9 COVES PER VISITAR EN FAMÍLIA

cuevas de Catalunya

Llistat de les coves de Catalunya per visitar amb nens

Passejar per coves i antigues mines pot convertir-se en un dels esdeveniments més esperats dels nens i nenes, perquè no només aprenen, també descobreixen com és el món sota terra i viuen aventures! A més a més, moltes de les coves guarden molts secrets i altres activitats emocionants. Des de Sortir amb nens us expliquem on es troben algunes de les coves de Catalunya per visitar en família.

coves de catalunya

 

El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà

Les Mines de Gavà ens permeten descobrir els orígens de la mineria i de l’explotació de les mines, així com recórrer un munt de passadissos que ens traslladen dins les coves i a través de la nostra pròpia història.

coves de Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre les Mines de Gavà AQUÍ

 

La Cova del Toll a Moià

La Cova del Toll és una cova prehistòrica de 1.148 metres de profunditat, tot i que només se’n poden visitar 180 metres. Paga la pena veure les coves tant per dins, per visitar la història prehistòrica, com per fora, ja que es troben dins un indret amb paisatges preciosos.

coves de Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre la Cova del Toll AQUÍ

 

Mines de Bellmunt del Priorat

Dins d’aquestes mines hi ha 700 metres de galeries plenes de secrets i història per descobrir. Hi ha un total de 20 plantes o nivells subterranis que arriben fins als 620 metres de profunditat. A més a més, al llarg del recorregut s’explica la importància de la mineria i concretament del plom a la comarca del Priorat.

coves de Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre les Mines de Bellmunt AQUÍ

 

Les Mines de Sal de Cardona

No poden faltar les Mines de Sal de Cardona! És imprescindible veure-les! Són interessantsen l’àmbit arqueològic i històric, però el seu veritable encant són les vistes. Una meravella natural que sembla treta d’un altre món.

coves de Catalunya

➡  Consulta més informació sobre les Mines de Sal AQUÍ

 

Les Mines Victòria a la Vall d’Aran

Les Mines Victòria ens permeten conèixer com treballaven els miners a la Vall d’Aran fins fa només 60 anys. La visita dura unes 2 hores i té una dificultat mitjana, amb un desnivell de 360 metres. Al llarg del recorregut, i fora d’aquest, encara es poden veure restes que demostren aquest passat no tan llunyà de treballar a la mina.

coves de Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre les Mines Victòria AQUÍ

 

Les Coves del Salnitre

I ara hi viatgem dins les muntanyes de Montserrat! A les Coves del Salnitre hi ha un recorregut de 500 metres que mostren conductes, galeries, passadissos i estances plenes de estalactites, estalagmites, columnes i banderes. Un paisatge encara desconegut.

coves de Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre les Coves del Salnitre AQUÍ

 

Les Coves de Serinyà

A les Coves de Serinyà viatgem a través de tres èpoques diferents amb un seguit de personatges; els preandertals, els neandertals caçadors-recolectors i els humans moderns. Amb ells, els petits coneixeran els orígens de la humanitat alhora que veuen com era la feina de la mineria i com canvia al llarg dels anys.

coves de Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre les Coves de Serinyà AQUÍ

 

Les Coves de l’Espluga de Francolí

Les Coves de l’Espluga de Francolí és un dels altres exemples d’espai museïtzat dins una cova. A través dels seus passadissos i galeries anem visitant l’origen de la creació i l’evolució. A més a més, també hi és l’opció de recórrer la cova a través de rius i canals subterranis.

coves de Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre les coves de l’Espluga de Francolí AQUÍ

 

Les Coves de Benifallet

A les Coves de Benifallet tampoc hi falten les aventures ni els espais per visitar, perquè concretament hi ha 6 coves, tot i que de moment només es poden visitar dues; la Cova Meravelles i la Cova del Dos. Tot i això, paga la pena per veure les seves formacions.

coves de Catalunya

➡  Troba tota la informació de les Coves de Benifallet AQUÍ