CASETES PER A OCELLS

casitas para pájaros

Fem casetes per a ocells amb els nens i nenes

Si tenim un petit jardí, una terrassa, o fins i tot si anem a caminar pel bosc, també podem fer treballs manuals que ens poden ajudar a millorar l’entorn. En aquest cas, parlem de fer casetes per a ocells! N’hi ha de molt tipus, i es poden fer amb molts materials. Des de Sortir amb nens et donem uns quants consells per fer-les ben boniques pels ocellets.

casetes per a ocells

 

Pintem una caseta pels ocells

Una caseta la podem fer de fusta, tallant cadascuna de les parts i unint-les entre elles. També podem utilitzar recipients ja existents i resistents, com una fruita de coco buida, o bé antics fanalets sense vidre.

casetes per a ocells

Però el que mai hi pot faltar són els colors! Així els ocells tindran una bona decoració. Podem escollir el tema que vulguem, com un bosc, muntanyes, o fins i tot la platja. O bé podem pintar-la amb els colors que més ens agradin. 

Improvisem una menjadora pels ocells

Un dels altres elements que no poden faltar a la caseta dels ocellets és una menjadora i un abeurador. Podem utilitzar antics cendrers, netejant-los bé, o també petits plats, tot i que és millor que el recipient tingui forma de bol. Una altra opció és fer-ho nosaltres mateixos amb fang. Fem la forma, la deixem assecar! Però amb molt de compte de no deixar esquerdes.

casetes per a ocells

 

Què mengen els ocells

Si decidim fabricar una caseta als ocells perquè puguin venir quan vulguin, un altre punt important és conèixer el que mengen. Tot depèn dels ocells, però majoritàriament s’alimenten de cucs, llavors, plantes, nous i carn. I també té molt a veure l’edat de l’ocellet! Si encara és petitet hem de donar-li el menjar ja mastegat. Així tindrem ocells lliures que van i venen i molt ben cuidats!

casetes per a ocells

 

➡ Mira com decorar testos amb els nens AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.