TALLERS PER NENS, AL MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA

Viu l’arqueologia al MNAT!

Al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona us podreu convertir en arqueòlegs, conèixer de primera mà com era una ciutat romana, fer de detectius per resoldre sis casos a la necròpolis Paleocristiana de Tarragona i us convertir-vos en actors romans. Podreu viure i gaudir de la història en primera persona!

Edat recomanada: de 6 a 12 anys. Cal reserva prèvia. Subjectes a un mínim de reserves. Informació i reserves: 977 25 15 15 / 977 23 62 09

Preu: Tallers: 5 € per persona. Itinerari: 6 € per persona.

Exposició “Re-descobrint Centcelles”

Al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5)
Fins a la primavera de l’any 2017

Una oportunitat per descobrir l’exposició “Re-descobrint Centcelles” des d’una perspectiva diferent, una visita nocturna on es proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia i, també, una reflexió sobre l’enorme potencial social que –en el terreny de la sensibilitat i del coneixement– un conjunt com Centcelles permet desplegar.

Us portem a l’hortus!

Dies a concretar
Per a nens de 6 a 12 anys

Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla)

Conèixer com eren els jardins i els horts romans a l’hortus experimental de la Vil·la romana dels Munts.

Conèixer com eren els jardins i els horts romans a l’hort experimental de la Vil·la romana dels Munts.

Lloc: Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla).

Vine al Museu i… queda’t de pedra!

Dies a concretar
Per a nens de 6 a 12 anys

Al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. 43003 Tarragona)

El poder de les imatges i la publicitat en època romana.

Us podreu fer un retrat com a romans i col·locar-lo a la ciutat de Tàrraco.

Per això heu de portar una fotografia vostra de mida carnet, o una fotocòpia, i estar disposats a triar com us hagués agradat ser representats en època romana: com a ciutadana o ciutadà romà, com una divinitat, com a militar… Una activitat per a conèixer l’ús i la importància de la imatge en el món romà.

Podreu conèixer, també, i experimentar en primera persona, com era la indumentària que es representava en les estàtues i quin significat tenia.

Una activitat per apropar-nos d’una manera participativa i divertida a la societat de Tàrraco.

Cal fer reserva prèvia. Activitats subjectes a un mínim de participants.

Informació i reserves: 977 25 15 15 (de dilluns a divendres, de 8 a 15h) i 977 23 62 09 (de dimarts a dissabte de 9:30 a 18 i diumenges i festius de 10 a 14 h) i www.mnat.cat / mnat@mnat.cat

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona)

Passa un matí de teatre!

Dies a concretar
Al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Plaça del Rei, 5

Coneix el teatre romà de Tàrraco i converteix-te en actor.

Fes d’arqueòleg

Dies a concretar

Us proposem fer d’arquòlegs en una excavació reproduïda en una de les sales del Museu amb materials reals, per conèixer què és l’arqueologia i de quina manera ens ajuda a comprendre la nostra evolució.

Lloc:  Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona).

Divertim-nos amb els romans!

Dies a concretar

Conèixer el món romà a través dels seus jocs i espectacles. Vine a jugar com ho feien els nens i les nenes a l’època romana!

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona)

Taller familiar: “Perseu, el sant Jordi grec”

Dies a concretar

Coneix la història d’un heroi que ens és molt proper.

Una activitat per a tota la família, que parteix del paral·lelisme entre la llegenda de Sant Jordi i el mite de Perseu i Andròmeda –representat en el conegut mosaic de la Medusa procedent de Tàrraco– que ens permetrà conèixer alguns dels protagonistes de la mitologia clàssica.

D’una hora i mitja de durada, aproximadament, consta d’una introducció sobre l’escriptura romana (en la qual es podran fer pràctiques d’escriptura en tauletes encerades); l’explicació de la història de Perseu i Andròmeda davant del mateix mosaic de la Medusa i l’elaboració d’una rosa, a partir de la imatge representada en la iconografia de la Primavera al mosaic de la cúpula de la Vil·la de Centcelles.

Preu: 5 euros

Cal reserva prèvia.

Lloc:  Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona).

Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la

Dies a concretar
A la Vil·la romana dels Munts (Altafulla)

A la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) “Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la”, una ocasió única per sortir amb nens i conèixer la vida en una vil·la de l’entorn de Tàrraco, que va ser residència de Caius Valerius Avitus, un dels duumviri de la ciutat en el segle II.

El mateix Caius o Faustina, la seva esposa i sen­yora de la casa, fan d’amfitrions mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat.

Com a bons amfitrions, conviden els seus visitants, en acabar el reco­rregut, a un aperitiu en què poden gaudir d’un vi amb mel i fruites, d’un refresc i de diversos productes de la terra.

Durada: 2 hores

Vacances a Tarraco

Dies a concretar

Al Museu Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5)

Vacances a Tàrraco, pensat per aquelles famílies que passin les vacances a la nostra ciutat o al seu entorn i vulguin conèixer el que va ser i va significar la ciutat de Tàrraco.

Convertits en exploradors, podreu descobrir, a través de les sales del museu, com era la ciutat al segle II dC, com eren els seus edificis, les seves cases, la seva gent i les seves costums. Una activitat per a gaudir en família d’una visita diferent.

