BUTTERFLY PARK EMPURIABRAVA, A L’ALT EMPORDÀ

Butterfly Park

Per conèixer el fascinant món de les papallones

Si voleu veure papallones i aus exòtiques no podeu deixar de visitar el Butterfly Park molt a prop de Castelló d’Empúries, a la Costa Brava. Viuen en un jardí tropical de 2.000 m2 entre una exuberant vegetació.


PUBLICITATEntrem a l’hivernacle per una porta i de seguida notem l’escalfor, ben bé com si estiguéssim en una selva tropical.

El primer que veiem son aus exòtiques, que volen, que veuen, que mengen…en definitiva que viuen lliurement i ens deixen observar els seus colors i la seva bellesa.

  

Hi ha diverses espècies d’aus exòtiques com cotorres, loris, amazones i eclectus entre molts altres. A la botiga podeu comprar menjar i alimentar les aus vosaltres mateixos per poder tenir un contacte més directe amb ells.

Creuem una porta la qual ens porta a una zona espectacular i amb una gran vegetació on ens trobem amb unes aus exòtiques molt curioses com són els ibis, els tucans o el colom més gran del món.

Hi ha una zona exterior boscosa on hi trobem els Muntjaks, uns cérvols provinents del sud d’Àsia molt curiosos i simpàtics.

Per entrar a una nova zona hem d’accedir-hi per una cova on hi viuen els ratpenats fructívors, uns bonics mamífers provinents de Centre Amèrica. Després de la cova entrem a la zona de les iguanes i petites aus exòtiques. Per sortir trobem una altre cova on hi ha un petit aquari amb peixos cecs.

Finalment arribem al jardí on viuen les papallones, un seguit de camins per on passejar i descobrir el fascinant món d’aquests animals

Podreu gaudir d’un espectacle únic, papallones de totes formes, de molts colors, n’hi ha que volen contínuament, n’hi ha que mengen, n’hi ha que estan quietes, tan quietes que sembla que vulguin que admirem la seva gran bellesa i que ens donen l’oportunitat de fer fotografies increïbles.

Butterfly Park

Al Butterfly Park viuen algunes de les més boniques espècies del món, com la Morpho, una papallona de color blau elèctric que veurem passar davant els nostres ulls.

No només podrem veure i observar les papallones, també podrem conèixer de què s’alimenten, com es reprodueixen, la metamorfosi, els seus mecanismes de defensa i les curiositats que les envolten. El Park compta amb armaris amb portes de vidre on es poden veure les crisàlides i pretén sensibilitzar als visitants sobre la importància de la conservació de les papallones i el seu ecosistema.

Si observeu amb atenció podreu veure el cicle vital de la papallona, des dels ous, l’eruga i la crisàlide fins que es converteixen en papallona. En el recorregut hi ha símbols que indiquen en quins punts podreu veure ous, erugues o crisàlides.

Els nens i nenes viuen un somni passejant entre papallones, entre aus i animals exòtics.

La vegetació i la temperatura

Les plantes que hi ha a l’hivernacle son fonamentals per la supervivència de les papallones. Moltes d’elles ajuden a recrear l’ecosistema tropical i son un lloc de descans per a les papallones. Altres son riques en nèctar a les quals van a menjar les papallones.
A l’hivernacle hi ha una temperatura de 28 graus i un 80% d’humitat. Aquestes característiques fan que puguin sobreviure en un hàbitat adequat per a elles.
Per equilibrar l’ecosistema  el parc compta amb guatlles xines que s’alimenten de formigues i aranyes. Les formigues mengen ous de papallona i les aranyes, erugues i papallones adultes.

Curiositats

 • El seu nom científic és “lepidópteros” que en grec vol dir: ales cobertes d’escames.
 • Les papallones tenen el sentit del gust a les potes.
 • Van aparèixer fa 150 milions d’anys i van conviure amb els dinosaures.
 • Les erugues es mengen en alguns països.
 • La papallona més gran pot arribar als 30 centímetres i la més petita fa 3 mil·límetres.
 • Hi ha papallones migradores que poden arribar a fer milers de quilòmetres.
 • El mascle de l’arna Atlas pot detectar una femella a 5 quilòmetres de distància.
 • Les femelles de la papallona nocturna Spodoptera Littoralis poden posar fins a 4.000 ous.
 • Una eruga multiplica el seu pes per 10.000 des que neix fins que es converteix en crisàlide.
 • La vida de les papallones varia en funció de l’espècie a la que pertanyen i pot variar des dels 2 o 3 dies fins als 9 mesos.
 • Hi ha papallones verinoses i d’altres que es poden camuflar en l’entorn.
 • S’han identificat més de 20.000 espècies diferents.
 • Moltes papallones s’alimenten del suc de la fruita madura i poden viure més temps que les que s’alimenten només del nèctar.

MÉS INFORMACIÓ

Butterfly Park

La Mugueta C/ Santa Clara s/n. 17486 Castelló d'Empúries

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.2585199, 3.082926
Telèfon:
972 45 07 61
Web:
http://butterflypark.es/

Més informació

OBERT tots els dies de l'any des de les 10 fins a 1 hora abans de la posta de sol.

Serveis
Es pot comprar menjar pels ocells Pàrquing Botiga Accés per a minusvàlids Àrea de pícnic Audiovisual

Recomanacions
Fer la visita en dies de sol ja que és quan les papallones tenen una major activitat. NO es poden tocar les papallones

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.