ARBRES DE NADAL DE PAPER I ALTRES MATERIALS

Com fer arbres de Nadal amb els nens?

Com podem fer arbres de Nadal originals amb els nens?

L’arbre és un element imprescindible al Nadal.  Muntar-lo representa una tradició molt antiga que agrada molt a la canalla. Per això, és molt bona idea utilitzar aquesta figura per a fer manualitats i decorar així la nostra casa aquestes festes. Per fer-ho, podem fer servir tota mena de materials. A Sortir amb nens hem volgut fer un recull de manualitats on el protagonista és l’arbre.

Arbres de Nadal de paper

Amb una cartolina verda, un llapis de fusta de color blanc, un regle i unes tisores podem fer aquest arbre tan maco per a decorar l’escriptori. És un taller molt fàcil de fer, per això podem jugar a fer arbres de diferents mides i colors.

Dobleguem una cartolina de color verd i amb un llapis blanc fem el contorn d’un arbre i unes ratlles horitzontals. Farem un tall per aquestes ratlles horitzontals. Despleguem la cartolina i retallem pel contorn que hem dibuixat.


PUBLICITATArbres de Nadal fets amb gomets

Per als més petits hi ha una gran quantitat de manualitats molt divertides i molt fàcils de fer. Aquesta n’és un exemple. Necessitem papers de colors, uns gomets i una mica de creativitat per fer postals decorades amb l’arbre de Nadal. També podem afegir gomets més petits de color vermell per fer les boles de l’arbre.

Pintem un arbre de nadal amb els dits

Als nens de 2 a 5 anys els encanta pintar amb els dits.  podran decorarDibuixem un arbre de nadal en una cartolina i el retallem. Amb pintura de dits, podran decorar l’arbre. Utilitzarem diferents tonalitats verdes.

Arbres de Nadal amb paper de magdalenes

Per fer aquest treball manual, enganxarem tres papers de magdalena decorats amb diferents motius.

Podem fer arbres individuals o bé fer un mòbil d’arbres.

Arbres de nadal amb fulls de diari o revista

Utilitzarem revistes o diaris per a fer un arbre ben original per posar al nostre menjador. També necessitarem una estrella ben bonica i brillant i una cinta daurada per posar al voltant d’aquest. És fàcil de realitzar i barat, ja que es poden aprofitar revistes i diaris vells que tinguem per casa.

Dobleguem cada full en tres parts. Repetim els passos amb tots els fulls de la revista. En aquest video ho podreu veure.

Arbres de Nadal amb cartolina, cordills i botons

Si volem fer un detall per decorar la taula o per regalar als familiars podem fer aquest tipus d’arbre.

Podem fer l’arbre amb cons de porexpan, cartolines de colors i feltre. I per decorar utilitzarem botons de colors i cordills de diferents estampats. Els enganxarem amb cola blanca, silicona o pega de barra.

Arbre de nadal amb plastilina

La plastilina és un dels materials que més agrada als més petits. És fàcil de treballar amb ella i té moltes possibilitats a l’hora de crear figuretes per aquestes festes. Una bona idea és fer arbres de nadal de tres pisos i amb molts colors. També se li pot afegir un barret de pare Noel.

Pintem l’arbre de Nadal amb els nens amb guixos

Podem pintar al pati de casa, buscar un camí asfaltat per fer dibuixos amb guixos de colors.

Podem jugar a veure qui fa l’arbre més maco i amb més coloraines! Juguem? Pintem?

Arbre de Nadal amb taps de suro

Aquest arbre el farem amb taps de suro. Els pintarem de colors i els unirem amb cola.

Arbre de Nadal amb feltre

El feltre és un tipus de tela fàcil d’utilitzar. Ens dóna molta versatilitat i moltes opcions. Caldrà retallar les formes que més ens agradin. Els més petits hi poden dibuixar a sobre amb un retolador permanent i així evitar el fil i l’agulla.

Però si ho preferiu, podem fer arbres i omplir-los amb cotó fluix.

