TORRE BENVIURE, A SANT BOI DE LLOBREGAT

La torre de defensa medieval de Benviure

La torre de defensa medieval de Benviure va ser construïda al s. X per defensar la ciutat de Barcelona dels atacs procedents dels regnes d’Al-Andalus i, juntament amb d’altres edificacions, com la Torre del Llor, la Torre Salbana, o els castells de l’Eramprunyà (957), Castelldefels (967) o Sant Boi (969), va definir l’espai de frontera amb els regnes musulmans conegut com la Marca Hispànica.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-torre-benviure

La torre de Benviure es va construir al damunt d’un antic assentament ibèric. La construcció estava ubicada en un emplaçament de gran importància estratègica per al control d’un gran territori, que anava de la serralada prelitoral fins a les riques terres del delta del Llobregat.


PUBLICITATTambé estava situada en un important encreuament de camins, al nord cap a Barcelona i al sud cap a Tarragona, que resseguien vells camins romans, vies que van anar conformant una xarxa de camins protegits pel rei, el camí Ral.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-torre-benviure

Amb l’avançament de la reconquesta cristiana de la península, el territori es va començar a repoblar i la torre va prendre caràcter de residència del senyor feudal del Benviure. El paisatge boscós i feréstec propicià que el mateix rei Joan I passés temporades a la torre caçant.

Activitat gratuïta: Cada primer diumenge de mes, s’organitza una visita teatrealitzada a càrrec de Roc de Benviure, un soldat atrapat en el temps.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-torre-benviure

Roc, un guerrer que es va quedar atrapat en el segle X, ens explicarà perquè es va construir aquesta torre, què hi havia als diferents pisos, quines armes guardava, quins reis catalans la van visitar, … i un munt de coses que segurament no sabreu … fins hi tot farem un passeig pels voltants i ens mostrarà els seus camins secrets…


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Torre Benviure

C. de Can Paulet, 4008830 Sant Boi de Llobregat
Telèfon:
936351250
E-mail:
museusantboi@gmail.com
Web:
http://www.museusantboi.cat/?#

Més informació

Horaris
Diumenges d’11.30 a 13.30 hores Cada primer diumenge de mes, visita amb recreació històrica. Dia de descans: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 24 juny, 25 i 26 desembre