RE UTILITZEM LES LLAUNES

Reutilizamos las latas

Re utilitzem les llaunes fent treballs manuals!

Reciclar és molt important, i transmetre aquest pensament als nens encara ho és més. I sabíeu que hi ha mil maneres diferents per reciclar objectes que tenim a casa? Una bona activitat per fer-ho són les manualitats! Per això des de Sortir amb nens us expliquem tot el que fem quan re utilitzem les llaunes amb els nens.

Re utilitzem les llaunes

Re utilitzem les llaunes per deixar els colors

Mireu que pràctica aquesta manualitat! Una llauna que es pot llençar també es pot convertir en un porta llapis molt bonic. Només hem de netejar bé la llauna, treure els adhesius i papers i afegir-hi tot això que ens agradi. Per exemple, la podem pintar amb diferents pintures o bé fer un dibuix ben bonic i enganxar-ho.

Re utilitzem les llaunes

 

Re utilitzem les llaunes com a tests per les plantes

Hi ha moltíssimes mesures diferents de llaunes, i també de tests per les plantes. I si re utilitzem les llaunes com a caseta per les flors que tenim per casa? Anem guardant llaunes de diferents grandàries i les decorem com ens vingui de gust, o com més li agradi a les nostres plantes! Dibuixos, adhesius, pintures…

Re utilitzem les llaunes

 

Re utilitzem les llaunes per fer un fanalet

I mireu aquesta idea que original! Això si, els nens han de comptar amb l’ajuda d’un adult, ja que per fer els forats hem d’utilitzar un tornavís o un ganivet. Per fer aquest fanalet dibuixem una sanefa que ens agradi molt: amb triangles, quadrats, cercles… O flors i cors, per exemple! Després enganxem aquest dibuix a la llauna i anem retallant les formes. A dins, incorporem una vela i a la nit tindrem els nostres dibuixos com a reflexos i ombres.

Re utilitzem les llaunes

➡ Mira com fer el fanalet de llauna pas a pas AQUÍ

 

Fem una partida de bitlles

Amb llaunes reciclades podem fer un castell i jugar a bitlles!

 

El joc del telèfon

Tan fàcil com fer un forat a la base de dues llaunes i enganxar-hi un fil ben llarg que les uneixi.

I… A parlar! Ens podem explicar secrets o bé avisar als nens i nenes que és hora d’anar a taula!

 Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.