EXPERIÈNCIA BORGES PER A FAMÍLIES A MAS D’EN COLOM, TÀRREGA

Visita experiència Borges

Mas de Colom és un centre experiencial que projecta els valors del Grup Borges amb recursos audiovisuals immersius i emocionals, que connecten amb la història local i valoren la singularitat de l’equipament patrimonial, que també es concep com un espai educatiu divulgatiu i didàctic, sobre la conservació de la biodiversitat i l’alimentació basada en estils de vida saludables.

Tot això envoltat d’un entorn agrari amb una extensió de prop de 70 hectàrees que esdevenen una mostra dels principals productes que comercialitza el Grup, ametllers, pistatxers, oliveres, i noguers.

 

Diada de l’alimentació

Estem menjant sa? (públic adult)

  • Dijous 26 de maig de 2022, d’11 a 13:30 hores i de 10.30 a 13 hores
  • A partir de 60 anys

Aprenem a menjar saludable per millorar la nostra salut

L’alimentació és una eina vital per preservar i millorar la nostra salut i benestar. A mesura que ens anem fent grans, els nostres requeriments nutricionals, gustos i motivació van variant. Durant aquesta jornada aprendrem com transformar l’alimentació en textura i en quantitat, tot adaptant-la al nostre organisme i possibles patologies.

Així doncs, aprendrem a crear plats saludables i ben equilibrats que ens aportaran molta energia, minerals, vitamines i plaer! Per tal de posar-ho tot en pràctica, elaborarem unes magdalenes ben sanes i equilibrades on la fruita, la verdura i els fruits secs tindran un gran protagonisme.

Activitat feta amb la participació de la dietista nutricionista Mercè Carbonell.

Recomanem comunicar qualsevol al·lèrgia alimentària.

Aforament limitat a 40 persones

Tinc una competició, i ara, què? (public adult)

Jornada nutricional per l’abans, el durant i el després d’una competició!

27 de maig, de 17:30 a 20:00 hores i de 18:00 a 20:30 hores

Qui no s’ha plantejat fer alguna competició esportiva? Millorar la nostra condició física? Com bé sabem la pràctica de l’esport i la seva constància són maneres de cuidar-nos. No obstant això, adaptar la nostra alimentació també és fonamental tant a l’hora d’entrenar com abans i després de la competició.

En aquestes jornades aprofundirem en els coneixements nutricionals claus per tal de rendir més, ser conscients de la hidratació, els suplements que podríem utilitzar i els àpats òptims per disputar una bona competició! Tot això i més, acompanyats de la professional Mercè Carbonell, qui ens ensenyarà una recepta nutritiva, deliciosa i superenergètica ideal per a competicions. Activitat duta a terme amb la participació de la dietista nutricionista Mercè Carbonell.

Recomanem comunicar qualsevol al·lèrgia alimentària.

Aforament limitat a 40 persones

Què hi posem a la nostra taula? (públic familiar)

  • 28 de maig de 16 a 18.30 i de 16.30 a 19 hores
  • Per a infants a partir de 5 anys

Com construir hàbits saludables i menús que gaudeixin tota la família

Cuinar i menjar són moments de trobada i relació amb les nostres famílies. Els hàbits alimentaris s’adquireixen des de ben petits, i per això és important transmetre una actitud positiva vers els aliments nutritius i saludables.

Però com ensenyar als més petits les virtuts d’una alimentació sana com la dieta mediterrània? Us convidem a realitzar un taller en família on aprendrem de primera mà com fer una bona compra setmanal i un menú que cobreixi les necessitats de tota la família! Ens posarem mans a la massa elaborant una recepta saludable i ben fàcil que podrem fer amb els més petits de la casa, transmetent-los el plaer de cuina.

Recomanem comunicar qualsevol al·lèrgia alimentària.

Aforament limitat a 20 persones

 

  

Amb el cap ple de pardals

  •  18 de juny a les 11 hores

Coneixem els ocells que ens envolten.

