LA RÍNXOLS D’OR


DIUEN QUE EN EL POT PETIT HI HA LA BONA CONFITURA

Hi havia una vegada…

… una nena molt, molt bonica que tenia els cabells rissats i molt, molt rossos. El seu nom era Rinxols d’Or.
Un matí de primavera la Rinxols d’Or anava passejant pel bosc i va veure una caseta preciosa enmig d’una esplanada. De la casa en sortia una olor molt bona i va decidir entrar.

Un cop dins va veure la taula parada; li va entrar gana i va decidir esmorzar.

Al voltant de la taula hi havia tres cadires: una gran, una mitjana i una petita.
Va intentar asseure’s a la gran, però era massa alta; va pujar a la mitjana, però era massa incòmoda; es va asseure a la petita, la que li anava bé per la seva alçada, però un cop d’alt, la cadira es va trencar.

A sobre la taula hi havia tres bols de cereals: un gran, un mitjà i un petit. En el gran hi havia massa cereals (no se’ls acabaria); el mitjà era molt difícil d’agafar; el petit, era ideal per a ella i es va menjar tots els cereals que hi havia.

En acabat, va veure tres gots amb llet calenta que encara fumejaves: una gran, un mitjà i un petit. El gran pesava massa; el mitjà tenia la llet massa calenta i es va cremar; el petit era el que millor li anava per agafar-lo i la llet estava tèbia, així que es va veure tota la llet d’aquest got.

Havent esmorzat, a la Rinxols d’Or li va entrar molta son. Va anar a l’habitació i va veure-hi tres llits: un de gran, un de mitjà i un de petit. El gran era massa dur; el mitjà no tenia els llençols prou fins; el petit era el de la seva mesura i el més còmode així que s’hi va estirar per dormir-hi una becaina.

Al cap d’una estona, els propietaris de la casa van arribar. Eren una família de 3 ossos: el pare, (un ós molt gran), la mare (una óssa mitjana) i el seu fillet (un osset petit).

Només entrar, el pare va dir: “algú s’ha assegut a la meva cadira”; la mare va cridar: “algú s’ha assegut a la meva cadira”; i el fill va somicar: “algú s’ha assegut a la meva cadira i me l’ha trencat!!!

Van apropar-se a la taula i el pare va dir enfadat: “algú ha tocat el meu got de llet i els meus cereals”; la mare va xisclar i va dir: “algú ha tocat el meu got de llet i els meus cereals”; i el fill va dir quasi plorant: “algú ha tocat el meu got de llet i els meus cereals i s’ho ha acabat tot!!!

Van anar a l’habitació i el pare va esbroncar: “algú s’ha estirat al meu llit”; la mare va dir: “algú s’ha estirat al meu llit”; i el fill va dir molt espantat: “algú s’ha estirat al meu llit i s’hi ha quedat adormit!!!

Amb tot l’enrenou, la Rinxols d’Or es va despertar. Quan va veure els tres óssos es va despertar  i va arrencar a córrer per tota la casa fins que va trobar la sortida i va marxar cap el bosc.
Els tres ossets es van quedat ben bocabadats.

I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte ja s’ha acabat.Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.