Preu: 4,5 € per persona

Aquesta activitat es fa en català i castellà i, amb reserva prèvia, en anglès i francès. Durant el mes de juliol es podrà fer, també, en rus.

Fem parlar les pedres!

Dies a concretar

Al llarg de la Història la pedra ha estat un element fonamental per a la Humanitat: per a la construcció (cases, fortificacions, temples, camins…), per a la representació artística (escultures, relleus, mosaics…), per a l’expressió simbòlica (inscripcions…).

Tàrraco n’és un clar exemple. La muralla, el circ, el teatre, l’amfiteatre, els temples, els carrers, les cases urbanes, les vil·les rurals… tot es va bastir utilitzant la pedra més propera -la que proporcionava el propi territori-, juntament amb altres -de qualitats molt diverses- importades d’arreu, sovint procedents de les més prestigioses pedreres de l’Imperi.

L’arqueologia de Tàrraco ens ha proporcionat molts materials petris utilitzats en la construcció de la ciutat, en la seva decoració, per a la comunicació o per les activitats quotidianes.

Les pedres no parlen, però les podem fer parlar. Descobrirem les moltes històries que ens amaguen!

Lloc:  Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona).

Durada: 2 hores

CSI… a la Necròpolis!

Dies a concretar
Al Museu i Necròpolis Paleocristians (Av. Ramón y Cajal, 84. Tarragona).

Convertiu-vos en investigadors i seguiu les pistes que van deixar els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis paleocristiana. Descobrireu els noms, les creences, les aficions i, fins i tot, l’aspecte físic d’alguns habitants de Tàrraco, a partir dels vestigis que ens han arribat des de les seves tombes.

Necessària reserva prèvia als tel. 977 25 15 15 / 977 23 62 09

Durada: 2 hores

Històries des de l’Olimp!

Dies a concretar

El món de la mitologia, dels déus i dels herois. Unes històries i un recorregut pel MNAT que ens permetrà entrar a l’Olimp!

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5. Tarragona).

Construïm una ciutat romana!

Dies a concretar
Per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Vols saber com era una ciutat romana? Vols construir-la?

Una proposta entorn a l’urbanisme i la vida en una ciutat romana, on construireu una ciutat romana ideal.

Convertits en ciutadans i ciutadanes de l’urbs, i amb l’ajuda d’una maqueta didàctica, haureu d’encarregar-vos de decidir quina ciutat voleu: com i quins edificis públics necessiteu, on situareu les cases, on fareu els edificis d’espectacles i quins seran, si tindreu una ciutat portuària o estarà al costat d’un riu…

Un munt d’aspectes que haureu de decidir i per als quals us ajudaran algunes de les peces, procedents de la ciutat romana de Tàrraco, que s’exposen al museu.

Una manera lúdica i participativa de conèixer la ciutat romana de Tàrraco i el museu.

Durada: 2 hores

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5)

Necessària reserva prèvia: 977 251515 – 977 236209.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Plaça del Rei, 5. 43003 Tarragona

Comarca:

Tarragonès
Latitud i Longitud:
41.1185627, 1.2550271
Telèfon:
977 23 62 09
Web:
http://www.mnat.cat/?#

Com Arribar-hi

Més informacióHoraris

Diumenges a les 11 del matíDurada tallers: 2 hores | Durada Itinerari: 3 hores
Horari del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona:

De l'1 de juny al 30 de setembre: Feiners de 9:30 a 20:30 h De l'1 d'octubre al 31 de Maig: Feiners de 9:30 a 18h Diumenges i festius: de 10 a 14 h Dilluns tancat

Horari del Museu i Necròpolis Paleocristians

Gener, febrer, novembre i desembre: Feiners: de 9:30 a 13:30 i de 15 a 17:30 h Març, abril, maig i octubre Feiners: de 9:30 a 13:30 i de 15 a 18:00 h Juny, juliol, agost i setembre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 16 a 20 h. Diumenges i festius: de 10 a 14 h. Dilluns tancat.

Dies festius

Tarragona 19 d'agost (Sant Magí) i 23 de setembre (Sta. Tecla).

Vil.la romana dels Munts (Altafulla)
Entrada gratuïta: Menors de 16 anys Majors de 65 anys Grups escolars / universitaris amb professor Membres de l’ICOM
Horari de la Vil·la dels Munts

Gener, febrer, novembre i desembre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 15 a 17:30 h Març, abril, maig i octubre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 15 a 18:00 h Juny, juliol, agost i setembre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 16 a 20 h. Diumenges i festius: 10 a 14 h Dilluns tancat

Dies festius:
ALTAFULLA (Vil·la romana dels Munts): DIMARTS DE PASQUA i 11 DE NOVEMBRE
Vil.la romana de Centcelles (Constantí)
Entrada gratuïta: Menors de 16 anys Majors de 65 anys Grups escolars / universitaris amb professor Membres de l’ICOM
Horari de la Vil·la del Centcelles
Gener, febrer, novembre i desembre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 15 a 17:30 h Març, abril, maig i octubre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 15 a 18 h Juny, juliol, agost i setembre: Feiners: de 10 a 13:30 i de 16 a 20 h Diumenges i Festius: de 10 a 14 h Dilluns tancat
Dies festius:
CONSTANTÍ (Vil·la romana de Centcelles): 20 de GENER i 1 D'AGOST