Per desenvolupar la creativitat dels nens

Mandala prové del sànscrit i significa cercle.

Els mandales són dibuixos circulars compostos per formes geomètriques que combinades amb colors s’utilitzen per meditar.

És una forma divertida, senzilla i molt beneficiosa d’aprendre a desconnectar la ment durant un temps, mantenint-nos en el moment present, lliures de tota tensió.


És important que sigui un treball que es faci en un ambient tranquil – es pot posar una música suau de fons- i interrompre-la abans que el nen estigui cansat- en funció de l’edat serà més o meys estona.

Els mandales els poden fer ells mateixos, amb qualsevol material i tècnica artística, o bé utilitzar plantilles predefinides o dibuixos llestos per acolorir.

Els nens – gràcies als mandales-  desenvolupen la seva creativitat, milloren la seva autoestima i poden compartir l’activitat amb un adults.

Als nens els encanta pintar i dibuixar, i en aquest sentit els mandales a més de resultar una activitat entretinguda també els beneficia, sobretot si són nens inquiets.


En el terreny terapèutic, el Psicòleg Carl Jung va intestigar els efectes sanadors dels Mandales, comprovant que quan es pinten, o simplement quan es visualitzen ens ajuden a crear harmonia interna.

MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Què necessitem?
  • Mandales
  • Colors