5 SORTIDES MÀGIQUES PER DESCOBRIR EL MONTSENY

Descobreix l’entorn natural de Viladrau al Parc Natural del Montseny amb diferents propostes familiars!

Viladrau i el seu entorn ofereix a les famílies moltes possibilitats per conèixer el Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

 

Coneixereu quines fonts s’amaguen, sabreu quins animalons hi viuen i els arbres que hi podeu trobar i també descobrireu les històries d’en Serrallonga!


 

Les històries d’en Serrallonga tal com s’expliquen a Viladrau

  • Dies a concretar
  • Activitat recomanada per a infants i jovenets/es a partir de 6 anys

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys: en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga.

Veniu, apropeu‐vos a un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya. Qui va ser en Serrallonga? Qui eren els bandolers? Ens endinsarem als boscos que van presenciar aquest fenomen, per respondre aquesta i altres preguntes sobre el bandoler més gran de la història.

Us convidem a trepitjar terra de bandolers, deixeu-vos emportar per la imaginació i les històries d’un personatge de llegenda que va néixer al mas La Sala de Viladrau al Montseny.

El camí ens aproparà a La Sala, mas fortificat on va néixer en Serrallonga on embadalits podreu gaudir de les anècdotes i relats que s’expliquen a Viladrau d’aquest gran personatge de la història de Catalunya, un personatge cabdal del bandolerisme català del barroc.

Una passejada familiar de baixa dificultat resseguint la història i les llegendes que formen part del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

Punt  de trobada: Hostal Bofill

Hora de sortida: abril i maig a les 11 hores / juny a les 10 hores

Preu: 8 € / De 0 a 5 anys gratuït.

➡ Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

  

Arbres i animals. Animals i arbres

  •  Días a concretar
  • Activitat recomanada per a infants i jovenets/es a partir de 4 anys.

Una passejada en família descobrint la vida que omple els boscos del Parc Natural del Montseny a la vora de Viladrau.

Sabíeu que al Montseny hi ha més espècies vegetals diferents que no pas a tota Gran Bretanya? Una agradable passejada pels boscos de Viladrau, us ajudarà a entendre la gran diversitat que hi podem trobar. Una descoberta vivencial per gaudir del nostre entorn.

Acompanyats per un guia expert, descobrireu diferents espècies d’arbre, representatius del massís del Montseny. Aprendreu a reconèixer cadascun dels  arbres a partir de les seves característiques més singulars, afavorint  la curiositat i l’observació. Alhora, descobrirem els animals que viuen al seu voltant i perquè els agrada viure a la seva vora.

La visita és  molt vivencial! Us donarem una caixeta on haureu de recollir, de manera selectiva, mostres dels arbres que anem descobrint i alhora us mostrarem fotografies i us explicarem anècdotes dels animals (molt difícils de veure en directe) que han triat viure amb ells.

I us farem arribar per correu electrònic una col·lecció dels animals dels quals hem parlat!

Una passejada familiar de baixa dificultat resseguint camins i corriols que despertaran l’esperit aventurer dels més petits i dels que no ho sou tant.

Punt  de trobada: Hostal Bofill

Hora sortida: abril i maig a les 11hores / juny a les 10 hores

Preu: 8 € / De 0 a 3 anys gratuït.

➡ Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 

Excursió en família a Viladrau per conèixer fonts amb llegenda. Farem un tastet d’aigües… algunes sorprenents

  •  Dies a concretar
  • Activitat recomanada per a infants i jovenets/es a partir de 4 anys.

Experiència familiar divertida per gaudir de les històries i llegendes lligades a l’aigua i a les fonts que hi ha a Viladrau i el Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

L’aigua… Té gust? Té olor? Té color? Viviu una matinal estiuenca a Viladrau per descobrir i vivenciar el Montseny amb l’aigua com a protagonista.

I a més… fareu un tastet de diferents aigües, totes elles sorprenents.

Aigua, fonts, llegendes i poesia, gaudint el Montseny!

