PARC ASTRONÒMIC DE LES MUNTANYES DE PRADES

Visitem el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades

Prades, a gairebé 1.000m d’alçada, reuneix com cap altra població a la demarcació de Tarragona unes condicions de foscor i estabilitat del cel que permeten gaudir d’observacions astronòmiques d’alta qualitat. Aquesta qualitat del cel nocturn de Prades el fa un lloc idoni per a l’observació de fenòmens astronòmics, per aquesta raó s’està desenvolupant el projecte Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades.


PUBLICITATAquest projecte, impulsat per l’associació Astroprades i per l’Ajuntament de Prades, té l’objectiu de lluitar per convertir el poble de Prades en una icona de l’estudi i l’observació de l’univers. Sens dubte, visitar Prades és sinònim d’enamorar-se del seu cel i dels coneixements que ens dóna.

Parc Astronòmic de les muntanyes de Prades

– Imatge cedida per Astroprades. Observatori astronòmic i el cometa 46P Wirtanen al seu pas sobre Prades al desembre de 2018. Aleix Roig©

Per tal de demostrar la gran qualitat del cel de Prades, Astroprades té previstes una sèrie d’activitats com apagar tots els llums del poble per a que només il·luminin les estrelles. Activitats molt entretingudes i profitoses per fer amb nens!

Tot i que també es fan activitats al llarg de tot l’any, com els cursos de fotografia nocturna per tal d’aprendre les millors tècniques per capturar les estrelles amb les nostres càmeres. I al ser una referència en l’estudi astronòmic, és habitual trobar cicles de conferències sobre aquest tema a Prades. Pot semblar complicat per als nens, però no ho és! És una bona oportunitat d’ensenyar el cel als nens d’una manera diferent i més directa.

Mira aquest vídeo per saber tot el que t’espera al cel de Prades!

Una bona ocasió per visitar les Muntanyes de Prades és anar a veure algun esdeveniment astronòmic important o fins i tot per Setmana Santa, ja que és quan hi té lloc la Setmana Santa Astronòmica. Durant aquesta setmana hi ha activitats molt recomanables per a les famílies! Amb una conferència sobre vida intel·ligent més enllà del Sistema Solar, l’observació pública del cel de Prades i l’espectacle musical ‘Mil Cent i un estels’.

➡  Consulta totes les activitats astronòmiques i més informació AQUÍ

Imatge cedida per Astroprades. La font de Prades amb el cel estrellat d’hivern en una de les nits més fosques que es recorden (febrer 2019). Aleix Roig©

Imatge cedida per Astroprades. El cel estrellat de les Muntanyes de Prades. Aleix Roig©

A més a més del seu meravellós cel, a Prades també hi ha altres activitats perfectes per passar un dia amb els nens. A les seves muntanyes hi ha centenars de rutes de totes les dificultats i amb paisatges impressionants gràcies a la gran varietat de fauna i flora autòctona.

➡  Mira tot el que es pot fer a Prades AQUÍ


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.


Les nostres idees per sortir amb els nens!

Estem molt contents d’anunciar-te la nova REVISTA PREMIUM de Sortir amb nens.

La revista té un preu de 2,5 euros!

COMPRA LA REVISTA DE SORTIR AMB NENS AQUÍ

Una guia on trobaràs més d’una trentena d’activitats per fer amb nens a la província de Barcelona.

  • Sortides a la natura
  • Sortides culturals
  • Museus
  • Coves
  • Parcs
  • Espais amb animals
  • Castells
  • Espais esportius
  • I molt més

MÉS INFORMACIÓ

Mirem el cel a Prades!

Lloc

Prades (comarca de l Baix Camp)

Més informació

* Imatges: Aleix Roig