LE CHÂTEAU DE QUÉRIBUS AMB NENS

Visitem le Château de Quéribus amb nens

Le Château de Quéribus o el castell de Quéribus és un dels grans castells càtars que hi ha França, i un dels que millors conservats està. El castell es troba a Cucugnan, a la regió de Languedoc, i la seva situació privilegiada, just a dalt d’un gran turó als Pirineus, és la característica principal del castell i gràcies al qual va ser tan difícil de ser envaït.

château de quéribus

 

Aquest castell va ser un dels testimonis de la independència d’aquesta regió de França de la corona catalana-aragonesa. De fet, Quéribus formava part del municipi de Besalú. Tot i això, va viure assetjaments i guerres entre catalans i francesos, fins que finalment va passar a formar part de França. Després va ser abandonat fins al 1951, quan van començar les obres de restauració.
El camí al castell es pot començar al poble de Cucugnan, tot i que és una ruta difícil per fer amb nens massa petits, ja que és tot pujada i són unes 3 hores aproximadament. Una altra opció és deixar el cotxe al pàrquing just a les taquilles del castell. La pujada en aquest cas no ens portarà més de 15 minuts.

château de quéribus

 

El castell de Quéribus és especial per la seva història, però també per les seves vistes. Pujar per les seves escales pot donar una mica de vertigen, però paga la pena per veure gran part dels Pirineus i, en els dies més clars, el mar Mediterrani.

Pel seu interior es pot visitar la torre que encara continua en peu i el seguit d’habitacions que conformaven la resta del castell.

château de quéribus

 

➡  Troba tota la informació sobre le Château de Peyreperteuse AQUÍ

CHÂTEAU DE PEYREPERTEUSE

MÉS INFORMACIÓ

preu
7.50€

Més informació

Horaris:
  • D'estiu fins finals de setembre: de 9:00 fins a 19:30h
  • Octubre: de 10:00 a 18:00h
  • Des d'octubre fins desembre: de 10:00 a 17:00h
Altres preus: Per nens el preu és de 4,50€. Per estudiants i famílies nombroses, 6,50€. Per a grups d'adults, 6€. Més informació: Hi ha un aparcament gratuït just a l'entrada que puja fins al castell. No és recomanable accedir-hi amb cotxet de nadó. El camí fins al castell no és complicat, però caminar per ell no és apte per fer amb el cotxet degut a les escales.