MONESTIR VELL DE SAN JUAN DE LA PEÑA

Monestir vell de san juan de la peña

Història, art, cultura i natura en un mateix espai

El Monestir Vell de San Juan de la Peña és una autèntica joia medieval. Les edificacions que veureu són només una part de les que van existir. El Monestir es troba a 7 quilòmetres de Santa Cruz de la Serós. Sant Juan de la Peña és Monument Natural i està declarat també com a Parc Cultural.

L’extensió del Monument Natural és de 264 hectàrees que pertanyen als municipis de Santa Cruz de la Serós i Jaca. Es troba a la Serra de San Juan de la Peña on trobem una fauna abundant, i una extensa massa forestal de pins silvestres, roures, o alzines.

El Monestir Medieval es troba situat sota una roca enorme. En realitat està amagat al cor d’una cova rodejat d’una espessa vegetació. Ofereix un aspecte misteriós. Antigament havia estat un lloc de culte i oració dels primers cristians que aquí es van instal·lar.

El Monestir de San Juan de la Peña és un referent cultural on es mescla l’art i la natura.

Diu la tradició  que San Llorenç va portar el Sant Grial a Osca des de Roma, com un regal del Papa Sixto II i que va arribar al monestir cap a l’any 713 perquè fos protegit dels exèrcits musulmans. Aquí va ser custodiat i venerat fins que es va traslladar a Saragossa al s. XIV i posteriorment a València al S. XV. Al monestir trobareu una rèplica del Sant Grial.

A 1,5 quilòmetres del Monestir hi ha el Monestir Nou de San Juan de la Peña, del s. XVII, d’estil barroc. Aquí trobareu el Centre d’interpretació del regne d’Aragó i el Centre d’Interpretació del Monestir de San Juan de la Peña.

El Monestir nou és del segle XVII i compta amb les esglésies de San Caprasio (1020-1030) i Santa Maria (s.Xi), les dues a Santa Cruz de la Serós.

MÉS INFORMACIÓ

San Juan de la Peña amb nens

Més informació

Com arribar-hi

  • Des de Saragossa: A-23 fins a Osca i N-330 fins a Jaca.
  • Des de Jaca:  N-240 direcció Pamplona i A-1603 a Santa Cruz de la Serós . Continueu per la carretera durant 7 quilòmetres i arribareu al Monestir Vell.

 

 

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.