Excursió amb nens a Viladrau

Es tracta d’una passejada familiar de baixa dificultat resseguint algunes de les fonts, i camins d’aigua  que formen part del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera. Una bona manera de retrobar-se amb la natura i una  proposta engrescadora  que permetrà descobrir la importància de l’aigua al Montseny.

Excursió amb nens a Viladrau

Punt  de trobada: Hostal Bofill

Hora de sortida: abril i maig a les 11 hores / juny a les 10 hores

Preu: 8 € / De 0 a 3 anys gratuït.

➡ Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 

Ovelles, ramat, pastors… i una exhibició de gos d’atura. El món de la pagesia al Montseny, una experiència inoblidable

  • Dies a concretar
  • Activitat recomanada per a infants a partir de 6 anys

Una matinal per apropar-se al món de la pagesia. Ovelles, pastors, gossos d’atura en un espai natural únic, el Montseny.

Per camins i corriols ens aproparem fins a L’Esquellot, una petita explotació ramadera sostenible dins del Parc Natura del Montseny, Reserva de la Biosfera on ens esperen en Moisès i la Núria.

Durant el camí que ens portarà fins al Mas La Sala de Viladrau gaudirem d’algunes pinzellades del món de la pagesia des de l’època dels nostres besavis fins als nostres dies. Una oportunitat per apropar-se al món de la pagesia sostenible on podrem descobrir i vivenciar la vida a pagès. Quina raça d’ovelles? Com viuen? Què mengen?

Per acabar podreu gaudir en directe d’una exhibició de gos d’atura amb un ramat d’ovelles.

Una oportunitat única per reconnectar amb el territori i la gent que hi viu.

Punt de trobada: Coll Cendrós
Hora sortida: 10 h (De 10 a 14 h)
Preu: 16 €

➡  Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 

Viu i tasta el territori! Una exhibició de gos d’atura i una degustació dels formatges artesans de L’Esquellot al bell mig del Montseny

  • Dies a concretar
  • Activitat recomanada a partir de 6 anys

Una matinal per viure de prop el Parc Natural del Montseny i assaborir el formatge artesanal de L’Esquellot del Montseny gaudint d’una petita exhibició gossos d’atura amb les ovelles del ramat.

Per camins i corriols ens aproparem fins a L’Esquellot, una petita explotació ramadera sostenible dins del Parc Natura del Montseny, Reserva de la Biosfera on ens esperen en Moisès i la Núria. Durant el camí que ens portarà fins al Mas La Sala de Viladrau gaudirem d’algunes pinzellades del món de la pagesia des de l’època dels nostres besavis fins als nostres dies.

En arribar, per començar a fer boca, podrem viure en directe una petita demostració de gossos d’atura en un paisatge únic i singular i a continuació gaudirem d’una degustació dels formatges artesanals elaborats amb molta estima per aquests productors locals escoltant les seves explicacions. Una oportunitat única per reconnectar amb el territori i la gent que hi viu.

Punt de trobada: Coll Cendrós
Hora sortida: 10 h (De 10 a 14 h)
Preu: 25 €

➡   Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades

MÉS INFORMACIÓ

EduCa Viladrau Turisme sostenible al Montseny. Activitats en família

lloc

Hostal Bofill
C/ Sant Marçal, 2 Viladrau

Comarca:

Osona
Telèfon:
670 22 46 49
Mòbil:
686 62 81 52
E-mail:
educa@educaviladrau.com
Web:
https://www.educaviladrau.com/

Més informació

Activitats en família per descobrir el Montseny, Parc Natural, Reserva de la Biosfera. Veniu a Viladrau! EduCA Viladrau, empresa acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural del Montseny i amb el Certificat Internacional de Sostenibilitat Biosphere, amb més de 30 anys d’experiència,  us proposa la descoberta vivenciada de la natura  al Montseny en uns moments ben especials. ▪    EduCA és un equip de professionals de l’educació, el turisme i del medi ambient, arrelat al territori. ▪    Proporciona experiències per descobrir, emocionar-se, sentir... i viure. ▪    Dissenya i realitza propostes turístiques des del rigor científic d’una manera entenedora, amena, sostenible, responsable i de qualitat.  

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.