FEM UN JOC DE TETRIS A CASA AMB CARTOLINES

juego de tetris en casa

Manualitat per fer un joc de tetris a casa!

Un joc divertit, tradicional, ideal per passar una bona estona en família, i que a més a més el podem fer amb cartolines de colors! Us expliquem com fer un joc de tetris a casa. De moment, només necessiteu paper de colors, cartolina, llapis i tisores. Fàcil, oi?

 

Com crear el joc del tetris

Utilitzarem cartolines de diferents colors. Fins i tot podem utilitzar cartolines o papers amb diferents motius o dibuixos o bé fer-ho nosaltres mateixos. Una vegada tinguem un munt de cartolines diferents, comencem a dibuixar-hi quadrats de diferents mides, rectangles, formes d’escala, rectangles verticals… Molt important que cada figura geomètrica tingui els costats ben rectes, res de corbes!

Quan ja ho tinguem tot ben dibuixat, comencem a retallar amb molt de compte i anem separant cada figura de forma individual.

joc de tetris a casa

 

Com es juga al tetris

De ben segur que tots els pares i mares ho saben! I fins i tot alguns fills. Però per si de cas, el tetris té l’objectiu d’agrupar i encaixar les figures geomètriques de diferents mides. Cada torn surt una figura diferent, que en aquest cas haurà d’escollir un membre de la família que no pugui veure les altres fitxes ja encaixades, si no seria molt fàcil!

Cada figura nova que surt s’ha d’encaixar entre les altres per a aconseguir línies senceres de fitxes. Llavors, amb una línia totalment formada, s’elimina. Guanyem si s’acaben totes les fitxes i aconseguim fer-les encaixar. I perdem si se’ns agrupen massa i arriben a dalt.

joc de tetris a casa
➡ Mira com fer un dominó amb els nens i nenes AQUÍ

dominó

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.