Què passaria en un món sense pardals? Tots els éssers vius de la nostra natura tenen un paper molt important pel medi ambient i per nosaltres, és per aquest motiu que els hem de valorar i tenir-ne cura.

Experiència Borges

Durant aquesta activitat descobriràs amb tota la família la biodiversitat d’aus presents a Mas de Colom. T’has preguntat mai com són o quin cant tenen? Vine i escolta els seus cants, observa els seus vols i aprèn els trets característics dels ocells que ens envolten a la finca. Seràs tot un expert dels ocells!

Observacions: durant l’activitat farem una passejada, recomanem portar sabates còmodes.

Durada: 1 h i 30 minuts.

 

Un mos en família

Dates:  25 de  juny, 9 i 23 de juliol, 6 i 20 d’agost, 3 de setembre, 1 d’octubre.
A les 11 hores

Preparem un esmorzar saludable i de proximitat en família.

Gaudeix d’un esmorzar saludable i sostenible pel medi ambient amb la teva família. En aquesta activitat utilitzarem els nostres coneixements nutricionals per elaborar un esmorzar ric en vitamines, minerals i fibra.

Un mos en família, és una experiència culinària destinada a les famílies que vulguin descobrir de forma divertida i dinàmica diferents plats saludables. Reserva i assaboreix aquests exquisits esmorzars saludables, mentre gaudeixes de les vistes del Monestir de Mas de Colom.

Observacions: recomanem comunicar de qualsevol al·lèrgia alimentària que es pugui tenir per evitar els ingredients que el continguin. Per exemple: l’ou o els fruits secs.

Durada: 1 h i 30 minuts.

 

No perdis el nord

  • Dies 24 setembre, 22 octubre, 19 novembre a les 11 hores

Aprenem a orientar-nos mentre juguem!

Coneixeu els petits indrets de Mas de Colom? Aquesta activitat és ideal per descobrir tots els seus entorns amb família.

Experiència Borges

A través d’una gimcana d’orientació i amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola, aprendreu els petits secrets de la flora i la fauna que habita a la finca de Mas de Colom. A més, per tornar-nos tots uns experts de l’orientació, construirem la nostra pròpia brúixola que ens ajudarà a no perdre mai el Nord! T’apuntes a l’aventura?

Observacions: La gimcana d’orientació es realitza per la finca de Mas de Colom, recomanem portar sabates còmodes.

Durada: 1 h i 30 minuts.

 

Visita per descobrir els valors d’una marca i la història de l’entorn.

  • De dilluns a dijous de 10 a 17  hores, i divendres, caps de setmana, i festius de 10 a 18 hores
  • Visita no recomanada per a infants molt petits

Mas de Colom és un espai-experiència.

Experiència Borges

Una antiga masia que recull les essències d’una marca que conserva els valors de la terra i els projecta arreu del món. I ho fa amb recursos immersius emocionals i didàctics per tal de connectar el públic amb el territori i els seus fruits.

L’experiència finalitza amb un tast d’oli d’oliva i de fruits secs.

 
Diada de la floració: Descobrim el vol de les abelles

  • Dies a concretar
  • Per a infants a partir de 5 anys.

Coneixem la pol·linització dels ametllers amb l’ajuda de les abelles

Amb l’arribada de la primavera els ametllers ens reben amb unes flors ben vistoses. És important que les abelles s’encarreguin de pol·linitzar-les, ja que així obtindrem el nostre fruit preferit, l’ametlla! Però, sabeu com es fa, tot això?

Experiència Borges

El dia de la floració us explicarem amb detall com es pol·linitzen els ametllers, la importància de les abelles i el seu paper essencial en la pol·linització. A més, construirem un refugi per a abelles; d’aquesta manera, facilitem la recuperació d’aquests insectes tan beneficiosos per a l’agricultura i el nostre entorn.

MÉS INFORMACIÓ

data inici
28-05-2022

lloc

Mas d'en Colom - Casa Borges
Carrer del Mas d'en Colom, 143 - 25300 Tàrrega (Lleida)

Comarca:

Urgell
Telèfon:
660 134 075
Web:
https://masdecolom.com/

Més informació