LES COVES DEL SALNITRE

Un paisatge espectacular a l’interior de la muntanya de Montserrat

La Muntanya de Montserrat amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut.


PUBLICITATUna variada gamma d’avencs i coves foraden el massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre.

coves de salnitre

Ens espera un recorregut d’uns 500 metres seguint un conjunt de conductes, galeries, passadissos i estances ornamentades d’una forma espectacular per les capricioses formes geològiques que la natura ha creat: estalactites, estalagmites, columnes i banderes formen un paisatge màgic, que costa d’explicar si no el veus.

coves de salnitreL’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per moviments, han deixat com a llegat un paisatge kàrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

El recorregut es fa amb guies experts que expliquen d’una manera molt amena i divertida les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, i també ens endinsaran en un món de llegendes.

La Sala de la Catedral
Amb uns 60 metres de llarg i voltes de fins a 35 metres d’alçària resulta la cavitat més gran del conjunt de les Coves. Grans blocs de pedra despresos en conformen el sòl.

El Pou del Diable
D’uns 16 metres de fondària i imposant estretor, aquest serà l’únic camí que ens endinsarà vertaderament a les entranyes de la muntanya. Actualment, 66 graons ens facilitaran el descens i iniciaran el recorregut per les més belles sales i passadissos naturals.

Les profunditats de Les Coves
Una vegada passada la Cova dels Rat-penat, arribem a una de les cavitats més boniques, la que popularment es coneix com la Cova del Cambril.

Al costat d’aquesta trobem la de l’Elefant i a través de la Boca de l’Infern i després d’haver desitjat sort tocant els “ous ferrats” prendrem una galeria que ha convidat a fer volar la imaginació de tothom qui ha tingut la sort de passar-hi. A continuació, la Sala de la Verge, la dels Elefants i la de les Barricades fins arribar al Pavelló de la Verge, a uns 20 metres de fondària.

Segons diu la llegenda, aquestes coves van servir de refugi al Mansuet, personatge de Collbató que va lluitar contra l’exèrcit francès a l’inici del segle XIX. Aquí es refugiava el guerriller i aquí es van amagar els vilatans de Collbató fugint dels soldats invasors. La valentia i l’enginy del Mansuet va salvar moltes vides i el convertiren en heroi.

coves de salnitre

Recomancions

 •  L’accés a les Coves es realitza mitjançant l’ascens de 244 graons exteriors (10 minuts).
 • La temperatura ambient a l’interior és de 14ºC i presenta una humitat relativa del 97%.
 • El recorregut interior és de 400 metres de llargada i es baixa a quasi 20 metres de profunditat.
 • Es recomana dur calçat esportiu i una jaqueta (tant a l’estiu com a l’hivern).
 • La visita és sempre guiada i té una hora de durada aproximadament.
 • L’idioma de la visita és, per defecte, el català. Si voleu fer la visita en un altre idioma consulteu la disponibilitat a l’Oficina de Turisme: turisme@collbato.cat.
 • Es recomana evitar, si és possible, hores de màxima afluència turística (visita de les 11.45h i 13h).
 • Les Coves de Salnitre formen part del Parc Natural de Montserrat. Respecteu l’entorn.
 • No es permet l’entrada de gossos a les Coves del Salnitre (excepte gossos pigalls).

MÉS INFORMACIÓ

Coves del Salnitre

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.5735620, 1.834784
Mòbil:
647 96 40 76

Més informació

Com arribar-hi

 • A-2 sortida 576A enllaçant amb la carretera B-112. Després d'un quilòmetre hi ha un trencall a l'esquerra que indica l'Àrea d'Esplai de la Salut i les Coves del Salnitre.
 • C-55 km. 11,5 (davant l'Aeri de Montserrat) enllaç amb la carretera B-112. Després de cinc quilòmetres hi ha un trencall a la dreta que indica l'Àrea d'Esplai de la Salut i les Coves del Salnitre.
 • Podeu aparcar al segon pàrquing, a continuació de l'Àrea d'Esplai de la Salut, on acaba la carreterra.

Àrea d’esplai de la Salut

Per a reservar taula, barbacoes, o demanar informació podeu posar-vos en contacte al 647 96 40 76 L’Àrea d’Esplai de la Salut es troba després d’agafar el desviament que porta a les Coves (carretera B-112 km.1), 500 metres just abans d’arribar-hi.

Horaris AQUÍ

Punt de venta d'entrades (Coves)

 • Les entrades es compren només en línia AQUÍ
 • Demanem molta puntualitat ja que si no podeu perdre la vostra reserva.