Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Your eye care parotid glands emerge from behind the ramus of the mandible and can be distinguished from your eye, to that on palpation it is not tearing or detachment fork in Where To Buy MDMA Online Without Prescription.

EN BICICLETA A GALLECS, AL VALLÈS ORIENTAL

En bicicleta a l'espai rural protegit de Gallecs

Us proposem diverses rutes en bicicleta per l'espai rural protegit de Gallecs.

Es tracta de diferents itineraris que es dibuixen enmig de camps de cultiu, entre boscos, entre una vegetació molt mediterrània, i on pel camí podrem veure masies, una església, i l'aiguamoll de Can Salvi.

Gallecs compagina la preservació de la natura  amb la pràctica de lleure. Pertany als municipis de Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Montcada i Reixac, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall.

A banda de ser una zona agrícola és també escenari de passejades, excursions i rutes en bicicleta on es pot gaudir de vistes excepcionals i descobrir la riquesa de la fauna i la flora. Descobrir tots els camins de Gallecs és un bon repte pels ciclistes.

S'ha descrit la zona de Gallecs com un oasi enmig del Vallès. S'hi poden fer excursions tot l'any i observar com va variant el paisatge i com canvien els colors en funció de l'estació.

gallecs en bici

Hi ha diferents rutes circulars, totes elles molt ben senyalitzades, de poc desnivell que enllacen  els principals punts d'interès  i equipaments. Els itineraris estan marcats. El més curt, amb 2,5 km, és El Camí de Gallecs. S'inicia a l'aparcament del camp de futbol on podem deixar el nostre vehicle. Des d'aquest punt hem de creuar la carretera  fins arribar a l'església de Santa Maria de Gallecs. També podem deixar el cotxe a l'aparcament que hi ha just al costat de l'església.

Església de Santa Maria de Gallecs

El primer punt d'interès que trobem és aquesta petita i bonica església romànica amb murs de pedra irregulars. Té interés no només com a patrimoni cultural sinó també  per l'espai natural on es troba.

gallecs en bici

Es va construir al segle  XIII però existeixen mencions documentals de l'any 1907 i es sap que abans d'aquesta construcció hi havia  hagut altres edificis de culte.

És un edifici de planta de creu llatina, l'absis és quadrat i està orientat a llevant. Al mur sud hi ha una entrada on podem veure una pila baptismal de pedra i al nord hi ha adossada la sagristia.

Just al costat de l'església hi ha l' agrobotiga de Gallecs, fruit de la iniciativa de  l’Associació de Pagesos de Gallecs i el Consorci de l’Espai Rural de Gallecs. Està gestionada pels propis pagesos i s'hi poden trobar productes naturals, de producció ecològica certificada. Davant hi ha un aparcament per a bicicletes.

Aiguamoll de Can Salvi

Si continuem la nostra excursió agafarem el camí que hi ha sota de l'església que baixa pel torrent  fins el passeig dels plàtans que ens portarà a l' aiguamoll de Can Salvi, una zona humida que s'ha creat per facilitar l'establiment de fauna d'aigua i ocells a la zona i que és molt valuosa dins l'ecosistema del Vallès.

El primer que veiem és una tanca vegetal d'arbustos i un punt des d'on observar l'aiguamoll a mà dreta. Ens podem acostar en silenci i observar per les petites finestres la fauna que hi viu i la vegetació existent. Necessitarem uns binocles. Aquest aiguamoll té una superfície de 4.300 metres quadrats i hi ha més d'un miler de plantes aquàtiques entre les que destaquen la boga, el canyís o el lliri groc.

Seguirem pel camí que gira a l'esquerre fins arribar a la carretera i a Can Jornet. Un camí a l'esquerre  puja fins el bosc de Can Veire. Ocupa una extensió de 40,2 hectàrees a la zona nord de Gallecs. És un bosc mediterrani on s'ha condicionat una zona de berenador.

Del bosc surt un sender que ens condueix de tornada cap a l'aparcament.

El camí dels Bandolers

Podem ampliar aquest itinerari seguint El Camí dels Bandolers si quan arribem a Santa Maria de Gallecs agafem el camí que gira a mà dreta i desprès girem cap a l'esquerre.

Arribarem així al mirador des d'on tindrem unes vistes de tot el Vallès.

Des del mirador girem a l'esquerre cap al torrent i enllacem l'itinerari primer,  als aiguamolls de Can Salvi.

La Torre d'en Malla

El tercer itinerari és el Camí de la Torre d'en Malla que comença a la Plaça del mirador de Gallecs, a Parets del Vallès.

És el més llarg de tots amb 7 quilòmetres de recorregut. Accedirem a la Torre d'en Malla tirant amunt per la riera seca. Abans d'arribar trobarem el safareig i la font. Farem una petita pujada i arribarem a la carena, que divideix els municipis de Parets i Mollet del Vallès. Seguirem cap a la dreta fins arribar a un camí que va arran de carretera i que ens portarà fins el bosc de Can Veire.

El travessarem pel camí principal i abans de sortir del bosc, un caminet a la dreta ens portarà fins la zona d'aparcament del camp de futbol. Anem fins l'església, la plataneda, l'aiguamoll de Can Salvi i girem a l'esquerre passats els horts. Creuem la carretera i deixem a mà esquerre Can Jornet Xic (és el Centre d'Educació Ambiental de Gallecs i la recepció de l'Espai Rural de Gallecs) i seguim el camí de Sant Valerià, que puja a la carena, cap a la Torre d'en Malla.

