelles! Un titella enfadat, o content, o nerviós, i muntem un petit teatre perquè interactuïn entre ells. Perquè així com s’ha d’ensenyar als nens totes les emocions i els sentiments que tenim les persones, també és necessari que sàpiguen com gestionar una rebequeria o com parlar de la tristessa. I els titelles i el teatre poden anar molt bé per fer-ho.

Per fer els titelles podem agafar unes quantes palletes, tantes com titelles i sentiments vulguem fer. En un paper dibuixem els diferents ninots, els retallem i els enganxem a les palletes. I recordeu! Cada titella ha d’expressar una emoció diferent.

 

Manualitats amb cares

Què expressa millor una emoció que les cares! I hi ha mil manualitats amb cares que ensenyen tota classe de sentiments als més petits.

Agafem un paper i hi dibuixem cercles per després retallar-los. A continuació, a cada cercle dibuixem una cara que expressi un sentiment: ira, felicitat, nerviosisme… Llavors tallem cada cercle per la meitat per dividir la zona dels ulls i la de la boca. Ara el joc consisteix a buscar cada meitat i  els petits explicaran què expressa aquella cara.

Una altra manera de fer això és dibuixant en un paper la forma d’una cara. En altres cartolines dibuixem i retallem les parts fonamentals que conformen una cara i que ens diuen què sent: ulls i boca. Fem uns ulls i una boca per a cada emoció. Ara només cal que els nens escolleixin quins ulls i quina boca ha de portar la cara i explicar què sent aquell rostre.

 

Manualitats amb expressions

I si en comptes de fer-ho en una cara en blanc utilitzem les expressions amb la nostra cara? Agafem una cartolina, i hi dibuixem ulls i boques que expressin coses diferents i les retallem. A continuació anem enganxant cada ull i cada boca a una palleta.

Amb ajuda de la mímica i les palletes amb les expressions podem preparar una emoció o sentiment diferent. A veure qui l’endevina primer!

 

➡  Troba tota la informació sobre el llibre pels nens El gran libro de las emociones AQUÍ


PUBLICITATEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.