ACTIVITATS FAMILIARS, AL MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA


Activitats familiars

L’MMB us ofereix, cada diumenge del mes, una activitat diferent. Si sou intrèpids, teniu la possibilitat de fer un viatge amb el Beagle, o bé a viatjar a terres llunyanes com a part de la tripulació d’un vaixell.

Tots els primers diumenges de mes podeu gaudir del planetari familiar per conèixer les constel·lacions més importants i saber com la gent de mar s’orientava en els seus viatges. Els segons diumenges: a l’Acadèmia pirata, formareu part de la tripulació del pirata Puny de Ferro i l’ajudareu a trobar el seu tresor! A més, a l’activitat Bot de vent, podreu fabricar el vostre propi vaixell globus que navegarà amb l’impuls de l’aire d’un globus.

Activitats familiars pel cap de setmana

Les activitats fixes del museu

El planetari familiar

Primer diumenge de mes a les 11.30 i a les 12.45 hores
Planetari familiar

Si voleu conèixer les constel·lacions més importants, els planetes més brillants i com la gent de mar s’ha fixat en el cel per anar d’un port a l’altre en vaixell, us esperem a les sessions familiars del planetari digital.
Planetari familiar

Preu: 2,50€ infants i 4€ adults

Acadèmia Pirata

Segon diumenge de mes a les 12:45 hores
A partir de 6 anys

El pirata Puny de Ferro està preparant un viatge secret que té com a objectiu fer-se amb el tresor del qual li ha arribat a mans un vell tros de mapa que qui sap on l’ha de conduir.

Però sol no pot emprendre aquesta aventura. Vols venir a fer de tripulació pirata?

Preu: 4,50 € nens; 7 adults

Bot de vent – Taller de vaixell de joguina

Segon diumenge de cada mes da les 11:30 hores
Activitat per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Vine a fer el teu bot de vent, un petit vaixell que navega amb l’impuls de l’aire d’un globus. Després de construir el vaixell farem una regata amb tots els participants per veure quina és el més ràpid de tots.

Aquest taller s’inclou dins el programa de tallers de vaixells de joguina

Preu: 4,50 € per participant

Vaixells estampats

Per a nens de 8 a 12 anys
Tercer diumenge de cada mes

Vine a fabricar-te segells de diferents tipus de bucs i de veles i fes-te la teva flota de vaixells!

Una manera de fer-te els teus vaixells és amb segells de goma, que els podràs estampar sobre la superfície que vulguis. Aquest taller té dues parts: en la primera ens farem els segells de goma de diferents tipus de bucs i de veles i, després, sobre un paper, estamparem els nostres vaixells.

Preu: 4,50 € per participant

7 vaixells, 7 històries

Visita guiada a l’exposició
Tercer diumenge de mes a les 12:45 hores

El Museu Marítim de Barcelona us presenta aquesta nova exposició semipermanent sobre històries de vaixells on podreu veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc.

Res simbolitza millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell. En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir el desconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

Us convidem a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, triant entre moltes possibilitats set grans temes universals que conformen els diferents àmbits de la mostra: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Esperem que gaudiu d’aquestes set històries.

Gratuït

Viatge al fons del mar en batiscaf

Quart diumenge de cada mes a les 11.30 hores
Per a infants de 3 a 12 anys

Per conèixer el fons del mar sense mullar‑se, res millor que fer un viatge en batiscaf.

Amb un conte com a fil conductor i mitjançant els diferents aparells del planetari digital del Museu, se simularà una lenta davallada per l’aigua en un batiscaf per anar veient els diferents animals que viuen en aquest hàbitat: tortugues, dofins, sardines, eriçons…

Així doncs, agafeu‑vos fort, que comença el viatge!

Durada de l’activitat: 1 hora
Preu: 4 € adults; 2,50 € infants

Viatge amb el Beagle: la selecció natural

Quart diumenge de mes a les 12.45 hores

Viatge amb el Beagle

Projecció de Viatge amb el Beagle: la selecció natural, pel·lícula de cinema immersiu sobre el viatge de Darwin i les seves investigacions a bord del Beagle projectada dins el Planetari del Museu.

Preu: 2,50 € infants i 4 € adults

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona

Plaça del Portal de la Pau
(al costat del monument de Colom)
08001 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.375792, 2.175513
Telèfon:
93 342 99 20
E-mail:
reserves.mmaritim@diba.ca
Web:
http://www.mmb.cat

Com Arribar-hi

Més informació

Com arribar-hi

En metro: L3 Estació Drassanes (sortida per Portal de Santa Madrona)

En autobús: 14, 18, 36, 38, 57, 59, 64 i 91

Horaris

De dilluns a diumenge, de 10 a 20 hores