OBSERVATORI ASTRONÒMIC D’ ALBANYÀ

Parc Internacional del cel fosc

L’Observatori d’Albanyà està completament automatitzat i compta amb un equipament astronòmic d’última generació, entre ells el telescopi més gran de la província de Girona.

Les seves avançades instal·lacions permeten des de la divulgació de l’astronomia, per al públic no iniciat, fins a la investigació científica, per als astrònoms professionals.


PUBLICITATUna de les activitats principals son els batejos astronòmics, que acosten el meravellós món de la astronomia a grups de fins a 50 persones, tant nens com adults. Durant la rebuda, els més grans poden degustar una copa de cava de benvinguda. Després, amb l’ajuda d’un raig làser, els visitants, nens també, aprenen a orientar-se pels meravellosos cels d’Albanyà i a trobar l’estrella polar.

Albanyà, un municipi de l’Alt Empordà de 150 habitants, acaba de ser distingit amb el prestigiós segell de “qualitat de cel fosc” que atorga la International Dark Sky Association (IDA), una organització nord-americana fundada per astrònoms de tot el món.

Un IDSP (IDA International Dark Sky Park) és un territori que poseeix un cel estrellat excepcional i que està especialment protegit pel seu patrimoni científic, natural, educatiu, cultural i/o públic.

A més, des del 2015, el Bassegoda Park, que forma part del recinte on es troba l’observatori, es va convertir en el primer campament de la península ibèrica acreditat per la Fundació Starlight.

La Fundació Starlight (un sistema de certificació està recolzat per la UNESCO, l’Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i la Unió Astronòmica Internacional (IAU)) qualifica com a Campaments Starlight aquelles instal·lacions acreditades que organitzen activitats adreçades a promoure el coneixement del cel estrellat com a part de la natura, i a experimentar un turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient i proteccionista amb el cel nocturn.

La Fundació Starlight compta amb un sistema de certificació, mitjançant el qual s’acrediten aquells espais que tenen una excel·lent qualitat de cel i que representen un exemple de protecció i conservació.

 

MÉS INFORMACIÓ

Sortir amb nens a Albanyà

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.3067710, 2.7069703

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.