FESTA DELS OFICIS I TROBADA DE GEGANTONS A SOLSONA

Jornada familiar a Solsona

Dissabte 28 de juliol de 2018

Per primera vegada, Solsona fa coincidir en un mateix dia la Festa dels Oficis, que es durà a terme al matí, i la Trobada de Gegantons, programada per a la tarda.

La cinquena Festa dels Oficis es farà a la Sala Polivalent de dos quarts d’onze a una del migdia.

Serà un matí sencer de tallers gratuïts. La principal novetat serà una activitat de gegantons, que permetrà confeccionar-se el propi cap gros per participar a la trobada de la tarda. També hi haurà tallers de picapedrer, patronatge i disseny, cuina, fotografia i educació viària. Per a aquest darrer, s’aconsella dur bicicleta i casc.

A partir de les 17 h. a la plaça Major, arribarà una de les cites més esperades de l’estiu pels infants de la comarca, i que també atrau famílies de les rodalies.

La Trobada de Gegantons arrencarà amb les inscripcions, un berenar, la plantada d’elements, un concurs d’acoloriment i el sorteig de dos nans. Continuarà a dos quarts de set amb una cercavila pel nucli antic i finalitzarà a les vuit del vespre amb una ballada final a la plaça Major.

jornada familiar a solsona

La banda solsonina Trinxaranga serà l’encarregada de posar-hi la música. En aquesta edició, s’hi han convidat també els Bessons de la Geltrú, dos dracs infantils del bestiari de Vilanova i la Geltrú.

Per poder prendre part en el sorteig de dos nans, que és gratuït, només caldrà dur una peça per fer recórrer pels carrers i inscriure’s al moment d’iniciar-se l’aplec, que l’any passat va atraure 75 nens i nenes. En la Trobada de Gegantons s’hi congreguen tot tipus d’elements, alguns de casolans i d’altres de professionals, que reprodueixen la imatgeria gegantera de Solsona i altres contrades, així com personatges fantàstics de tot tipus.

Horaris

  • 5a Festa dels Oficis / Sala Polivalent
  • De 10.30 a 13 hores: Tallers gratuïts de fotografia, educació viària, cuina, gegantons, picapedrer i patronatge i disseny.
  • Trobada de Gegantons / plaça Major
  • A les 17 hores:    Inscripcions, berenar, plantada de gegantons, concurs d’acoloriment i sorteig de dons nans
  • A les 18.30 hores: Passacarrers pel nucli antic
  • A les 20 hores: Ballada final a la plaça Major

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.