PESSEBRE VIVENT DE CORBERA DE LLOBREGAT

El primer pessebre vivent de Catalunya, a Corbera de Llobregat

 • Dies a concretar 2024/2025
 • El Pessebre Vivent farà les seves representacions tots els caps de setmana i vigílies de festius, fins al dissabte 13 de gener de 2024. Es realitzaran un total de 50 representacions a la Penya del Corb, a Corbera de Llobregat.
 • El Pessebre ha incorporat unes noves oficines corporatives  situades prop de l’entrada del recinte, a la Plaça Bartomeu i Pere Selva, 5. Aquest nou espai de més de 65 m2, tindrà un espai per a oficines i segon espai per guardar part de l’escenografia del recinte.

El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat és una representació viva del naixement de Jesús a Betlem, organitzada per l’ Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera, una entitat sense ànim de lucre.

El pessebre va néixer a Corbera de Llobregat l’any 1962, a l’escenari natural incomparable de la Penya del Corb.

pessebre vivent de Corbera de llobregat

Actualment, en un circuit de 700 metres, en un escenari natural de 14.000m2, hi participen 250 actors i es representen 16 zones escèniques on destaquen: l’anunci  de  l’Àngel  a  la  Verge,  els  pastors,  les  dones  fent  bugada,  el naixement a la cova, l’Anunci de l’Àngel als pastors, l’adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida familiar a Natzaret i escenes d’oficis artesanals i de típiques tradicions nadalenques catalanes com fer cagar el tió.

Aquest any, hi ha un nou quadre escènic format per un conjunt de romans, que vigilaran el municipi de Natzaret.

pessebre vivent de Corbera de llobregat

La visita  al  pessebre és  una bona  ocasió  perquè  els més  petits  de  la  família,  i  també els  adults,  coneguin  de manera visual  i  amena el  nostre passat  i  la  nostra  tradició.  El recorregut és d’aproximadament una  hora  de  durada  i  està  guiat  per  un  relat  que combina  textos  evangèlics  i  poètics  que  expliquen  cada  escena  a  mesura  que  el visitant avança i s’endinsa en un ambient d’una freda nit de Nadal.Les veus dels narradors s’intercalen amb música i nadales tradicionals  interpretades, entre altres, per la Coral Diadema de Corbera.

Aquest any, s’han incorporat nous equips de so d’alta qualitat, que permet una millora substancial en la sonorització del recinte. També s’ha invertit en la millora de la il·luminació de diversos quadres escènics.

 

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

El Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial, és un projecte clàssic de participació intergeneracional, és un referent actual de la llarga tradició teatral catalana que beu dels misteris i formes més genuïnes del teatre hagiogràfic medieval de Catalunya.

 

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

Es tracta d’un dels pessebres vivents més importants i visitats de tot Catalunya.

 

Al llarg de la representació, el públic es mou guiat per una narració en megafonia en el qual s’hi representen diferents escenes nadalenques.

 

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

El vell somni de poder passejar-se pel pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras, es fa realitat a Corbera de Llobregat.

Al pessebre vivent no falta ni el bou ni la mula. Hi ha més de 20 animals que s’utilitzen per al bon funcionament de les representacions.

 

➡ Entitat Organitzadora: Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera.

Compra l’entrada

 
MÉS INFORMACIÓ

Nadal amb nens!

lloc

Corbera de Llobregat
C/ Canigó, 35 (Baix Llobregat)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.4178706, 1.9196669
Telèfon:
93 688 10 89
E-mail:
info@pessebrecorbera.cat
Web:
http://pessebrecorbera.cat/

Més informació

 

Preus 2023/2024

 • Nens fins a 6 anys – gratuït Menors de 14 anys – 10 € Carnet Jove – 10 € Adults – 15 €
 • Majors de 65 anys – 10 €
 • Famílies nombroses – 10 €/persones majors de 6 anys
 • Famílies monoparentals – 10 €/persones majors de 6 anys
 • Amb carnet de minusvalidesa del 50% o superior – 10 €/persona majors de 6 anys
 • Corberencs i corberenques - entrada gratuïta amb la presentació del DNI o full del padró municipal.
 • Per a grups (a partir de 30 persones majors de 6 anys) consultar a info@pessebrecorbera.cat
 • Sessions gratuïtes pels membres del Club Super3 (fins a 14 anys): 6, 7, 8, 25, 27 i 29 de desembre de 2023 i 13 de Gener de 2024.
No s’admet l’entrada d’animals de companyia.
Compra les entrades  

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.