PESSEBRE VIVENT DE CORBERA DE LLOBREGAT

El primer pessebre vivent de Catalunya

Del 3 de desembre de 2022 al 15 de gener de 2023

El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat és una representació viva del naixement de Jesús a Betlem, organitzada per l’ Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera, una entitat sense ànim de lucre.

El pessebre va néixer a Corbera de Llobregat l’any 1962, a l’escenari natural incomparable de la Penya del Corb.

pessebre vivent de Corbera de llobregat

Actualment, en un circuit de 700 metres (entre pastors, animals i molsa), 250 actors representen 13 escenes:  l’anunci  de  l’Àngel  a  la  Verge,  els  pastors,  les  dones  fent  bugada,  el naixement a la cova, l’Anunci de l’Àngel als pastors, l’adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida familiar a Natzaret i escenes d’oficis artesanals i de típiques tradicions nadalenques catalanes com fer cagar el tió.

pessebre vivent de Corbera de llobregat

La visita  al  pessebre és  una bona  ocasió  perquè  els més  petits  de  la  família,  i  també els  adults,  coneguin  de manera visual  i  amena el  nostre passat  i  la  nostra  tradició.  El recorregut és d’aproximadament una  hora  de  durada  i  està  guiat  per  un  relat  que combina  textos  evangèlics  i  poètics  que  expliquen  cada  escena  a  mesura  que  el visitant avança i s’endinsa en un ambient d’una freda nit de Nadal.
Les veus dels narradors s’intercalen amb música i nadales tradicionals  interpretades, entre altres, per la Coral Diadema de Corbera.

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

El Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial, és un projecte clàssic de participació intergeneracional, és un referent actual de la llarga tradició teatral catalana que beu dels misteris i formes més genuïnes del teatre hagiogràfic medieval de Catalunya.

 

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

Es tracta d’un dels pessebres vivents més importants i visitats de tot Catalunya.

 

Al llarg de la representació, el públic es mou guiat per una narració en megafonia en el qual s’hi representen diferents escenes nadalenques.

 

pessebre vivent de Corbera de llobregat

 

El vell somni de poder passejar-se pel pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras, es fa realitat a Corbera de Llobregat.

Al pessebre vivent no falta ni el bou ni la mula. Hi ha més de 20 animals que s’utilitzen per al bon funcionament de les representacions.

➡ Entitat Organitzadora: Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera.

Compra l’entrada

MÉS INFORMACIÓ

Nadal amb nens!

data fi
15-01-2023

lloc

Corbera de Llobregat
C/ Canigó, 35 (Baix Llobregat)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.4178706, 1.9196669
Telèfon:
93 688 10 89
E-mail:
info@pessebrecorbera.cat
Web:
http://pessebrecorbera.cat/

Més informació

 Compra l'entrada