A la dreta deixem  la casa del Cònsol  (centre d’estudis ambientals per a reclusos) i retornem cap a Parets del Vallès.

L'eix bicicleta

Una altra ruta que podem fer en bicicleta és l'anomenat eix bicicleta. Té sis quilòmetres,  i té molt poca dificultat. La ruta no és circular sinó que és un eix amb tres braços.

Sortirem des de Mollet, des del carrer Ferrer i Guàrdia, per sota el pont de l'A7. Passarem pels Aiguamolls de Can Benito i continuarem cap al Nord per Torrent Caganell, passarem pels aiguamolls de Can Salvi i la plataneda, fins arribar a l'església de Gallecs.

Des d'aquí, creuem la carretera i arribem fins el bosc de Can Veire, que es travessa fins la carretera de Granollers a Sabadell.

Un sender a mà dreta voreja la carretera fins al camí de Sant Valerià. Cap a la dreta, aquest camí va a la Torre d'en Malla. Girarem a l'esquerra fins la riera Seca i el camí que la voreja, a la dreta, ens portarà fins Parets del Vallès.

Fent el recorregut a la inversa, tornarem al punt de sortida.

Dades de contacte

Latitud i Longitud: 41.541168,2.1994247

Més informació

Com arribar-hi

S'accedeix a Gallecs des de:
Mollet del Vallès, per les rondes de la farinera i dels Pinetons i el carrer de Gallecs.
Parets del Vallès, des del passeig de la Riera o la plaça del Mirador de Gallecs.

Què necessitem?

Agafarem el kit bàsic per anar en bici: cascs, ulleres de sol, pegats per si se’ns punxen les rodes, alguna cosa per menjar, aigua, crema solar, i una càmara de fer fotos. Tot això dins la motxilla i ja podem començar la nostra excursió.

Recomanacions

Tots els camins son de terra compactada a excepció dels trams asfaltats on cal vigilar amb els cotxes. Les  rutes estan  molt ben senyalitzades amb panells verticals. Totes les rutes descrites es poden fer també a peu.

 

 

No trobes el que cerques?

Rutes en bicicleta per a nens

 • EL PARC DE LA PLANA LLEDÓ, A MOLLET DEL VALLÈS

  EL PARC DE LA PLANA LLEDÓ, A MOLLET DEL VALLÈS Un entremat de camins per circular en bici. És un parc tranquil que combina camins de terra amb pistes asfaltades. Llegiu-ne més
 • EN BICICLETA A GALLECS, AL VALLÈS ORIENTAL

  EN BICICLETA A GALLECS, AL VALLÈS ORIENTAL En bicicleta per un espai rural protegit: un oasi enmig del Vallès. Es tracta de diferents itineraris que es dibuixen Llegiu-ne més
 • LA VIA VERDA DE LA TERRA ALTA

  LA VIA VERDA DE LA TERRA ALTA 23 quilòmetres, d'Arnes a Pinell de Brai. Travessant túnels, viaductes, rius….En tot moment fa baixada per tant no us espanteu Llegiu-ne més
 • LA RONDA VERDA DE LA RIERA, A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

  LA RONDA VERDA DE LA RIERA, A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS En bici, patins o a peu. Des de l'Espai Jove de l'Escorxador fins al Parc de l'Hostal del Fum, la Llegiu-ne més
 • LA VIA VERDA DEL VALLÈS

  LA VIA VERDA DEL VALLÈS Per a petits ciclistes experts. La Via Verda del Vallès parteix des de l'estació de FGC a l'estació de Bellaterra. Llegiu-ne més
 • CENTRE BTT, A LA PLANA DE VIC, A OSONA

  CENTRE BTT, A LA PLANA DE VIC, A OSONA Sortim en bicicleta! Les rutes d’aquest centre BTT transcorren per la plana i vinculen Vic, Manlleu i el territori de Llegiu-ne més
 • L'ESTANY DE BANYOLES, AL PLA DE L'ESTANY

  L'ESTANY DE BANYOLES, AL PLA DE L'ESTANY Voltejant en bicicleta el símbol de Banyoles La millor manera de descobrir i conèixer l’Estany de Banyoles és recorrent-lo per Llegiu-ne més
 • EL PASSEIG DE LES AIGÜES, A COLLSEROLA

  EL PASSEIG DE LES AIGÜES, A COLLSEROLA Una carretera serpentejant als peus de Collserola. En bicicleta o a peu, el passeig de les aigües ens ofereix les Llegiu-ne més
 • PARATGE DEL CASTELL, A PALAMÒS, AL BAIX EMPORDÀ

  PARATGE DEL CASTELL, A PALAMÒS, AL BAIX EMPORDÀ A Palamós, un espai natural protegit per fer a peu i en bici. El paratge Castell es un espai declarat Llegiu-ne més
 • EN BICI DE GAVÀ A CASTELLDEFELS PEL PASSEIG MARÍTIM

  EN BICI DE GAVÀ A CASTELLDEFELS PEL PASSEIG MARÍTIM Un passeig en bicicleta pel Passeig Marítim. El Passeig Marítim transcorre paral·lel al mar. El podem agafar des del carrer Llegiu-ne més
 • 1
 • 2

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens