FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

33a Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig de 2022

Lleida acull la Fira de teatre de Titelles.

Durant la Fira de teatre de Titelles de LLeida, els titelles inundaran els carrer, places i teatres de la ciutat amb un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins les més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, amb prop d’un centenar d’actuacions que es realitzaran en diferents espais.

FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

Les companyies porten les seves maletes plenes, d’objectes, titelles, teatrets, escenografies… per explicar-nos històries increïbles, històries tradicionals que perduren de generació en generació, d’altres que ens parlen de temps futurs i que ens faran volar la imaginació.

Els espectacles de la Fira de Titelles de Lleida

De les companyies catalanes presents a la Fira una serà la lleidatana Les Cícliques, que ens presentarà la seva proposta Tabula, un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere.

Antonella D’Ascenzi portarà a la Fira la seva darrera producció Filar, una peça de dansa contemporània i poesia visual, executada per una actriu i un titella. Parla sobre el poder de la relació entre cossos i objectes, una relació que es desenvolupa des de la distància dels fils.

Pel que fa a l’assistència de companyies de la resta de comunitats, podem anunciar la presència de l’andalusa La Maquiné, que ens aproparà Parade, el circo de los valientes. Un espectacle infantil  que explica la història d’una parella de comediants que arriben a la plaça del poble i munten la seva petita carpa de circ, però tots els artistes de la companyia han desaparegut. La seva única atracció és un l’elefantet Babar, que vol ser artista, però té por dels humans i no vol sortir a la pista.

FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

Per a la franja adult, comptarem amb La identidad de Vesania de la companyia andalusa La Víspera. Una reflexió sobre la salut mental, més concretament, sobre el trastorn bipolar.

La companyia basca Macarena Recuerda, viatjarà a Lleida per presentar The watching machine, una proposta en que juguen amb la llum, les ombres i els reflexes per experimentar què és il·lusió, què és representació i què és convenció teatral.

En el marc internacional, podem avançar la participació dels eslovacs Lutkovno Gledalisce Ljubljana, estrenaran a la península, la seva producció The sky above, en la que el protagonista és Nanook, un os polar i que ens portarà a un lloc on les condicions de vida són diferents a les que estem acostumats, on els boscos ja no creixen i on la vida s’ha adaptat a un dels entorns més extrems de la Terra: l’Àrtic.

Des de França Adrien M & Claire B, ens aproparan Acqua Alta – cruzado el espejo Una proposta en la que mirant a través d’un dispositiu digital, cada il·lustració es transforma en un espai real en el que essers en miniatura dansen en un món virtual immers en un imaginari d’aigua, només visible en realitat augmentada i des de múltiples perspectives.

Mira tota la programació

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
29-04-2022
data fi
01-05-2022

lloc

Lleida (Segrià)

Més informació