COVA DE SANT JOSEP, A LA VALL D’UIXÓ

Una gruta natural amb el riu subterrani navegable més llarg d’Europa.

La Cova de Sant Josep està situada al municipi de la Vall d’Uixó, a la comarca de la Plana Baixa, província de Castelló. Es tracta d’una meravella de la naturalesa, amb una sorprenent bellesa que no deixa indiferent a ningú.

cova de sant josep

Per l’interior de la cova hi transcorre el riu subterrani navegable més llarg d’Europa, amb 2.750 metres explorats, però que podria arribar a tenir una longitud total de 4 o 5 kilòmetres.


PUBLICITATLa visita a l’interior de la cova es fa a bord d’una barca que navega per les tranquil.les aigües subterrànies durant quasi 2 kilòmetres. Després s’han de recórrer uns 255 metres a peu, per una galeria seca. Amb els aproximadament 40 minuts que dura la visita, podrem descobrir l’interior fascinant d’aquesta cova, contemplar les capricioses formacions naturals de les roques produïdes per l’acció de l’aigua durant milers d’anys, observar un món format per estalactites i estalagmites que sembla imaginari … veure amb els propis ulls la bellesa que la pròpia naturalesa ha creat. Un món de silenci que quasi resulta màgic.

La Visita

La visita s’inicia a l’embarcador, on agafarem la barca amb la qual recorrerem el tram navegable del riu subterrani que ens portarà per nombroses sales.

cova de sant josepJust a l’inici descobrirem un conjunt de pintures rupestres i jaciments arqueològics de més de 15.000 anys d’antiguitat.
La primera gran sala que trobarem és la Sala dels Ratpenats, on podrem admirar la volta amb múltiples formes esculpides pels remolins d’aigua al llarg de milions d’anys. Continuarem pel passeig dels enamorats fins arribar al llac de Diana, de 5 metres de profunditat.

Passarem per la galeria dels sifons, de 60 metros de longitud (el túnel artificial més llarg del recorregut). Passarem per una galeria seca on podrem admirar les formacions més boniques, com la Cascada de la Flor, i després arribarem a La Catedral, denominada així per la gran altura de la seva volta de 12 metres. Entre les múltiples estalactites que veurem destaca la Medusa, de gran bellesa i singularitat.

La temperatura es manté constant a 20°C a l’interior de la cova durant tot l’any.

El Paratge de Sant Josep

Els voltants de la Cova de Sant Josep formen un conjunt de diverses instal.lacions i serveis per tal de passar un dia complert: bar, restaurant, 2 piscines (obertes a l’estiu), parc infantil, bar, auditori per a música i espectacles, àrea de picnic.

MÉS INFORMACIÓ

Cova de Sant Josep

Paratge Coves de Sant Josep s/n.12600 La Vall d’Uixó - Castellón
Web:
http://www.covesdesantjosep.es/

Més informació

Com arribar-hi

Amb cotxe: Autopista AP-7: Sortida 49 N-340, des d’Almenara, Chilches, Moncófar, Nules. N-234 des de Soneja i des d'Algar (Àrea de Servei el Juncar), CV-10 / A7; Sortida La Vall d'Uixó N-225; Autovia Mudejar, Sortida Algar del Palancia - La Vall d'Uixó Amb tren: Línia València-Barcelona, estacions de Castellón, Nules-Villavieja, Moncofár, Chilches, Almenara, Sagunto.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.