COVES DE SERINYÀ

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

Dins aquest parc hi trobem les coves del Reclau, que van ser ocupades per diferents poblacions des dels inicis del paleolític mitjà fins a l’edat dels metalls.

coves de serinya1

Aquestes poblacions es poden diferenciar a grans trets en 3 períodes ben marcats, primeramente els preneandertals, tot seguit els neandertals que eran caçadors-recol-lectors i per tant nòmades i finalment els humans moderns (homo sapiens sapiens) que ja feien servir eines més Treballades amb sílex, ossos i ornaments.

Durant aquests periodes les coves s’utilitzaven com a refugi i habitacle per les tribus.


PUBLICITATMés endavant els humans les van utilitzar com a magatzem de cereals o bé com a refugi dels ramats.

I finalment van ser utilitzades com a lloc de sepulcre d’enterraments humans que s’acompanyaven amb objectes funeraris.

La visita es pot fer guiada o individualment amb un aparell d’autoguiatge seguint les indicacions i consta de 3 parts, l’audiovisual que ens ajudarà a entendre el que anem a visitar, la sala d’exposicions on trobem una recreació del que hauria estat la vida a les coves i finalment la visita a les 3 coves més importants.

Cova de l’Arbreda: En procés d’excavació (si hi anem als mesos d’estiu trobarem als arqueòlegs en plena feina..) Es on s’estan trobant més restes d’ocupació humana.

Cova de Mollet: Molt ben conservada i excavada totalment. S’hi va trobar la presència humana més antiga de les coves del Reclau, amb una dent d’infant de fa més de 200.000 anys.

Cova del Reclau Viver: És la cova que millor conserva el seu aspecte original. Té una entrada vestibul i la galeria central amb la coberta parcialment enfonsada.

*Aconsellem la visita guiada doncs l’arqueòleg que us mostrarà les coves està perfectament documentat i se li poden fer tot tipus de preguntes a les que respon molt amable i extensament.
També es interessant una visita al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles on es troban la majoria de les restes trobades en aquestes coves.

MÉS INFORMACIÓ

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

Carretera C-66,s/n (17852 Serinyà)

Comarca:

Pla de l'Estany
Latitud i Longitud:
42.1610400, 2.745879
Telèfon:
972 59 33 10
Web:
https://cutt.ly/xKPhnVS

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.