FIRA MODERNISTA A TERRASSA

La gran festa del Modernisme català

Dies 12 i 13 de maig de 2018
  • Festa declarada com a festa local d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Terrassa fa un viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de finals de segle XIX i principis del XX. Una oportunitat molt especial per viure una experiència única a través de personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

fira modernista a terrassa

Hi haurà més de 300 activitats destinades a tot tipus de públic, donant una especial atenció al públic familiar i infantil, amb tallers per als més petits de la casa,  jocs tradicionals i d’època, atraccions, narradors de contes, un espai dedicat a les titelles amb històries de l’època, cercaviles o gegants, entre moltes altres activitats.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera a la ciutat. Des de llavors la ciutat es dota d’una Festa Major de primavera, tant pel volum d’activitats que es realitzen com per la implicació de la ciutadania.

fira modernista a terrassa

La Fira Modernista 2018

En cada una de les seves edicions, la Fira Modernista de Terrassa es centra en una temàtica de l’època. Aquest 2018, la Fira vol retre homenatge a la Cuina Modernista i els visitants tindran l’oportunitat de saber què menjaven i bevien en aquella època els burgesos més adinerats o els treballadors i treballadores de les fàbriques, a més de descobrir i tastar les receptes més populars o conèixer quins menús oferien les fondes i els restaurants de finals del segle XIX i principis del XX.

Una amplia oferta que permet gaudir d’una gastronomia tradicional fent d’aquest cap de setmana, una proposta deliciosa per gaudir-la amb els cinc sentits: tallers gastronòmics, degustacions, rutes gastronòmiques o menús formen part de les diferents activitats relacionades amb la cuina modernista que s’han preparat per la Fira i que posa a l’abast dels visitants tot el patrimoni culinari de la mà dels Gremis, associacions, i entitats de la ciutat, que amb la implicació dels seus cuiners i cuineres, venedors i venedores i dels mercats municipals ens presentaran les receptes, els plats i els productes més típics del modernisme.

Al marge de la gastronomia, la Fira Modernista de Terrassa ens reserva moltes altres activitats com ara descobrir el ric patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat fent un viatge amb el Trenet del 1900, gaudir de la segona edició del Pic Nic Modernista al Parc dels Catalans o descobrir les noves visites i activitats programades especialment per commemorar el 150 aniversari del naixement de l’arquitecte Lluís Muncunill i que ens permetran conèixer la vida i l’obra d’aquest arquitecte modernista universal.

Avui Terrassa conserva un dels patrimonis modernistes més destacats de Catalunya i la Fira Modernista ens permet acostar-nos a la societat terrassenca de fa més d’un segle.

Mira el programa sencer d’activitats AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Oficina de turisme de Terrassa

Masia Freixa - Pl. Freixa i Argemí (08224 Terrassa)

Comarca:

Vallès Occidental
Latitud i Longitud:
41.5629910, 2.004251
Telèfon:
93 739 70 19
Web:
http://bit.ly/2qXFhjM?#

Més informació

Punts d'informació

Durant tot el cap de setmana, podreu recollir el programa de la fira i s'informarà de totes les activitats que s'hi poden trobar.
  • Al Raval de Montserrat, davant de l'Ajuntament, parada Terrassa
  • Al Parc de Sant Jordi, davant la Masia Freixa
  • A la Casa Soler i Palet al carrer Font Vella, 28.

Accessibilitat

  • Les activitats adaptades per a persones amb discapacitats estan senyalitzades convenientment en el programa. La majoria d'activitats són accessibles.
  • Per qualsevol dubte us podeu dirigir als punts d'informació de la Fira on us informaran dels edificis i les activitats amb dificultat d'accés.
Mira el programa sencer d'activitats AQUÍ