ACTIVITATS AL PALLARS SOBIRÀ PER FER EN FAMÍLIA

amb nens al Pallars Sobirà

Activitats i excursions per fer amb nens i nenes  al Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà és una de les comarques que formen part dels Pirineus Catalans. Així no és pas estrany que sigui un territori ple de sorpreses, molta natura i aventura i petits poblets preciosos. Des de Sortir amb nens us expliquem què fer en família al Pallars Sobirà!

amb nens al Pallars Sobirà

 

Pobles bonics al Pallars Sobirà

Tavascán

Tavascán és un poblet amb encant envoltat del verd de la natura. De fet, és un poble perfecte per anar a fer rutes per la natura, observar la fauna i la flora dels voltants i visitar llacs i estanys, n’hi ha més de 50!

amb nens al Pallars Sobirà

 

Esterri d’Àneu

Esterri d’Àneu és un poble dels Pirineus on hi destaquen els seus edificis antics i construïts amb pedra. Pels seus voltants hi trobem molts llocs emblemàtics del Pirineu Català com el Parc Nacional d’Aigüestortes.

amb nens al Pallars Sobirà

Imatge cedida per l’Ajuntament d’Esterri d’AneuEspais naturals al Pallars Sobirà

Parc Natural d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici

El Parc Natural d’Aigüestortes és un dels màxims referents de tot el Pirineu. Compta amb centenars de rutes, moltes d’elles ben aptes per a nens i nenes, i d’altres més difícils. Té un munt de llacs i estanys, tants que la majoria no podem visitar-los tots! Però paga la pena anar-hi a l’estany de Sant Maurici.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Més informació sobre el Parc d’Aigüestortes AQUÍ

 

Estany de Gerber

Es tracta d’una ruta familiar de 10 quilòmetres que combina zones costerudes amb zones més planes, passant pel bosc, per una tartera, per prats, per la vall… I ens regalarà imatges precioses al llarg del camí.

Imatge de l’Ajuntament d’Esterri d’Aneu

➡ Més informació sobre l’estany de Gerber AQUÍ

 

Pic de l’Orri

Per accedir al Pic de l’Orri ho podem fer o bé a peu o bé amb el telecadira. El telecadira panoràmic s’agafa a la cota 2000. Podreu fer un passeig panoràmic fins al Pic de l’Orri, el punt més alt de l’estació. A 2.440 m, el Pic de l’Orri és un mirador únic del Pirineu. Podreu veure des del Puigmal fins al Turbó aragonès, passant per la pica d’Estats amb 3.143 m.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Més informació sobre el pic de l’Orri AQUÍ

 

Parcs i aventures amb nens al Pallars Sobirà

Mónnatura Pirineus

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus disposa d’unes instal·lacions úniques que ens permeten descobrir els atractius dels Pirineus. Hi ha tallers familiars, activitats sobre astrologia i mitologia, excursions i jocs per conèixer la fauna i la flora que ens envolta.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Més informació sobre Mónnatura Pirineus AQUÍ

 

Pirineus Parc Aventura

Pirineus Parc Aventura és el primer bosc vertical del Pallars Sobirà i Jussà. Es troba en un paratge natural inigualable, al cor de les Valls d’Àneu, a la vora de l’embassament de la Torrassa. Pirineus Parc Aventura ofereix 5 circuits per a totes les edats amb més de 70 maneres diferents de desplaçar-se pels arbres amb total seguretat i experimentar un munt d’activitats originals i divertides.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Tota la informació sobre Pirineus Parc Aventura AQUÍPistes d’esquí al Pallars Sobirà

Esquí alpí

L’esquí alpí és l’esport de l’hivern per excel·lència. Moltes famílies, quan arriba la temporada, organitzen escapades a les estacions d’esquí. Al Pallars Sobirà hi trobem les estacions de Tavascan, Port-Ainé i Espot.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Tota la informació sobre les pistes d’esquí alpí AQUÍ

 

Esquí nòrdic

L’esquí nòrdic, comparat amb l’esquí alpí, és una modalitat menys coneguda i practicada, però no per això menys divertida. Qui ho ha practicat sap que, a banda de l’activitat física, és molt gratificant pel contacte amb la natura, ja que l’esquí a fons no implica agafar grans velocitats, sinó que es tracta de lliscar entremig de boscos i camins nevats de gran bellesa i tranquil·litat. Al Pallars Sobirà es pot practicar a les pistes de Tavascan.

amb nens al Pallars Sobirà

➡ Tota la informació sobre les pistes d’esquí nòrdic AQUÍ