6 CONSELLS PERQUÈ ELS NENS LLEGEIXIN

Consells perquè els teus fills es submergeixin en l’aventura de la lectura

Aquí teniu alguns consells perquè els nens llegeixin.
  • Fomentar el gust per la lectura des d’edats primerenques. Ja des de nadons són capaços de gaudir manipulant contes. És una gran equivocació relegar l’apropament a la lectura al moment en què han d’aprendre a llegir per necessitat. Hi ha llibres tous, amb textures, amb música, amb colors, amb lletres… Han de tocar-los, mirar-los, remnar-los… Consulta’ls AQUÍ

  • Convidar-los a gaudir del plaer de llegir amb l’exemple. Els pares són el model on els seus fills es miren per imitar. Si ens veuen llegir, és més fàcil que ells/es també ho facin.
  • Llegir en família. L’apropament a la lectura es viu de manera plaent quan els expliquem contes als nens i els escenifiquem. Això fa que associïn la lectura a un moment divertit, que a més reforça el vincle entre pares i fills.

  • Cercar tots els dies un temps per llegir.  Així aconseguirem que ho interioritzin com un hàbit necessari i saludable. Podem llegir en grup, en veu alta. Preguntar i parlar amb els nens sobre el que estan llegint els animarà a continuar descobrint més llibres. A més, ajudar-los a resoldre dubtes ajuda a eliminar les frustracions que puguin haver sentit llegint.
  • Deixar als nens que triïn els llibres que volen llegir, segons els seus gustos i l’edat que tinguin. La motivació és clau per fomentar l’afició per la lectura.
  • Posar els llibres al seu abast. Es pot reservar un lloc a casa perquè tinguin la seva petita biblioteca i crear un espai bonic on llegir.

Consells de Lost My Name
MÉS INFORMACIÓ

Lost My Name

Més informació

Consells de Lost My Name