PLANS AMB NENS PER SETMANA SANTA

semana santa con niños

Setmana Santa amb nens

La Setmana Santa ens convida a fer una parada en el camí i els fills esperen aquestes vacances amb molta il·lusió. Per a això, cal seguir algunes pautes i trucs perquè les poguem aprofitar al màxim i siguin el més plaents possibles.

setmana santa amb nens

És important fer una bona planificació de les vacances i programar-les amb antel·lació.

 

Taller de Setmana Santa al Museu de la Xocolata

  • Del 23 al 31 de març de 2024
  • De 10-19 hores. Diumenges i festius, de 10-15h. Els tallers tenen una durada d’1h-1.30h.
  • Preu: De 12 € a 20 €/persona, segons el taller reservat. El preu inclou també l’entrada al Museu.

Podreu decorar un ou de xocolata, preparar una piruleta en forma de conillet o pollet o, fins i tot aprendre a fer galetes decorades amb xocolata (cookies).

 

Operació Pasqua

  • Fins a l’1 d’abril de 2024

A l’”Operació Pasqua” celebrem l’arribada de la primavera i us animem a venir a provar dues de les tradicions que s’hi celebren.

A la primera part de l’activitat buscarem en família els ous de pasqua de colors amagats als Jardins de la Casa de l’Amo. No serà fàcil i necessitarem superar una divertida gimcana per tal de guardar-los. Serà el moment de demostrar les vostres habilitats i enginy en equip!

Només amb l’ouera completa podrem endinsar-nos a la cuina de la Fundació Alícia per elaborar una deliciosa mona de pasqua. Sabeu què representa la tradició de la mona? I quin ingredient especial va incorporar-s’hi fa cent anys? (La xocolata!!) Us n’expliquem tots els secrets!

Els infants menors de 3 anys que vulguin realitzar la recepta han de treure també una entrada per tal de tenir-los en compte i reservar-los el material necessari per fer l’activitat. 

Preu: 5 € Adults i 9,5 € infants.

Més informació sobre l’activitat familiar: Operació Pasqua

 

Un pla per a cada dia, amb certa flexibilitat

Els plans s’han d’adaptar a les edats dels nens i en funció de les pròpies necessitas familiars.

1. Excursions: Una excursió a la natura sempre és un bon pla per fer amb nens. No calen massa diners per programar una escapada d’un dia i sortir de la ciutat. Ens podem escapar a la muntanya, a la platja i muntar un pícnic. El cost és mínim!
També es poden fer visites a granges on els més petits poden veure els animals, donar-los menjar … O fer una excursió a cavall, ase o poni. També hi ha fundacions que recuperen animals maltractats (cavalls, gossos, micos…). L’entrada normalment és gratuïta o a un preu molt assequible i el que aprendran els nostres fills amb aquestes sortides no ho oblidaran mai.
Una altra opció és fer esport a l’aire lliure: Sortides amb bicicleta, partits de futbol, de bàsquet o aprendre a patinar.

estany gerber

2. Visites i activitats culturals: Una visita a un museu, a una exposició, al teatre… hauria d’entrar dins dels nostres plans festius. I després podem dinar en un restaurant o preparar a casa un dinar en família!

Hi ha una gran oferta de museus per a tots els gustos, com el museu de la xocolata o molts d’altres que disposen d’activitats interactives” i també biblioteques ofereixen tallers i activitats per a infants.

3. Activitats temàtiques: Per Setmana Santa, hi ha activitats religioses que podem ensenyar els nostres fills: la religió cristiana (encara que no la practiquem).


També podem tenir presents altres opcions com ara fer manualitats relacionades amb la Pasqua, com la decoració d’ous de pasqua o fer una mona o pastissos.

Activitats adaptades a cada edat

També es recomana fer activitats lúdiques que podem fer a casa en funció de l’edat dels nens:

D’1 a 3 anys: Treballar amb fang, dibuixar amb les mans, escoltar i interpretar cançons, ballar, amagar objectes importants i buscar-los (ells també han de amagar objectes).

De 4 a 6 anys: Juguem a canviar els rols a casa, jocs simples de taula com un puzle, utilitzar aquarel·les i crear.

De 7 a 10 anys: Jocs de taula més complicats, com més membres de la família involucrem millor. És una bona edat per crear jocs de paraules o de construcció.

Més de 10 anys: Podem fer activitats que no fem mai, com anar a una piscina climatitzada, a patinar sobre gel, a jugar una partida de bitlles, ensenyar-los a jugar al billar, al futbolí …

També podem quedar amb altres famílies amb nens per fer activitats conjuntes. I reservar temps per al descans, que també és molt important. Ens podem quedar a casa llegint, o veient alguna pel·lícula.


Amb aquestes activitats i el temps que els dediquem, els omplim de records, emocions i vivències que recordaran sempre.

 

.Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.