➡  Mira les idees de Sortir amb nens per fer guarniments per penjar a l’arbre AQUÍ

Arbre de Nadal amb material reciclat

Si ens fixem bé, segur que a casa tenim moltes coses que podem reciclar per fer un treball manual únic i idoni per aquestes festes. Des de cartons de paper de cuina, ampolles, capses, bombetes, cartolines reciclades, etc. És una bona forma de divertir-se sense gastar gaire en el material.

Arbre de Nadal fet amb roba de sac, cintes i botons

Per a fer un arbre de Nadal per a decorar la paret o la porta de casa necessitem roba de sac, cintes, botons de colors i pega.

Es pot jugar amb la imaginació i col·locar els elements com més ens agradi.

Decorem un pot per Nadal

Necessitem un pot de vidre, pintura, plastilina i un cordill.

Amb pintura de vidre de color verd pintarem el pot fent punts amb un pinzell de mida mitjana o bé amb els dits.

Afegirem una espelma i decorarem el pot amb un arbre fet amb plastilina que penjarem d’un cordill.

Arbre de Nadal fet amb fang

El fang, com la plastilina, és un material que agrada molt als més petits i que dóna moltes opcions a l’hora de fer figures per a decorar.

En aquest cas, us proposem fer un arbre de nadal de fang per a penjar. El podem pintar i podem escriure un “Bon Nadal” ben brillant. És un material que s’asseca ràpidament i podem fer diverses capes en poc temps.

Arbre de Nadal amb pals de gelat

Amb els pals dels gelats i amb pintura acrílica podem realitzar aquest taller tan divertit.

Per decorar les branques de l’arbre utilitzarem perles de plàstic de colors, pintura, purpurina i per acabar col·locarem l’estrella de l’arbre feta amb cartolina o amb goma eva.

Arbre de Nadal amb llums

En una fusta suficientment gran farem amb pintura el dibuix d’un arbre amb flocs de neu al voltant. A sobre col·locarem bombetes que l’il·luminin.

És una decoració perfecta per a il·luminar l’habitació dels més petits aquest nadal.

Arbre de Nadal amb llana

Per fer aquest treball manual, necessitem llana de colors verdosos, cartó i penjolls amb forma d’estrella o de floc de neu. El cartó el tallem amb forma triangular i amb la llana de color verd l’anirem embolicant fins que no es vegi el cartó.

A continuació afegirem el penjoll a la punta de l’arbre i hi passarem un tros de llana del mateix color per a poder penjar la manualitat un cop acabada.

Arbre de Nadal amb fusta

Per a infants de 4 a 10 anys.

Amb l’ajuda d’un adult tallarem una fusta en diferents parts per a fer aquesta manualitat.

Pintarem cada fusta amb pintura verda específica per aquest material i un cop sec, li afegirem una tira de purpurina daurada a la part inferior.

A continuació farem estrelles amb goma eva i les enganxarem a sobre de les parts. Per últim les unirem amb un filferro pelut de color verd com apareix a la imatge i incorporarem tot l’arbre a un test amb plastilina. El resultat és molt bonic.

Arbre de Nadal de porexpan

Una bona forma de desenvolupar la creativitat és pintar i en aquest cas proposem pintar figures de porexpan amb forma d’arbre de Nadal.

Hi ha botigues que els venen ja amb la forma feta però també tenim l’opció de fer-ho nosaltres amb ajuda d’un adult amb un cúter o punxó.

Per escollir la pintura que utilitzarem hem de tenir en compte que ha de ser una pintura sense dissolvents, ja que aquest material deteriora el porexpan. També ho podem pintar amb esprais.

➡ No us perdeu la súper guia que hem preparat a Sortir amb manualitats fàcils per fer amb els nens AQUÍ


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.


Les nostres idees per sortir amb els nens!

Estem molt contents d’anunciar-te la nova REVISTA PREMIUM de Sortir amb nens.

La revista té un preu de 2,5 euros!

COMPRA LA REVISTA DE SORTIR AMB NENS AQUÍ

Una guia on trobaràs més d’una trentena d’activitats per fer amb nens a la província de Barcelona.

  • Sortides a la natura
  • Sortides culturals
  • Museus
  • Coves
  • Parcs
  • Espais amb animals
  • Castells
  • Espais esportius
  • I molt més