MANUALITATS INFANTILS FETES AMB MATERIAL RECICALT

manualidades para reciclar plástico

Ensenyem als nens i nenes a reciclar

El plàstic és un dels materials que més consumim i que, a més a més, més repercuteix al nostre medi ambient. Per això, és imprescindible reciclar-lo, i hi ha moltes maneres de fer-ho! Una d’elles, amb una tarda de diversió, creativitat i imaginació amb els infants. Us donem idees per fer manualitats per reciclar plàstic amb els petits.

Collarets fets amb càpsules del cafè

Segur que a casa teniu un munt de càpsules del cafè que acaben a la brossa. Doncs poden tenir un destí més bonic! Fem collarets amb ells. Només cal que els aixafem fins que quedin plans i cordar-los entre ells amb un fil blanc perquè no es vegi.

manualitats per reciclar plàstic

➡  Troba com fer els collarets amb les càpsules AQUÍ

Campanetes fetes amb càpsules del cafè

I també podem fer campanetes! En aquest cas no hem d’aixafar les càpsules, les deixem tal com són i escollim les nostres pintures favorites, que podem combinar amb el color de fons que porta cada càpsula. Després, amb l’ajuda dels pares, podem ficar petits llums a dins.

manualitats per reciclar plàstic

➡  Troba com fer les campanetes amb les càpsules del cafè AQUÍ

 

Moneder amb un brick de llet

No tenim on guardar els diners que ens sobren? Molt fàcil! Reciclem els brics de llet i en fem un de ben bonic. Amb l’ajuda d’un llapis o retolador, fem una línia que divideixi el bric en dues parts. En la part del darrere, dibuixem la línia una mica més amunt, ja que serà la part que tanqui. Aixafem el bric i retallem la part superior. A l’inferior, farem dos petits forats a la part que tanca i dos forats més que coincideixin amb aquests a la part del davant. Introduïm un fil perquè tanqui, i llest!

manualitats per reciclar plàstic

➡  Mira com fer el moneder amb un brick AQUÍ

 

Vaixell amb plàstic reciclat

També podem fer un bon vaixell pirata! I només ens cal una ampolla de plàstic i paper. Quan tinguem una ampolla buida, preferiblement de llet, ja que així tindrà millor forma, dibuixem un cercle a la part superior. Després, retallem amb l’ajuda d’un cúter. Una vegada ho tinguem, ja ho podem decorar! Dibuixem els pirates, sirenes, la bandera pirata, i hi fiquem gomets de tots els colors.

manualitats per reciclar plàstic

➡  Troba com fer el vaixell de plàstic pas a pas AQUÍ

 

Coet volador amb ampolles de plàstic

En aquest cas, podem utilitzar una ampolla d’aigua per aconseguir volar per l’espai. Agafem l’ampolla i mesurem totes les seves parts. Després, amb aquestes mesures farem les formes per acabar de fer el nostre coet: la cua, la càpsula on conduir, i els costats. Pintem i decorem com vulguem, ho enganxem, i a volar!

manualitats per reciclar plàstic

➡  Mira com fer el coet volador AQUÍ

 

Fem el joc de la pilota lligada amb gots

I també podem tenir jocs molt originals! Si ens sobren gots de plàstic per casa, els podem utilitzar per fer el joc de la pilota. Agafem una bola de fil i la pintem dels colors que vulguem. Després, enganxem un fil a la bola i l’altre extrem al cul del got de plàstic. Ara només cal jugar bé i encestar la pilota dins el got!

manualitats per reciclar plàstic

➡  Troba com fer el joc de la pilota lligada AQUÍ