ELS MILLORS CONTES TRADICIONALS PER EXPLICAR ALS NENS I NENES

Els millors contes tradicionals per explicar als nens i nenes

Una tarda divertida a casa amb els nens i nenes es pot aconseguir! N’hi ha un munt de formes, i sempre podem recórrer als mètodes més tradicionals, els que feien els nostres pares i mares quan érem petits; els contes! I no serveixen qualsevol mena de contes, millor els tradicionals. Així, ensenyem valors i mostrem la nostra infància als petits. Aquí teniu els millors contes tradicionals per explicar als nens i nenes.


 

La caputxeta vermella

Comencem per la caputxeta vermella! Qui no ha sentit aquest conte? Doncs sempre hi ha una altra forma d’explicar-ho, només cal imaginació! A més, el missatge sempre va bé: mai te’n refiïs d’un desconegut.

contes tradicionals per explicar als nens

➡ Troba més informació sobre el llibre de la caputxeta vermella AQUÍ 

Els tres porquets

I un altre conte amb el mateix missatge, no te’n refiïs dels desconeguts, i mai els obris la porta. Els tres porquets és un dels altres contes tradicionals que han marcat un munt d’infàncies. I a qui no li agrada bufar com el llop? Segur que als nens sí!

➡ Llegeix el conte dels tres porquets AQUÍ

 

La rínxols d’or

I si no deixem entrar als desconeguts, tampoc hauríem d’entrar a casa dels desconeguts, oi? Però el conte de la rínxols d’or va molt més enllà! I sempre el podem aprofitar per explicar altres coses com les mides dels llits o plats, els conceptes de fred o calent de la sopa, i mil coses més. Segurament si deixem que els nens ens ho expliquin ens trobarem més d’una sorpresa.

contes tradicionals per explicar als nens

➡ Llegeix el conte de La rínxols d’or AQUÍ

 

En Patufet

La mida no importa si tenim coratge! I en Patufet en té, i molt. Un conte tradicional català que serveix per parlar i fins i tot cantar. Una estona divertida per ensenyar-li els contes i les cançons que cantàvem els pares i mares de petits.

contes tradicionals per explicar als nens

➡ Llegeix el conte del Patufet AQUÍ

 

La llegenda de Sant Jordi

I ens explica la llegenda que a un poble anomenat Montblanc hi vivia una princesa a qui un drac volia menjar, però va aparèixer Sant Jordi! Qui va rescatar-la del drac i va començar la tradició de la rosa. Aquest conte ens dóna per tota una tarda! Sobretot si fem servir titelles.

contes tradicionals per explicar als nens

➡ Llegeix la llegenda de Sant Jordi AQUÍ

 

La rateta que escombrava l’escaleta

Si els nens i nenes estan aprenent els sons dels animals, aquest conte sempre va perfecte! La rateta sempre que escombra l’escala escolta els seus pretendents, però és ella qui vol escollir al perfecte! Qui serà? Ho aconseguirà?

contes tradicionals per explicar als nens

➡ Llegeix la rateta que escombrava l’escaleta AQUÍ