NADAL AMB NENS I NENES AL MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Activitats familiars al Museu Nacional

 

El Museu dibuixat. Activitat autònoma.

El dibuix és una eina molt útil per observar, pensar i gaudir de l’art i el museu és un entorn tranquil i ple de referents per practicar-lo. Descobriu-ho amb el llapis a la mà!

A partir del 2 de novembre de 2021, veniu a dibuixar al museu pel vostre compte o en família! Amb els quaderns El Museu dibuixat, us animem a visitar el museu amb propostes per fer una “visita dibuixada” mentre gaudiu de la col·lecció.

En aquests quaderns, hi trobareu suggerides algunes obres i espais del museu on podeu estar còmodes i passar una estona dibuixant i en contacte directe amb les obres d’art. Els relleus del Romànic, les sabates del Gòtic o les escultures d’Art Modern són només un punt de partida. Dibuixeu tot allò que us interessi, engresqui o sorprengui.

Demaneu els quaderns al taulell de l’entrada del museu. Us prestarem llapis, goma i un suport per poder dur a terme l’activitat còmodament.

Instal·lacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Preu: Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada general.

 

Jocs de pistes i itineraris guiats

Per a infants a partir de 7 anys

Voleu fer de detectius? Participeu en els  jocs de pistes i itineraris guiats amb els quals us podeu divertir des de casa o mentre passegeu per les sales buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l’assassí d’un pobre pastor.

Activitat autònoma. Amb aquesta activitat, coneixereu d’una manera diferent les col·leccions d’art romànic i gòtic del museu. Ja veureu com les obres d’art amaguen molts secrets!

 • El robatori del bestiari a les sales d’art romànic. Ha desaparegut una pàgina d’un manuscrit il·lustrat on apareixen dibuixats un munt d’animals. Les pistes que trobareu a les pintures de la col·lecció d’art romànic us permetran identificar-la i trobar on s’amaga. Descobriu qui és el lladre utilitzant el vostre enginy de detectius.
 • S’ha pintat un crim a les de gòtic. Empreu els vostres dots d’observació, utilitzeu amb enginy les pistes que anireu trobant a les sales i resoleu l’horrible crim que va passar fa uns quants segles. Us convidem a conèixer d’una manera diferent la col·lecció d’art gòtic. Ja veureu com les obres d’art amaguen molts secrets!
 • Veig, veig molts capells. Espietes, trapelles i juganers, grans paisatges… persones diminutes, bigotis i barrets, mals d’amor, dames i senyors… Enginyosos jocs de paraules, rimes i rodolins ens donaran les claus per descobrir detalls amagats al darrere de cada obra.
 • Crims Artístics: Assassinat de cambra +14. Itinerari/joc de pistes autoguiat per les sales de Renaixement i Barroc. A través d’aquest itinerari, els participants hauran de resoldre un assassinat de cambra tancada: com va passar? quin va ser el mòbil? qui va ser l’assassí? Aquesta activitat d’enginy, on l’art, els costums criminals de l’època i la literatura coincideixen, ha estat escrita per Raquel Gámez Serrano, autora de novel·la negra.

Activitats familiars incloses a l’entrada del Museu.

Seguint les recomanacions sanitàries, al Museu no repartim material imprès. Descarregueu-vos els quadernets des de casa vostra AQUÍ

  

Activitats per a nens que es poden fer des del web del museu:

 

Activitats per a infants per fer a casa des del web del museu:

Museu Nacional d'Art de Catalunya

🔎 Més recursos en línia AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ

Museu Nacional d'Art de Catalunya amb nens

lloc

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc 
 (08038 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3684400, 2.1535700
Web:
https://cutt.ly/DMX7KpM

Més informació

Com arribar-hi
En metro:
L1 i L3 (Pl. Espanya)
En FGC
L8, R5, R6, R50, R60, S3, S4, S8, S9 (Espanya)
En Autobús:
 • 55 (Museu Nacional/Museu Etnològic)
 • 150 (Pl. Espanya-Av. de l'Estadi/Piscines Picornell/Museu Nacional)
 • Autobusos fins a Pl. d'Espanya: 9, 27, 37, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
 • Bus Turístic: Parada: Museu Nacional
 • Barcelona City Tour: Parada: Museu Nacional
Tren turístic de Montjuïc:
Consulteu les dates de funcionament.

Horaris

Horari d'hivern
 • (1/10 - 30/04): de dimarts a dissabte de 10 a 18 hores;diumenges i festius de 10 a 15 hores
Horari d'estiu
 • (1/05 -30/09): de dimarts a dissabte de 10 a 20 hores; diumenges i festius de 10 a 15 hores
 • Dilluns: tancat, excepte festius
 • Tancament anual: 1/01, 1/05 i 25/12
Entrada gratuïta: dissabtes, a partir de les 15 hores i 1r diumenge de mes
 • Aparcament gratuït
 • Accessibilitat
 • Edifici adaptat per a persones amb mobilitat reduïda Préstec de cadires de rodes, cadires plegables i cotxets per a infants

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.