LES LLETRES I JO. UN CONTE SOBRE LA DISLÈXIA

Les lletres i jo

El conte interactiu explica a nens amb dislèxia què els està passant, perquè es distreuen i no aconsegueixen aprendre a llegir, i com poden incorporar les lletres de manera natural a les seves petites vides.

“Les lletres i jo. Un conte sobre la dislèxia”, editat en format electrònic per Sandia Books i disponible a les botigues iBookstore d’Apple i Android Market de Google, és una història de sentiments al voltant de la dislèxia: la solitud, tristor i enuig d’una nena que no aconsegueix dominar les lletres, i la frustració i preocupació dels adults que s’esforcen en ajudar-la.

Al final, com a tot bon conte, tant els uns com els altres aconsegueixen entendre què és la dislèxia i com és possible conviure amb ella.

El conte il·lustrat, que inclou àudio per facilitar la lectura dels més petits, està adreçat tant a nens amb dislèxia com a pares i educadors —logopedes, psicopedagogs, psicòlegs, mestres…—, i ofereix una guia didàctica sobre com uns i altres poden afrontar aquest trastorn del llenguatge que es calcula afecta entre un 5 i un 10% dels nens en edat escolar.

El conte interactiu evidencia situacions habituals en què es troben adults propers a nens amb dislèxia —“li costa aprendre a llegir”, “a vegades s’inventa el que llegeix” o “es distreu fàcilment”— para ajudar-los a entendre quina part del comportament dels petits és conseqüència d’aquest trastorn, i com poden ajudar-los a dominar les rebels i esmunyedisses lletres.

El conte està disponible per iPad en quatre idiomes (català, castellà, anglès i italià) i per Android de moment només en castellà, tot i que la llista d’idiomes s’ampliarà properament.

Títol: Les lletres i jo. Un conte sobre la dislèxia
Editorial: Sandia Books (Sandia Publishing SCP)
Autores: Llucià i Bagüés, Iraida (il·lustradora) i Bailey Garrido, Alicia (logopeda)
ISBN: 978-84-940577-1-7 (català), 978-84-940577-0-0 (castellà), 978-84-940577-2-4 (anglès), 978-84-940577-3-1 (italià)
Format: Electrònic interactiu (amb àudio per facilitar la lectura) per iPad (disponible en català, castellà, anglès i italià) i per Android (disponible en castellà)
Pàgines: 32 pàgines
Estructura: Una primera part de conte il·lustrat per nens i una segona d’Orientacions pedagògiques per pares i educadors que segueixen l’estructura del conte i exposen a més les vivències que acostumen a tenir els pares
Preu: 1,99 € a l’Apple Store / Google Play

Descarrega’l a:

Sobre les autores

Iraida Llucià i Bagüés. Va créixer amb un llapis a la mà “fent dibuixets allà on un espai de paper m’ho permetia”. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i ha treballat en diferents camps de les arts plàstiques, com a il·lustradora, modelista i pintora mural.
iraidaillustracions.blogspot.com.es
Alicia Bailey Garrido. Logopeda titulada per la Universitat Ramon Llull i amb àmplia experiència com a terapeuta en diferents escoles de la comarca del Penedès, és fundadora del centre especialitzat en el diagnòstic i el tractament dels trastorns de l’aprenentatge UDITTA, www.uditta.com.

Sobre Sandia Books
Sandia Books (Sandia Publishing SCP) és una nova editorial nascuda a Vilanova i la Geltrú i especialitzada en les dificultats de l’aprenentatge.
La seva primera publicació és un conte interactiu per iPad i Android titulat “Les lletres i jo. Un conte sobre la dislèxia.”. És un conte il·lustrat per entendre què és la dislèxia, explicat a través dels sentiments d’una nena que, per molt que s’esforça, no aprèn les lletres com els seus companys.
MÉS INFORMACIÓ

C/ Ca L'Escoda 8, Local (08800) - Vilanova i la Geltrú
Telèfon:
938149489
E-mail:
sandia@sandiabooks.com
Web:
http://sandiabooks.com/?#

Més informació

Què és la dislèxia?

  • La dislèxia és un trastorn d’origen neurobiològic i base genètica que dificulta l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura —també de l’ortografia i la comprensió lectora— en nens amb una intel·ligència normal o superior i sense problemes sensorials de visió o audició.
  • El dèficit central d’aquest trastorn està en la consciència fonològica, tot i que els dislèxics també poden tenir dificultats en la memòria seqüencial i de treball i en la velocitat de processament de la informació.

  • La dislèxia pot estar associada a altres trastorns como el dèficit d’atenció o la discalcúlia —dificultat per l’aprenentatge de les matemàtiques—.
  • Els nens dislèxics tenen dificultat per memoritzar i associar el grafema, el dibuix de la lletra, amb el fonema, so que correspon a la lletra, d’una manera ràpida i eficaç.
  • Aquesta capacitat depèn de la consciència fonològica (habilitat per ser conscient dels sons que formen les paraules), que constitueix la base de l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.