FIRA MODERNISTA A TERRASSA

La gran festa del Modernisme català

Dies 10, 11 i 12  de maig de 2019
  • Festa declarada com a festa local d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Terrassa fa un viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de finals de segle XIX i principis del XX. Una oportunitat molt especial per viure una experiència única a través de personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

Hi haurà més de 300 activitats destinades a un públic infantil i familiar, amb tallers per als més petits de la casa,  jocs tradicionals i d’època, atraccions, narradors de contes, un espai dedicat a les titelles amb històries de l’època, circ, cercaviles o gegants, entre moltes altres activitats.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera a la ciutat. Des de llavors la ciutat es dota d’una Festa Major de primavera, tant pel volum d’activitats que es realitzen com per la implicació de la ciutadania.

fira modernista a terrassa

El Cinema i el modernisme de principis del segle XX, protagonistes de la XVII Fira Modernista de Terrassa

Aquesta nova edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada al Cinema i el públic que visiti el certamen tindrà l’oportunitat de gaudir d’espais on viure les primeres experiències pre cinematogràfiques amb un gran nombre d’activitats singulars.


PUBLICITATEl modernisme és una etapa històrica rellevant i on van sorgir els grans invents del segle XIX i XX. Un d’ells va ser el naixement del cinema que, prèviament va passar per diferents etapes a la recerca de la imatge en moviment fins que el setè art va tenir l’oportunitat de mostrar-se al públic gràcies al moviment modernista.

La Fira Modernista de Terrassa ens ofereix la possibilitat de reviure aquestes primeres experiències cinematogràfiques amb un programa que inclou activitats com la llanterna màgica, exposicions amb peces úniques i originals de l’època provinents d’arreu d’Europa o espectacles per reviure un període on la imaginació i la creativitat començaven a donar forma al futur del món del cinema. Terrassa és una de les 13 úniques ciutats d’arreu del món reconegudes per la Unesco com a ciutat Creativa en l’àmbit del Cinema i a la Fira Modernista d’aquest any, els orígens del setè Art tindran un protagonisme destacat.

Tot plegat acompanyat d’una àmplia proposta gastronòmica en la que un gran nombre d’establiments de restauració de la ciutat també fan un viatge en el temps recuperant receptes de l’època i oferint als seus clients uns menús modernistes originals i de qualitat.

La Fira Modernista de Terrassa d’enguany ens reserva moltes altres sorpreses plenes de creativitat i on la il·lusió del cinema impregnarà una programació àmplia i variada que permetrà gaudir de l’ambient dels carrers amb recreacions històriques tot participant de les manifestacions de cultura popular, la gastronomia, l’artesania, el patrimoni o les activitats familiars. Terrassa ens ofereix gaudir de l’esplendor modernista en un entorn de cinema!

Mira el programa sencer d’activitats AQUÍ


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Oficina de turisme de Terrassa

Masia Freixa - Pl. Freixa i Argemí (08224 Terrassa)

Comarca:

Vallès Occidental
Latitud i Longitud:
41.5629910, 2.004251
Telèfon:
93 739 70 19
Web:
http://bit.ly/2qXFhjM?#

Més informació

Accessibilitat

  • Les activitats adaptades per a persones amb discapacitats estan senyalitzades convenientment en el programa. La majoria d'activitats són accessibles.
  • Per qualsevol dubte us podeu dirigir als punts d'informació de la Fira on us informaran dels edificis i les activitats amb dificultat d'accés.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.