ART AMB PLASTILINA

Posem color a l’habitació

Fem art amb plastilina. Col·loquem el paper adhesiu sobre la taula. Un cop haguem decidit la superfície on volem fer la nostra creació, retallar un tros de paper que sigui el doble.

Treure el paper de protecció només fins a la meitat (només deixar descoberta la part que volem que ocupi el dibuix).

Sobre la meitat que hem destapat, anirem posant la plastilina: podem fer boles petites o més grans, “fideus” allargats i prims o més amples… podem fer el que ens agradi més, però intentarem que no siguin trossos de plastilina massa gruixuts.

art amb plastilina

Un cop estigui acabat el nostre dibuix, retirarem la protecció de l’altra meitat de la fulla adhesiva i taparem la part on hem fet el nostre dibuix.

Ara les dues meitats quedaran enganxades. ha arribat l’hora de fer servir el rodet de forner: l’hem de passar per sobre, fent molta pressió, de manera que la plastilina es vagi aixafant dins el plàstic. Anem passant una vegada i una altra el rodet fins que ens quedi ben pla.

Quan ja ho tinguem llest, agafem les tisores i retallem la part de fora del dibuix, donant-l’hi la forma que més ens agradi: una rodona o un quadrat.

Ara només ens falta penjar-ho. podem fer un forat en un extrem de la nostra obra d’art i li passem un fil o cordó, i així ja el podem penjar on més ens agradi de l’habitació: al pom de la porta, en un penjador, al capçal del llit…
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Què necessitem?

  • Plastilina de colors
  • Paper transparent adhesiu (“airon-fix”)
  • Tisores
  • Rodet de forner
  • Un fill o cordó

Altres idees

  • Seguint el mateix procés però fent-ho més petit, també es pot fer un penjoll per a un collaret o petites creacions que, posant-hi un imant darrera, podran decorar la nevera de casa.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.