RODA, RODA, EL MUSEU DE L’AUTOMOCIÓ DE LLEIDA

Cotxes, motocicletes i motors!

El Roda Roda, Museu de l’Automoció de Lleida, presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que ens conviden a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil a través de la història.

Ens transporten a temps passats i ens permeten reflexionar sobre l’evolució de la tècnica i sobre els canvis socials que l’han envoltat.

La seva seu  està instal·lada en un antic taller mecànic.


PUBLICITATLa col·lecció

La col·lecció del Roda Roda consta d’un extraordinari conjunt d’automòbils originals i perfectament restaurats que recorden èpoques passades. Destacar-ne un de sol es fa difícil, ja que tots tenen particularitats que els converteixen en únics.

Es pot admirar un Rolls Royce Phantom 1 del 1925, que pertany a un grup exclusiu, ja que la carrosseria només es va incorporar a sis exemplars de la firma, i un Hispano-Suiza del 1917, que destaca pel seu concepte innovador i que es va presentar per primera vegada a la Fira de Mostres de París del 1922. El Biscuter, un petit autocar Fiat omnibus del 1915 que feia de cotxe de correus i realitzava la línia Lleida-Ponts o un antic tractor –peça imprescindible per la importància que l’agricultura ha tingut i té a Lleida- són altres de les joies del museu.

Els àmbits del museu:

– Els automòbils: és la part principal, la que acull el gruix de la col·lecció. La formen el conjunt de cotxes i altresvehicles de 4 rodes, ordenats per èpoques i tipologies. Hi destaquen un Ford T, un meravellós Rolls Royce, un Omnibus correu Lleida-Ponts o l’entranyable Seat 600.

– El taller: reproducció d’un antic taller mecànic, aprofitant part de l’edifici original (mirar història de l’edifici).

– Els propulsors: el museu, en la seva voluntat didàctica, exposa una col·lecció d’antics motors per poder observar fàcilment el seu funcionament i la seva evolució mecànica.

– Les miniatures: el museu presenta una excel·lent col·lecció de reproduccions a escala 1/43 de més de 1700vehicles que permeten fer un recorregut complert per la història i l’evolució de l’automòbil des dels seus inicis fins a l’actualitat. La meravellosa col·lecció ha estat una donació del Sr. Ramón Duró, ciutadà de Lleida.

– El racó de la moto: S’hi presenten els principals exemplars de les marques, tant internacionals com nacionals, que han establert un abans i un després en el camp de l’automoció sobre dues rodes.

– Les gasolineres: En aquest racó del museu trobarem un recull d’antigues gasolineres, servidores d’oli, etc. junt amb uns panells fotogràfics que els farà comparar amb els nous avenços de les tecnologies.

– Àrea de descans: Uns seients dels antics autobusos de la ciutat els acullen per recordar a les cobradores, els antics i variats models d’autobusos i moltes coses més.

A més a més, el museu presenta una mostra de cartells vinculats a l’automòbil i els seients dels antics autobusos de la ciutat de Lleida.

MÉS INFORMACIÓ

Museu de l'automoció amb nens

Santa Cecília, 2225001 Lleida (davant dels Camps Elisis)

Comarca:

Segrià
Telèfon:
973 212 635
Web:
http://www.museudelautomociodelleida.cat/?#

Més informació

  • Entrada gratuïta els quarts dissabtes de mes a les 12 hores
  • Durada 1 hora (aprox.)
  • Capacitat màxima: 25 persones
  • Idioma: català i/o castellà
Horaris
  • De dimarts a dissabte d' 11 a 14h i de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h
  • Dilluns tancat
  • Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.