ACTIVITATS AMB NENS AL MONESTIR DE PEDRALBES

Coneix el Monestir de Pedralbes mitjançant tallers familiars

El Monestir de Pedralbes organitza tallers i activitats familiars per conèixer diferents espais del recinte, conèixer l’essència del monestir com a espai per a la reflexió i la meditació, la seva arquitectura i fins i tot aprendre a fer els dolços típics medievals.

 

Taller “Cianotípies”

  • 25 de maig de 2024
  • Per a famílies amb infants a partir de 6 anys.
  • En cas de previsió climatològica desfavorable hi haurà canvi de data del taller

Experimentarem amb elements vegetals per a la creació de les nostres impressions botàniques de color blau cian.

Monestir de Pedralbes

Experimentarem amb la tècnica fotogràfica de la cianotípia usada per primer cop la botànica britànica Anna Atkins, considerada la primera dona fotògrafa de la història. Aquest taller serà conduït per Clicme Educació.

Preu: 3 €

Més informació sobre el taller

 

  

 

La gata Lluna del Monestir de Pedralbes

  • Dies a concretar
  • Per a famílies amb infants a partir de 6 anys

Fa un munt d’anys vivia al monestir de Pedralbes una gata: es deia Lluna, voltava per tot arreu i era molt llaminera. Un dia va entrar a la cuina i en va fer una de molt grossa. La germana Maria la va renyar de valent i li va dir que la volia al seu costat tota l’estona: l’hauria d’ajudar en tot el que ella li demanés i portar-se molt bé.

Monestir de Pedralbes

El que cap de les dues s’esperava és que, ben aviat, es trobarien un bon misteri per resoldre: a la fresquera, al refetor, a procures, als safareigs i fins i tot, a l’hort farien un descobriment ben curiós.

Què van trobar la germana Maria i la gata Lluna? Voleu saber el què va passar aquell dia? Us ho explicarem amb molt de gust i, tots junts, intentarem resoldre el misteri tot descobrint diferents espais del Monestir de Pedralbes. Ens hi acompanyeu?

Preu: 3 €

Més informació sobre la gata Lluna

 

 

Tempus mundi. L’experiència del temps en un monestir medieval

  • Dies a concretar
  • Per a famílies amb infants a partir de 6 anys

La vivència del temps entesa en els termes de productivitat i hiperacceleració actuals no sempre ha estat així. A l’edat mitjana el ritme del temps estava dictat pels cicles de la naturalesa, el moviment dels astres i les festivitats religioses. El temps s’experimentava en relació amb l’entorn, de manera tan tangible que pràcticament podia ser contemplat.

Monestir de Pedralbes

Dins del monestir, un lloc recollit i silenciós, les germanes experimentaven un entorn que propiciava la contemplació i la meditació.

Aquesta visita dinamitzada per a públic familiar pretén alentir el rellotge del temps i viure l’entorn físic del monestir i la seva funció com espai per a la reflexió i la meditació.

Preu: 3 €

Més informació sobre l’activitat Tempus Mundi

 

 

Taller  familiar al Monestir de Pedralbes: “Dolços de Nadal”

  • Dies a concretar
  • Edat recomanada de 8 a 12 anys. Els infants d’entre 5 i 8 anys han d’anar acompanyats d’un adult

Neules i torrons formen part de la gastronomia festiva catalana, sobretot vinculada a Nadal, des del segle XIII. A Pedralbes s’elaboraven torrons des dels primers temps, tal com certifica el fet que en un inventari del monestir del 1376 es recollís que a la cuina hi havia un perol per fer-hi torrons per als frares. D’altra banda, també es conserven neulers de fusta més moderns que confirmen la tradició d’elaborar neules al monestir.

Monestir de Pedralbes

Us proposem un taller perquè els menuts de la casa preparin les postres de Nadal i pugueu gaudir en família de sabors i olors ben medievals.

Preu: 6,75 €

Més informació sobre el taller de Nadal familiar al Monestir

 

MÉS INFORMACIÓ

Activitats familiars al Monestir de Pedralbes!

data inici
25-05-2024
data fi
30-11--0001

lloc

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Baixada del monestir (08034, Barcelona).

Comarca:

Barcelonès
Web:
https://www.monestirpedralbes.barcelona/ca/familia

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.