TENYIM UNA SAMARRETA

tenyim una samarreta

Ens sortirà un estampat xulíssim… I irrepetible!

Ben segur que per algun calaix dels nostres fills trobem una samarreta vella que ja no es volen posar, o que es poden posar per culpa d’unes taques punyeteres que la rentadora no pot fer net. Tan s’hi val si és de màniga curta o llarga… La qüestió és que sigui de color blanc.

Agafem la samarreta i l’estenem ben plana.

Pel mig, la agafem com si l’estiguéssim pessigant. L’aixequem com si volguéssim fer una tenda de campanya i anem prement total la samarreta arrugada, tal qual ens vagi quedant. Agafem unes gomes elàstiques i les anem col.locant al llarg de la samarreta arrugada (sobretot, que quedin les gomes ben tenses).

 

Agafem les pintures especials per a roba. Normalment aquestes s’han de diluir en aigua. Posem les pintures en diferents recipients, en funció dels colors que vulguem que tingui la nostra samarreta (penseu que podem fer barreja de colors).

 

I anem sucant la nostra samarreta per trossos en cada un dels colors. Les puntes son fàcils, però per tintar les parts centrals de la samarreta ens podem ajudar per un pinzell.

Deixem reposar la samarreta ara ja ben xopa per les pintures.

Quan no gotegi, tallem les gomes i obrim la samarreta.

Descobrirem el dibuix que ens ha quedat. Penseu que mai ens quedarà igual … això és qüestió de com es posin les arrugues i de sort!

Quan estigui ben seca s’hauran de seguir les instruccions que ens diguin les pintures de tela (normalment fan planxar la peça de roba i després ja es pot rentar sense perill de destenyir-se).

I ja tenim una samarreta nova!MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Què necessitem?

  • 1 samarreta vella de color blanc
  • Colors: pintura especial pera roba (amb dos n’hi ha prou, perquè també es poden mesclar entre ells)
  • Gomes elàstiques

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.