TALLERS PER A NENS AL MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

El Museu més blau de tots

Vine a l’exposició «Planeta Vida», gaudeix d’una visita teatralitzada, o participa als tallers:  “Niu de Ciència” per a infants de 0-6 anys, i al Taller de descoberta “Pangèica” a partir de 7 anys.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ocupa 9.000 m2 distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions i serveis per a tots els públics que s’estructuren al voltant d’un immens vestíbul de lliure accés que és el punt de partida i d’arribada a tots els programes i serveis del Museu: l’exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d’actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga.

Exposició “Planeta Vida”

El nucli de l’exposició de referència «Planeta Vida», ‘La Terra avui’, ofereix al públic visitant una visió integradora de la natura i mostra més de 4.500 peces del fons patrimonial del Museu.

Els àmbits més amplis corresponen a roques i minerals, fòssils, plantes i animals però també s’inclouen espècimens de grups com els fongs i els microbis i també les algues.


PUBLICITATLes plantes tenen un espai a l’exposició.

Els espècimens que estan a la vista no pretenen únicament ser mostra d’una col·lecció, sinó també explicar conceptes relacionats amb cada àmbit.

Aixó podreu tenir una visió de conjunt de la natura que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns.

Aquest espai ha permès mostrar tresors amagats en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. És una exposició que se centra en el patrimoni natural de Catalunya i del seu entorn més immediat, la Mediterrània, però que també mostra materials significatius d’altres regions del planeta.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha estat el primer museu del món que mostra roques procedents de l’erupció del volcà submarí del Mar de les Calmas al sud de l’illa de El Hierro.

Dins l’exposició de referència Planeta Vida s’ha destinat una taula-vitrina  a mostrar dues roques considerades ara mateix de les més joves del planeta.

Els tallers infantils del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Niu de ciència

 • Caps de setmana

És una proposta per promoure la ciència com a eina per comprendre el món des de la primera infància (0-6 anys), que posa èmfasi a vincular el màxim de persones i organismes amb una mateixa finalitat.

Al Niu de Ciència, els més menuts i els seus acompanyants (escoles bressol i famílies) desenvolupen experiències sensorials, d’observació, artístiques, etc., on la clau és la pregunta i no la resposta, per despertar la curiositat i les ganes de conèixer.

El sostre, format per una teranyina de tubs d’acer, funciona com a suport per penjar-hi diferents elements, les parets i el terra, permeten la projecció d’imatges que, acompanyades d’efectes sonors, poden recrear fenòmens atmosfèrics o diferents hàbitats del planeta com, per exemple, la selva o la sabana.

Cada sessió té una durada de 30 minuts

Pangèica! Taller d’observació i descoberta!

 • Caps de setmana
 • Per a nens i nenes a partir de 7 anys

Desperta els sentits i obre la ment: Qui ha passat per aquí?

Activitat d’observació lliure de mostres reals, orientada per una educadora, per identificar elements i resoldre un seguit de reptes naturalistes, que passen cada dia a la natura.

Es plantegen petits reptes d’investigació que els participants hauran de provar de resoldre explorant diferents recursos: llibres de la Mediateca, mostres i reflexions naturals.

Cada sessió té una durada de 45 minuts

Activitat gratuïta, inclosa amb el preu de l’entrada de Planeta Vida.

Es recomanable fer reserva prèvia:

Tel. 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores)
activmuseuciencies@bcn.cat

Cal confirmar la reserva 15 minuts abans de l’inici. Les places no confirmades s’oferiran als visitants.

 MÉS INFORMACIÓ

Museu Blau

Lloc

Parc del Fòrum
Leonardo da Vinci, 4-5 (Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4110770, 2.2209950
Web:
http://www.agenda.museuciencies.cat/?#

Més informació

VISITES TEATRALITZADES

 • Tots els caps de setmana de 12 a 14 hores
 • A l'agost no es fa aquesta activitat
 • A partir de 7 anys
Visita teatralitzada adreçada a tota la família, on una científica explicarà què és el nou Museu Blau. A continuació, amb un joc de pistes per l’exposició, contribuirem a fer del Museu Blau un museu del s. XXI.

 Activitat inclosa amb el preu de l'entrada. Ja incorpora l'itinerari "La biografia de la Terra"
Com arribar-hi
 • Amb metro: L4 (Línia groga), parada el Maresme-Fòrum.
 • Amb tramvia: TRAMbesòs T4, parada Fòrum.
 • Amb bus: 7, 36, 143, H16, B23.
 • Amb bici: parada més propera de Bicing a la rambla Prim.
Horaris
 • Horari d'hivern: de l'1 d'octubre al 31 de maig
De dimarts a divendres: 10-19 hores Dissabtes i diumenges: 10-20 hores
 • Horari d'estiu:

De l'1 de juny al 30 de setembre
De dimarts a diumenge i dilluns festius: de 10-20 hores
 • 

Dies de tancament


Dilluns no festius L'1 de gener i el 25 de desembre
 • Jornades de portes obertes i d'entrada gratuïta


Primer diumenge de mes Tots els diumenges, a partir de les 15 hores
 • Telèfons
Entre setmana de 10 a 13 hores: (Servei d'Informació i reserves) 93 256 22 20. Caps de setmana: (Taquilles del Museu Blau) 93 256 60 02.