📽 EL MEU PRIMER FESTIVAL DE CINEMA

El meu Primer Festival

  El meu primer festival de cinema infantil ofereix una proposta de cinema singular, creatiu i inèdit al nostre país.

El Meu Primer Festival de Cinema és un festival internacional de cinema infantil dirigit a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys que neix a Barcelona fa 15 anys per a exercir de finestra a un cinema singular, creatiu i inèdit a Espanya.

Els nens i les nenes de 2 a 12 anys podran gaudir de 102 pel·lícules provinents de més de 20 països diferents.

Amb Barcelona i Madrid com a seus principals, aquest certamen suposa una oportunitat magnífica per a descobrir creacions provinents d’altres parts del món i viure una experiència única a través de les seves projeccions de llargmetratges, curts i activitats complementàries dirigides a famílies, escoles i públic professional.

Una experiència cinematogràfica única per gaudir en família d’un festival de veritat: més de cent pel·lícules d’arreu del món, premis, votacions, artistes convidats, tallers de creació, cine-fòrums i molt més!

El festival vol rendir el seu particular homenatge al famós estudi d’animació Aardman que aquest any celebra els 30 anys de l’estrena de l’icònic episodi The Wrong Trousers de Wallace i Gromit, guanyador de l’Oscar al millor curt d’animació.

El Meu Primer Festival de Cinema acollirà les premières a Barcelona i Madrid de dues emotives pel·lícules guardonades internacionalment: “Tony, Shelly i la llanterna màgica”, una pel·lícula d’animació stop-motion guardonada al festival de cinema d’animació d’Annecy; i la primera pel·lícula animada de Pablo Berger, “Robot Dreams”, seleccionada al festival de Cannes i també premiada a Annecy.

 

 

Dins de la secció competitiva de llargmetratges, el Meu Primer Festival de Cinema, sis pel·lícules rivalitzaran per emportar-se els vots de l’audiència i el jurat. En primer lloc, la pel·lícula signada per Pablo Berger, “Robot Dreams”, la primera peça d’animació del director i la seva particular carta d’amor a la ciutat de Nova York. En aquesta secció també trobem “Tony, Shelly i la llanterna màgica”, una joia del stop-motion plena de llum que captivarà tota la família; o “Tres lladres i un lleó”, una pel·lícula realitzada també en stop-motion que ens convida a reflexionar sobre els prejudicis i les segones oportunitats. “Nina i el Secret de l’Eriço” serà una altra de les pel·lícules de la secció competitiva, un llargmetratge d’il·lustracions fetes a mà, que atraparà l’espectador gràcies al seu ritme de thriller i la seva espectacular banda sonora. També podrem gaudir de “Chicken for Linda”, una pel·lícula que s’ha guanyat l’afecte de l’audiència en innombrables festivals internacionals gràcies a la seva espectacular animació i un ús magistral del color. I, finalment, per als amants de la fantasia, “Sirocco i el Regne dels Vents”, una captivadora aventura en un món ple d’éssers meravellosos, una pel·lícula ideal per deixar volar la imaginació i traslladar-nos a llocs inimaginables.

 

El festival, vol convertir al públic menut en l’autèntic protagonista: un públic actiu que opina, vota i fins i tot crea. Així, ferm en el seu esperit participatiu, el certamen comptarà amb activitats que complementaran les projeccions de les pel·lícules i curtmetratges d’aquesta edició.

 

📽️ Mira tota la programació AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ

Cinema per a infants

data fi
19-11-2023

lloc

A Barcelona i altres poblacions catalanes

Més informació

Aquest tercer cap de setmana de projeccions, El Meu Primer Festival de Cinema comptarà amb:   PETITS EXPERIMENTS Data: dissabte 18/11 – 11:00 h Lloc: Auditori CCCB A partir de 5 anys   SIROCCO I EL REGNE DELS VENTS Data: dissabte 18/11 – 11:30 h Lloc: Institut Francès de Barcelona A partir de 7 anys   PETITS EXPERIMENTS Data: dissabte 18/11 – 12:00 h Lloc: Auditori CCCB A partir de 5 anys   CHICKEN FOR LINDA Data: dissabte 18/11 – 17:00 h Lloc: Cinemes Girona A partir de 7 anys   CARTOON CLASSICS Data: dissabte 18/11 – 17:00 h Lloc: Filmoteca de Catalunya A partir de 3 anys   PERDUT I TROBAT I ALTRES LLIBRES VOLADORS Data: diumenge 19/11 – 11:30 h Lloc: Cinemes Verdi Park A partir de 4 anys   CURTS D’OSCAR Data: diumenge 19/11 – 12:00 h Lloc: Auditori CCCB A partir de 7 anys   COMPETICIÓ DE CURTMETRATGES +7 ANYS Data: diumenge 19/11 – 17:00 h Lloc: Filmoteca de Catalunya A partir de 7 anys   TRES LLADRES I UN LLEÓ Data: diumenge 19/11 – 17:00 h Lloc: Cinemes Girona A partir de 4 anys    
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.