EL GRAND TOUR DE CATALUNYA

grand tour de catalunya

El Grand Tour de Catalunya, una proposta per descobrir-ho tot amb un sol camí

Us imagineu descobrir Catalunya seguint un sol camí? Tastant la seva gastronomia, gaudint de les platges i les muntanyes, quedar-se bocabadats amb els grans paisatges i viure el ritme frenètic de les muntanyes per a, tot seguit, meravellar-nos amb petits pobles plens d’història. El Grand Tour de Catalunya ens convida a descobrir tots els racons de la nostra terra, fins i tot els més amagats!

Què és el Grand Tour de Catalunya?

El Grand Tour de Catalunya és una ruta circular que es divideix en cinc trams principals que connecten tot el territori català, passant per gairebé tots els racons més emblemàtics. Alhora, cada tram amaga un munt de sorpreses i propostes culturals, gastronòmiques, esportives i d’aventures per tal de viure i redescobrir cada lloc de la nostra terra. Per començar i gaudir d’aquesta gran aventura, és necessari descarregar-se l’aplicació del Grand Tour de Catalunya, allà hi trobareu totes les propostes i activitats per a fer! I a més a més, dins de cada tram hi ha experiències destacables que ens submergeixen a la identitat de la zona.

Ben segur que voleu saber-ne més!

Els 5 trams del Grand Tour

El recorregut és circular i comença i acaba a la ciutat de Barcelona. Els trams són:

  • Tram 1: Barcelona – Tarragona
  • Tram 2: Tarragona – Lleida
  • Tram 3: Lleida – La Seu d’Urgell
  • Tram 4: La Seu d’Urgell – Figueres
  • Tram 5: Figueres – Barcelona

Cada tram compren entre cinc i set etapes que corresponen a un dia ple d’aventures i experiències. A més a més, cada etapa comença a una ciutat ben comunicada i l’aplicació sempre et recomana les carreteres més boniques i paisatgístiques, perquè la ruta també consisteix en aturar el cotxe i quedar-nos bocabadats! Sense oblidar-nos de la foto, és clar!

 

Tram 1: Barcelona – Tarragona

El primer tram ens transporta als carrerons de Barcelona amb tota la seva història i les millors propostes culturals i artístiques per conèixer la ciutat d’una manera diferent. També passarem pels pobles de costa que acompanyen el mar Mediterrani fins a arribar a Tarragona; Sitges, Vilanova i la Geltrú, Altafulla Tamarit… Cada ciutat té el seu encant particular, i al Grand Tour de Catalunya ho mostren tot.

grand tour de catalunya

 

El punt final és la gran Tàrraco! Ciutat que va arribar a ser capital de l’Imperi Romà. Com a tal, encara hi queden els vestigis d’èpoques llunyanes, com l’amfiteatre, el circ romà o el museu arqueològic. Això sense oblidar la gastronomia de la zona, amb bons vins i peix fresc.

grand tour de catalunya

 

Tram 2: Tarragona – Lleida

El segon tram ens porta a un dels racons naturals més impressionants de tota Catalunya, el Delta de l’Ebre! Allà, les propostes són ben variades; des de fer excursions a peu per veure pelicans fins a viatjar amb vaixell pel mateix riu Ebre. I caldrà tastar l’arròs del delta, molt especial pel seu gust i qualitat.

grand tour de catalunya

 

Fins a Lleida, el camí ens descobreix vinyes i monestirs amb molta història. De fet, els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges es poden visitar i formen part de la Ruta del Cister, un pla perfecte per fer en família.

grand tour de catalunya

 

Tram 3: Lleida – La Seu d’Urgell

Des de Lleida toca viatjar fins als Pirineus, visitant llocs preciosos plens de paisatges increïbles. Una experiència perfecta per descobrir la natura i fer tota mena d’esports! A més a més, la natura sempre ens ajuda a aturar-nos una mica i observar, sortir de l’estrès i afluixar el ritme. A l’aplicació del Grand Tour de Catalunya hi ha moltes propostes per viure els Pirineus d’una altra manera.

grand tour de catalunya

 

Tram 4: La Seu d’Urgell – Figueres

Sense sortir dels Pirineus, al quart tram ens endinsem al cor de les muntanyes, fins a la mateixa muntanya del Pedraforca i pels parcs naturals de Cadí-Moixeró i la zona volcànica de la Garrotxa. El Grand Tour de Catalunya també consisteix a descobrir els petits pobles que formen la nostra terra, visitem-los! Santa Pau, Besalú o Banyoles, o fins i tot Figueres amb la història de Dalí.

grand tour de catalunya
Autor: Oriol Clavera

 

Tram 5: Figueres – Barcelona

L’últim tram ens retorna a la costa amb els pobles costaners de la Costa Brava, petites localitats on el passat pescador encara és ben present. A més a més, Salvador Dalí continuarà acompanyant-nos quan visitem Cadaqués i el Cap de Creus.

grand tour de catalunya
Autor: Oriol Clavera

 

D’altra banda, de camí a Barcelona també ens sorprendrem amb pobles del Montseny i les històries de passat medieval a localitats com Peratallada o Palamós, sempre acompanyats de paisatges increïbles pels racons on viatgem.

grand tour de catalunya
Autor: Oriol Clavera

 

La gran experiència per viure amb els nens i nenes

El Grand Tour de Catalunya no és només un viatge, és l’oportunitat de viure grans experiències amb els més petits de la casa. És ensenyar-los la nostra terra, descobrir els secrets que amaga i fer tot un seguir d’activitats i aventures en família. Kayak, ràfting, senderisme, escalada…

grand tour de catalunya

 

Catalunya és plena d’història i petits pobles que ens apropen als nostres orígens no tan llunyans. Amb el seguit d’experiències i propostes que ofereix el Grand Tour de Catalunya podem viure la nostra terra d’una forma única que mai oblidarem. Ho provem?

grand tour de catalunya