VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA. LA GEODA DE PULPÍ

Geoda de Pulpí

Visita a la Geoda i la mina de Pulpí

La Mina Rica de Pulpí amaga la geoda més gran del món.

A l’interior de la Mina Rica de Pulpí, a Almeria, trobem la geoda més gran del món. Per poder contemplar-la cal apuntar-se a la meravellosa visita guiada de les mines.

Les mines en si mateixes ofereixen una visita molt interessant per a conèixer la història de la mineria a la regió i de la gent que hi treballava.

Gràcies als experimentats guies, aprendreu com treballaven els miners i quins minerals extreien amb gran esforç des de finals del segle XIX.

Contemplareu les galeries excavades a pic i pala a l’interior de la muntanya i quedareu meravellats amb la seva imponent alçada.

Geoda de Pulpí

I aprendreu també moltes coses sobre els minerals i les roques. A l’interior de la mina s’amaguen cristalls gegants de celestina, filons de minerals de ferro i plata, multitud de minerals amb florescència i, la joia de la corona geològica: la geoda més gran del món amb cristalls de guix transparents de gairebé dos metres d’alçada!

Geoda de Pulpí

La geoda va ser trobada l’any 1999 per membres del Grupo Mineralogista de Madrid i des de la seva troballa les mines s’han sotmès a un gran procés d’habilitació per a fer possible la visita per al públic general.
Cal tenir present que per poder accedir-hi cal estar en bona forma, ja que haureu de baixar i pujar escales vertiginoses. A més a més, no es permet l’entrada a les mines a nens menors de 8 anys per la seva seguretat.El preu de la visita és de 22 € per cada adult i 10 € per nens. El preu està molt ben justificat, perquè gaudireu de la geoda més gran del món i a més a més d’una visita de gairebé dues hores per l’interior de les galeries de les antigues mines. Aquesta visita està molt sol·licitada, així que haureu de reservar-la amb antelació a través de la seva pàgina web oficial.

No es permeten fer fotografies, però l’equip que gestiona les visites han trobat una molt bona solució perquè ningú marxi sense un record: durant la visita el guia o la guia fan algunes fotografies en alguns dels punts més importants. L’espectacle geològic que proporcionen les mines i la geoda són difícils d’oblidar, però per si un cas, podeu endur-vos un record de la vostra visita per un mòdic preu de 3 € per família.

Visitar la geoda de Pulpí i la Mina Rica és una activitat familiar que mai oblidareu!MÉS INFORMACIÓ

lloc

Pulpí, Almeria

Horari

De dimarts a diumenge de 8.30 a 13.30 h i de 15 a 20 h.

Més informació