TRES EN RATLLA

Fem i juguem al tres en ratlla amb els nens i nenes

El tres en ratlla és un dels jocs més populars, i no és tan senzill com sembla! Perquè per a guanyar s’ha de tenir paciència i una mica de psicologia per saber com reaccionarà el nostre adversari. En resum, és un joc perfecte per jugar amb nens i nenes de totes les edats, i un dels millors trets del joc és que podem fer-ho nosaltres mateixos. Doble diversió! Manualitat i joc, i des de Sortir amb nens t’expliquem com.

 

Fem un tres en ratlla amb pedres

Si tenim jardí o, simplement, els nostres fills i filles han anat guardant boniques pedres, ja tenim un element perfecte per fer un tres en ratlla! Agafem pedres que tinguin la mateixa forma o semblant i les pintem com vulguem. Això sí! Millor si el grup de pedres de cada jugador són del mateix, o bé de la mateixa família. Podem pintar marietes i abelles, o gossos i gats, o conills i ocells… tres en ratlla

Fem un tres en ratlla amb fang

Si no tenim pedres, sempre poden recórrer al fang! Perquè ens permet obtenir figures semblants a les pedres o fins i tot innovar i fer figures totalment diferents per fer el nostre tres en ratlla particular. En aquest cas, agafem un bon tros de fang i fem un quadrat amb 9 petits forats on col·locarem les peces per jugar. Després, agafem un altre tros de fang que dividirem en 9 petites porcions, que passaran a ser les fitxes. Hem de tenir en compte que han de coincidir amb els petits forats del tauler!

tres en ratlla

 

I una vegada tenim el tauler i les peces, ens toca pintar! Podem escollir pintar-ho tot d’un mateix color o bé fer animals o objectes.

tres en ratlla

 

Fem un tres en ratlla amb cinta

Tot i que per jugar al tres en ratlla no ens cal tauler si no el volem, perquè també podem jugar a terra i dibuixar les ratlles amb cinta. També podem dibuixar els nostres personatges com a fitxes o bé imprimir i retallar els dibuixos que vulguem. Animals? Superherois? Objectes? Nosaltres escollim les peces.

tres en ratlla

 

 ➡ Compra un tres en ratlla AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.