PESSEBRE VIVENT DE CORBERA DE LLOBREGAT

El primer pessebre vivent de Catalunya

Del 2 de desembre de 2017 al 14 de gener de 2018

El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat és una representació teatral del naixement de Jesús, organitzada per Amics de Corbera, una entitat sense ànim de lucre.

pessebre vivent de Corbera

Actualment, en un circuit de 700 metres, més de 200 actors representen diverses  escenes:  l’anunci  de  l’Àngel  a  la  Verge,  els  pastors,  les  dones  fent  bugada,  el naixement a la cova, l’Anunci de l’Àngel als pastors, l’adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida familiar a Natzaret i escenes d’oficis artesanals i de típiques tradicions nadalenques catalanes com fer cagar el tió.

La visita  al  pessebre és  una bona  ocasió  perquè  els més  petits  de  la  família,  i  també els  adults,  coneguin  de manera visual  i  amena el  nostre passat  i  la  nostra  tradició.  El recorregut és d’aproximadament una  hora  de  durada  i  està  guiat  per  un  relat  que combina  textos  evangèlics  i  poètics  que  expliquen  cada  escena  a  mesura  que  el visitant avança i s’endinsa en un ambient d’una freda nit de Nadal.

Les veus dels narradors s’intercalen amb música i nadales tradicionals  interpretades, entre altres, per la Coral Diadema de Corbera.

El Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial, és un projecte clàssic de participació intergeneracional, és un referent actual de la llarga tradició teatral catalana que beu dels misteris i formes més genuïnes del teatre hagiogràfic medieval de Catalunya.

Es tracta d’un dels pessebres vivents més importants i visitats de tot Catalunya.

Al llarg de la representació, el públic es mou guiat per una narració en megafonia en el qual s’hi representen diferents escenes nadalenques.

El vell somni de poder passejar-se pel pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras, es fa realitat a Corbera de Llobregat.

La penya del Corb és un paratge natural ubicat dintre de la localitat de Corbera de Llobregat i on hi té representació el Pessebre Vivent de Corbera des del 30 de Novembre de 2013.

Entitat Organitzadora: Amics de Corbera

MÉS INFORMACIÓ

Nadal amb nens!

C/ Canigó, 35 (Corbera de Llobregat)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.4178706, 1.9196669
Web:
http://www.pessebrecorbera.cat/?#