EL “COMPARTIM UN FUTUR” A LES JUGATECAMBIENTALS DE L’AMB

jugatecambiental

Les Jugatecambientals, espais per conscienciar i fomentar la responsabilitat envers el medi ambient

La Jugatecambiental és un espai als parcs i platges metropolitanes on es realitzen un conjunt d’activitats familiars gratuïtes relacionades amb el medi ambient. Aquests espais estan organitzats per la Direcció de serveis d’espai públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i algunes de les activitats pertanyen al programa educatiu ambiental Compartim un futur.

Aquestes activitats són especials per tot el que ensenyen als nens i nenes, ja que, mitjançant jocs i activitats a l’aire lliure els mostra la importància socioambiental dels parcs i les platges a l’entorn metropolità, així com l’aprenentatge de continguts en sostenibilitat, com el cicle de l’aigua, el món dels recursos i residus, el canvi climàtic, etc.. El programa es fa els caps de setmana de tot l’any fins al 31 d’octubre de 2021. Les activitats que formen part del cicle de primavera estan programades fins al cap de setmana del 5 i 6 de juny de 2021.

Aquest any, la Jugatecambiental s’adapta per assegurar un entorn totalment segur. El virus no ha de frenar aquestes ganes de jugar i de tenir cura del nostre entorn! Amb distància de seguretat, mascareta, control d’aforament (una ràtio de 6 persones de manera simultània). i neteja constant, els nens i nenes poden continuar gaudint i aprendre al mateix temps.

 

On podem trobar les Jugatecambientals?

Les activitats es fan a parcs i platges de diversos municipis de l’Àrea Metropolitana, entre els que podem trobar,  Barcelona, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat o Sant Just Desvern. Aquest any també s’hi suma el parc de l’Ermita de Castellbisbal. Llocs especials on coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans, a més d’altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

L’objectiu és augmentar el coneixement dels més petits sobre l’entorn natural, fomentar la responsabilitat i el respecte envers el medi ambient i treballar el desenvolupament de la confiança en l’acció individual i col·lectiva. Perquè cada acció, de cada persona, es converteix en un grup d’accions que poden canviar el món!

 

JUGATECAMBIENTALS

 

Les activitats del Compartim un futur de la Jugatecambiental

Els nens i nenes juntament amb les seves famílies poden passar-s’ho d’allò més bé amb diversos jocs que els ensenyen i els diverteixen. Jocs que mostren les diferents problemàtiques ambientals i els ensenyen la importància dels parcs i les platges com a indrets per gaudir-los i respectar-los.

JUGATECAMBIENTALS

 

A les Jugatecambientals hi ha diversos espais de joc i experimentació, així com a un punt d’informació sobre el parc i el municipi on hi tenen lloc. A més a més, també compten amb una activitat guiada i gratuïta cada dia que tracta sobre la importància de la natura, els problemes ambientals que patim actualment  i la sostenibilitat en general.

JUGATECAMBIENTALS

 

Les activitats del programa educatiu Compartim un futur que es realitzen a les Jugatecambientals també es poden reservar de manera gratuïta tant per a famílies com per a associacions durant tot l’any (consulteu el Catàleg d’activitats). Aquestes activitats barregen el lleure amb la sensibilització ambiental i amb un gran treball en grup.

Una de les darreres novetats d’aquest any en el Compartim un futur són les activitats en línia de cap de setmana, adreçades a famílies que vulguin tractar temàtiques mediambientals com la mobilitat sostenible o el consum de recursos a través de jocs, contes o manualitats. D’aquesta manera, mai s’atura la diversió i la responsabilitat amb el nostre entorn!El “Compartim un futur”, als Casals d’estiu

Des del programa d’educació ambiental de l’AMB, “Compartim un Futur”,  t’apropem les activitats seleccionades aquest any pel teu casal d’estiu perquè puguis gaudir de l’educació per a la sostenibilitat d’una manera diferent i divertida. Descobreix-les, són GRATUÏTES!

L’objectiu és augmentar el coneixement dels més petits sobre l’entorn natural, fomentar la responsabilitat i el respecte envers el medi ambient i treballar el desenvolupament de la confiança en l’acció individual i col·lectiva. Perquè cada acció, de cada persona, es converteix en un grup d’accions que poden canviar el món!

Activitats a l’aula per a infants de 3 a 6 anys

Conte el recuc i el tresor de la brossa orgànica (1h) 

Conte el núvol ensopit (1h)

Activitats a l’aula per a infants de 3 a 10 anys

Agafem el cabàs (1h)

Aigua Va! (1h)

Construïm un molinet de vent  (1h)

Menys sorolls i més somriures! (1h)

Atrapant l’aire (1h)

Activitats a l’aula per a infants de 10 a 12 anys

Endinsa’t a l’energia i l’aigua a casa (1h)

Coneix millor els residus – Dau (1h)

Activitats a l’entorn per a infants de 6 a 12 anys

Boscos de ciutat

(1h de 6 a 8 anys) / (1h i 30 min de 9 a 12 anys)

Activitats a l’entorn per a infants de 6 a 12 anys

Qui viu al parc? (1h)

Qui viu a l’estany? (1h)

El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta (2h)

Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam (1h i 30 min)

La casa de les Aigües (1h i 30 min)

Flora i fauna de la desembocadura del Besòs (2h)

Per participar en alguna d’aquestes activitats, només cal que feu una reserva prèvia a la nostra central de reserves:

•    Telèfon: 93 238 93 51
•    Adreça de correu: reserves.compartim@amb.cat
•    Formulari en línia (preinscripcions)

A més, el Compartim disposa d’un servei d’assessorament i informació per a una atenció més personalitzada i des d’on hi podreu adreçar totes les consultes que tingueu amb relació a l’oferta educativa.

Les activitats del programa educatiu Compartim un futur que es realitzen als casals també es poden reservar de manera gratuïta tant per a famílies com per a associacions durant tot l’any. (Consulteu el Catàleg d’activitats)

MÉS INFORMACIÓ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.